sbi-fcr
3 - 1
Fuld Tid

Kamp referat

Slagelse vs FC Roskilde 29-10-2007

Målscorer:
17. min.: 1-0 Mikkel Porsborg
30. min.: 1-1 Toke Morsing
75. min.: 2-1 Jesper Dahl
87. min.: 3-1 Kristian Uth

Tilskuere: 369

FC Roskildes holdopstilling 4-3-3:
24: Morten Sørensen – 2: Dan Busk, 4: Jannick Larsen (anfører), 5: Andreas Jørgensen, 16: Jacob ”Arno” Andersen – 6: Thomas Høy, 18: Michael S. Hansen, 19: Anders Nielsen, – 11: Christian Hansen, 12: Jonas Andersen og 20: Toke Morsing

FC Roskildes udskiftninger:
65. min.: Jonas Andersen ud 9: Marc Felby ind
77. min.: Michael S. Hansen ud 7: Martin Jungsgaard ind
80. min.: Jacob M. Andersen ud 22: Mike Mortensen ind

Advarsler:
FC Roskilde: Toke Morsing (karantæne), Martin Jungsgaard
Slagelse: Jesper Dahl

Det var et på alle måder veloplagt og stemningsfuldt udehold, der en lidt råkold sidste søndag i oktober entrerede Slagelse stadions ellers indbydende græstæppe. Det ”rigtige” og hyggelige fodboldstadion lagde en skærpende ramme for den lettere hårde efterårsvind, hvilket egentlige gjorde betingelserne for en teknisk velfunderet kamp eksisterende.

På lægterne havde assisterende landstræner Peter Bonde, ukendt af hvilke årsager, gjort sin entre, så alt i alt, ar der lagt op til en kamp med en vist (internationalt) fokus.

Hjemmeholdet satte sig dog straks for kampens begyndelse på begivenhederne, uden det dog kan tilskrives egne evner. Indenfor de første fire minutter lykkedes det FC Roskilde at give tre hjørnespark væk på slet og ret koncentrationssvigt.

Efter den første storm var redet af, var det som om, at udeholdet stille og roligt arbejdede sig ind i tingene. Lige så stille skiftede initiativet, og udeholdet havde et par fornuftige langskudsforsøg, særligt et lumsk et fra Jonas Andersen tog sig besnærende tæt ud.

Egentligt begyndte man at vente på den første FC Roskilde scoring, men som tilfældet tit er i fodbold, så er det modstanderen, der slår til, når man mindst venter det.

Slagelse spillede ud af det ingenting på en erobrende kontra dybt i Roskildes venstre forsvarsside, hvorfra banens bedste Kristian Uth i to omgange centrede et indlæg til bageste område, hvor modsatte kantspiller Mikkel Porsborg var løbet med, og på en flot venstrebens flugter kunne sparke 1-0-føringen ind tæt op ad den ene opstander uden chance for Morten Sørensen.

Det var dog som om, at scoringen satte endnu mere gang i udeholdet, og det trak fortsat op til udligning.

Ganske kort efter havde godt arbejdende Michael S. Hansen, på et flot indlæg fra Christian Hansen, et hovedstød tæt under mål, som burde have udløst udligningen.

Denne kom dog kort efter og efter et længerevarende pres mod Slagelsemålet, hvor et langt indkast fra Thomas Høy, fremskaftet af arbejdsivrige Anders Nielsen, faldt ned mellem venner og fjender, og tæt under mål, stod Toke Morsing placeret, trods spids vinkel svigter han meget sjældent i disse situationer, 1-1!

På trods af overtag i spil og chancer, var det fortsat som om, at det ikke rigtigt svingede for udeholdet, særligt virkede begge kanter, Christian Hansen og Jonas Andersen, meget stationære i deres løbemønstre samt udfordringer. Således lykkedes det kun i ganske få tilfælde, Christian Hansen at gå forbi sin direkte meget unge modstander.

Når disse aktioner ikke lykkes, bliver FC Roskilde meget forudsigelige, og man kunne anklage FC Roskildes cheftræner Martin Jungsgaard for lidt den samme problematik/tematik, der oftest hæftes på landsholdet og dettes træner samt system, ganske enkelt, at man bør have modet samt indsigten til taktiske ændringer, når de ting der normalt lykkes ikke virker på dagen!

Således kunne/burde man måske have slået om, og spillet mere direkte gennem en 4-4-2 og med to decideret angribere. Men det er selvfølgelig nemt at være bagklog.

Der skal ikke herske tvivl om, at Toke Morsing var meget alene om, igennem konstant aggressiv bevægelse, at udfordre det forholdsvis tunge centrale Slagelse-forsvar.

Alligevel sad man med fornemmelsen af, at udeholdet havde fuld kontrol på kampen. Og at man efter pausen ville sætte trumf på.
10 minutter ind i 2. halvleg kom to meget omdiskuterede situationer. Et godt Roskilde-angreb, startende i venstre side hos Toke Morsing, blev via allestedsnærværende Anders Nielsen sendt videre ud til Jonas Andersen, denne tog med et hurtigt ryk og en god første berøring bolden forbi Stephen Jensen, som ikke så anden udvej end at nedlægge Andersen!

FC Roskildes filmoptagelserne viste klart at forseelsen blev begået indenfor, men dommeren flyttede bolden lige udenfor på hjørnet feltet.

Herfra sparkede frisparksekspert Thomas Høy direkte på mål, det flade, godt brækkende og hårde spark kunne kun halvklares af Slagelse-målmanden, og på returen sendte Andreas Jørgensen bolden i kassen, til stor FC Roskilde-jubel! – Desværre dømte dommeren og linjevogteren i fællesskab en off side, som kamerabillederne efterfølgende viste var ligeså forkert, som at der ikke blev dømt straffespark i første omgang, utroligt ærgerligt for FC Roskilde, og et meget afgørende øjeblik i kampen…

Herfra afløste Marc Felby den fint arbejdende Jonas Andersen på højre kant, og Felby fik lynhurtigt to gode muligheder for at score sit første divisionsmål.

Først efter et godt indlæg fra Jacob Andersen, men Felby fik ikke sat rigtigt igennem på afslutningen, og kort efter alene med målmanden i højre side af feltet, men unge Felby fik desværre overplaceret sin afslutning mod den fjerneste målstolpe.

Således var der intet, der indikerede at hjemmeholdet skulle få mere end et point ud af denne forestilling, men netop det kan være farligt, for det fordre ofte, at modstanderen taber den afgørende koncentration i sine defensive aktioner, fordi man ikke tror på modstanderen kan slå til. Pludselig ud af det næsten ingenting, dog lettere passivt og bakkende FC Roskilde forsvarsspil, bankede Slagelses jernmand på midtbanen Jesper Dahl bolden ind fra 25 meter uden chance for Morten Sørensen, 2-1!

Herfra satsede udeholdet. Ind kom Mike Mortensen og Martin Junsgsgaard, systemet blev ændrert, så der kun blev spillet med 3 mand i bagkæden, 2 mand på midten, en på hver kant højtstående og egentligt 3 mand centralt fremme, med Toke, Andreas og Felby, som de forreste.

Det gav naturligt nok et par farlige situationer i en hektisk afslutning, hvor især endnu en manglende korrekt ”dommerkendelse” igen blev genstand for diskussion. Således blev Toke Morsing udenfor feltet i den grad flået i trøjen af Slagelse-målmanden, men dommerens fløjte forblev tavs, i stedet for at have uddelt det røde kort, som situationen burde have afstedkommet.

Måske kunne dette også have ændret kampen, at Slagelse havde fået ny målmand, og måtte spille de sidste 10 minutter med kun 10 mand.

Under alle omstændigheder kendte FC Roskilde ikke sin besøgelsestid, og fik ikke udnyttet de tilfældige feltmuligheder den slags satsninger altid giver.

Det gjorde til gengæld Slagelse, som på deres fjerede skud indenfor målrammen denne eftermiddag lavede deres 3 scoring, denne gang fra talentet Kristian Uth og dermed 3-1 sejr til hjemmeholdet, som givetvis havde solgt kampen for mindre.

Man kunne få det indtryk, at FCR er ved at mobilisere et Brøndby lignende udebanesyndrom. Evident er det i hvert fald, at holdet har det meget svært på fremmed græs, særligt når man har favoritrollen.

Det er som om, at det ikke rigtigt går op for holdet, hvad der kræves i koncentration for at være tophold i en divisionsrække. Set udefra var der i hvert fald ingen grund til, at Roskilde burde have tabt gårsdagens kamp…

(Længe) efter kampen havde en fortsat temmelig anstrengt Cheftræner Martin Jungsgaard følgende kommentar:
En fra min optik meget mærkelig kamp. Mit første indtryk var, at vi slet ikke leverede, men efter at have set kampen på video, synes jeg egentligt vi gør en fornuftig, på ingen måde prangende figur.

Vi har ikke marginalerne på vores side i de afgørende øjeblikke, således burde vores scoring til 2-1 ikke være underkendt, og vi burde i øvrigt have været tildelt straffespark i samme situation.

Når det er sagt, så må vi kigge indad. Vi burde slet ikke stå efterfølgende og bebrejde dommeren vores manglende point.

Det handler i fodbold om at score mål! Vi scorer ikke på vores forholdsvis mange store chancer, og vi formår ikke at udvise koncentration samt fysisk styrke igennem kampens samtlige 90 minutter, samtidige er vores generelle teknisk niveau i en så slet forfatning, at hvis vi ikke løber og hele tiden arbejder stenhårdt, så har vi ganske enkelt ikke de fodboldmæssige kompetencer, der gør, at vi vender/vinder den slags kampe.

Set i bagklogskabens ulidelig klare lys, burde jeg tidligere have ændret system, og givet Toke støtte i form af en ekstra decideret angriber.

Endelig er der slet og ret for mange der underpræstere, og når det sker, så har vi meget svært ved at leve på individuelle præstationer. Vores styrke er det fællesskabende fodboldhold, og derfor har vi ikke råd til udfald på den indstillingsmæssige konto.

Afslutningsvis stor ros til Slagelse, de formåede at score tre mål på de to store chancer de ret beset skaber. De arbejdede hårdt, særligt teknisk imponeret kan man blive af unge Kristian Uth og den godt sparkende midtbaneslider Jesper Dahl.

Nu har vi en yderst vanskelig opgave på søndag, hvor rækkens suveræne tophold fra Amager gæster Roskilde Idrætspark fortæller Martin Jungsgaard yderligere.

Et par mand i karantæne, og alt for mange ukampdygtige med skader, så ingen tvivl om, at det bliver hårdt arbejde!

Endnu engang skal der lyde stor ros til vores støttende fans, det er en fornøjelse at spille ude.

Dog bedes man fortsat huske, at det ALDRIG er dommerens skyld, når vi taber – Det kan vi ALTID kun takke os selv for!

FC Roskildes næste meget svære opgave er på søndag den 4. november kl. 13.00, hvor rækkens tophold fra Fremad Amager gæster Roskilde Idrætsparken.

Fremad Amager har igennem hele året leveret en bundsolid indsats, og er ubesejret i de seneste otte opgør.

Således vil der afgjort igen på søndag blive brug for al den lyseblå støtte og mere til, der kan mobiliseres.

Timeline

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid Tilskuere
28/10/2007 14:03 2.division 2007-08 90' 369

Stadion

Slagelse Stadion
Parkvej 41, 4200 Slagelse, Denmark

Resultater

KlubMålResultat
Slagelse3Vundet
FC Roskilde1Tabt

Slagelse

FC Roskilde

Toke Morsing Angriber
Dan Busk Forsvar
Andreas Jörgensen Forsvar
Jacob Møller Andersen Forsvar
Thomas Høy Midtbane
Michael S. Hansen Midtbane
Christian Hansen Midtbane
Jannick Larsen Midterforsvar
Jonas Andersen Angriber/Kant
1
Mål
0
1
Assists
0
0
Gule Kort
0
0
Røde Kort
0
0

Past Meetings

1 - 0
2.division
2006-07
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Slagelse 13052007

3 - 4
2.division
2006-07
Slagelse Stadion

Slagelse vs FC Roskilde 01102006

Tilskuere: 428
0 - 1
Træningskampe
2005-06
Slagelse Stadion

Slagelse vs FC Roskilde 01-04-2006

3 - 2
2.division
2005-06
Slagelse Stadion

Slagelse - FC Roskilde 06112005

Tilskuere: 292
3 - 2
2.division
2005-06
Roskilde idrætspark

FC Roskilde - Slagelse 11092005

Tilskuere: 558
6 - 2
2.division
2004-05
Slagelse Stadion

Slagelse vs FC Roskilde 05062005

Tilskuere: 420
1 - 3
2.division
2004-05
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Slagelse 26092004

Tilskuere: 752

Dommer

Dommer
Tom Krøyer