fcr-næsby
4 - 0
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Næsby BK 14-08-2021

I går spillede FC Roskilde første hjemmekamp i årets 3. Division – gæsterne var Næsby fra Fyn.

Desværre er der sygdom i græsset på stadionbanen, så kampen var flyttet “ind over vejen” til træningsbanen.

Den var til lejligheden blevet lavet om til et brugbart alternativ. Naturligvis ikke optimalt, men det muliges kunst. Spillerboksene var væltede mål med presenning på, ingen tribune, ingen bandereklamer men kun en snor og ingen måltavle – men da først bolden rullede, var alt dette glemt, og alle på og udenfor banen fokuserede på det, der skete på banen. Nu handlede det om fodbold.

Vejret havde hele formiddagen været fint, men da kampen gik i gang begyndte en kraftig regn at styrte ned over Roskilde Idrætspark.

Som kampen skred frem, havde man en god fornemmelse i maven – det virkede solidt og FC Roskilde var i fin kontrol. De fire mål blev fordelt jævnt ud over kampen, med to i hver halvleg. Jannik og Monday tog sig på fornemt vis af de to første og i 2. halvleg var det målnæsen på Valdemar og igen Monday, der var på spil.

Det skal dog også siges, at Frederik Vang havde en stor del af æren for, at FC Roskilde formåede at “holde nullet”, da han et par gange diskede op med fine målmandspræstationer. Ved stillingen 1-0 leverede han eksempelvis to stærke fodparader – først fra venstre side og kort tid efter fra højre side.

Gæsterne fra Næsby kæmpede bravt og lagde i perioder et højt og aggressivt pres på FC Roskildes opbyggende spil – “De lyseblå” formåede dog oftest at spille sig ud af det. Næsby manglede skarpheden foran Roskilde-målet, når chancerne endelig bød sig.

Skarpheden havde FC Roskilde til gengæld – i begge ender af banen – hvilket slutresultatet 4-0 også meget godt fortæller.

Højdepunkter:

20′: FCR bryder igennem i venstre side – bolden ender hos Jannik Skov Hansen, der med et smukt indlæg sender bolden i feltet, hvor Monday har rykket sig fri – Monday kan heade FCR på 1-0.

42′: Målet til 2-0 var også et dejligt ét af slagsen. Denne gang var det Monday, der driver bolden fra højre og ind midt i banen – han sagde “tak for sidst” til Jannik med en fin aflevering ud til venstre side, hvor Jannik viste et eksempel på sin fantastiske sparketeknik – han sender et kontrolleret afslutning over “i det lange hjørne” uden chance målmanden

43′: Mads Julø kommer imellem forsvarspiller og målmand på kanten af det lille felt og prikker til bolden. Målmanden klarer dig med en fodparade.

44′: Jannik Skov Hansen tordner et direkte frispark på stolpen.

Pause

55′: Næsby har en god periode i starten af 2. halvleg, hvor de presser godt på – her banker de et langskud, der på det våde græs snitter Mike Mortensens fod og banker ind på stolpen, helt oppe ved trekantssammenføjningen, uden Vang kunne nå at reagere.

64′: Valdemar i aktion i højer side – han sender bolden ind til Monday, der afslutter – men bolden tackles til hjørnespark.

65′: Dette hjørnespark sender Mad Julø fint i feltet – altid hårdtarbejdende Valdemar Schousboe river sig fri og kommer frem til bolden, som han kan sende i netmaskerne til stillingen 3-0.

72′: Lang bold sendes op til Valdemar, der beskytter den og “lægger af” til netop indskiftede Sebastian Elvang, der dog banker lige forbi trekantssammenføjningen.

80′: Elvang er igen på spil. Det dejligt sparket frispark fra venstre side sendes hårdt og fladt i feltet – bolden suser forbi alt og alle.

87′: Sejren cementeres med scoringen til 4-0. Bolden sendes op i feltet, og tæt under mål kæmper Valdemar med sin direkte modstander om at få kontrol på bolden, der hopper og danser. Næsby-spilleren tager efter dommer Jesper Nielsens vurdering hånden til hjælp og peger på 11 meter-pletten.

Monday omsætter det god tilbud til en sikker scoring med en par gode kropsfinter inden bolden ender i målet.

Sejren i dag blev solid og gutterne leverede en absolut godkendt indsats. FC Roskilde er nu ét af tre ubesejrede hold (efter to kampe), der er kommet rigtig fornuftigt fra start i årets 3. Division. FC Roskilde har indtaget 1. pladsen som følge af bedst målscore (8-2).

Allerede på onsdag er der lagt op til topkamp, når netop BK Frem – der indtager 2. pladsen – gæster Roskilde Idrætspark. Kampstart er kl. 18:30.

Kampen spilles ikke stadion, men på samme bane som gårdssdagens kamp. Vi håber at se mange FCR-supportere. Der bliver brug for al den støtte holdet kan få.

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid
14/08/2021 14:00 3.Division 2021-22 90'

Stadion

Roskilde idrætspark
4000 Roskilde, Denmark

Resultater

Klub1. Halvleg2. HalvlegMålResultat
FC Roskilde224Vundet
Næsby boldklub000Tabt

FC Roskilde

Casper Neerborg Rasmussen Forsvar
Valdemar Schousboe Centre-Forward 65'
Magnus Krogh Hansen Centre-Forward
Sebastian Elvang 4 Right Winger
Mike Mortensen Forsvar
Monday Bassey Etim Angriber 23', 87'
Jannik Skov Hansen Angriber 42'
Benjamin Lund Left-Back
Nicklas Schmidt Central Midfield 69'
Tobias Noer Central Midfield
Mikkel Hallberg Nielsen 17 Right-Back
Ali Haider Shar
Andreas Maarup Midtbane 20'
Mads Høyer Julø Midtbane
Andreas Hermansen Forsvar/Midtbane 54'
Frederik Vang Larsen Målmand
4 3

Næsby boldklub

Mål
4
0
Assists
0
0
Gule Kort
3
0
Røde Kort
0
0

Past Meetings

0 - 3
2.division
2004-05
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Næsby 10042005

Tilskuere: 666
0 - 1
2.division
2004-05
ALPI Arena Næsby

Næsby vs FC Roskilde 07082004

Tilskuere: 242

Dommer

Dommer
Jesper Nielsen