1 - 2
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Randers FC 26-09-2019

Det var en småkoldt Roskilde Idrætspark, der dannede rammen om pokalkampen her til aften mellem FC Roskilde og superligamandskabet, Randers FC, der helt naturligt var favoritter.

Som kampen skred frem viste FC Roskilde imidlertid, at de sagtens kunne spille med, I lange perioder, specielt i 2. halvleg, var hjemmeholdet mest på bolden og spillede bolden klogt rundt. Randers FC mest var farlige på hurtige omstillinger og på dødbolde.

Men det var desværre nok for gæsterne i aften, der trak det længste strå og vandt 1-2 med en scoring i overtiden. 3. runde blev derfor endestationen for FC Roskilde i årets Sydbank Pokalturnering.

Det er symptomatisk for et hold, som FC Roskilde, der for tiden ikke udpræget har de små marginaler på deres side. Man spiller i mange perioder en rigtig fin kamp, men brænder et straffespark, og må så indkassere en scoring imod sig i overtiden – og det på et tidspunkt, hvor holdet egentlig har meget godt fat i tingene.

Omvendt må man sige, at Randers FC kendte deres besøgelsestid, og de gjorde lige nøjagtigt hvad der skulle til, for at gå videre til 4. runde.

Som Roskildemand kan man ikke skjule, at man sidder lidt med en tom fornemmelse – for overraskelsen lurede og sejren var inden for rækkevidde. Pokaleventyret var snublende tæt på at fortsætte, men glippede til sidst.

Nu skal al fokus lægges i kampen for at kravle op i tabellen i NordiBet Ligaen – og næste store opgaven i den forbindelse er allerede på søndag, når turen går til Sundby Idrætspark, hvor Fremad Amager venter.

Højdepunkter:

4′ – Kyle og Kasper Høgh slår hovederne sammen og må begge ud og lappes sammen. Kyle må kort tid efter lade sig udskifte.

12′ – Efter en dødbold opstår der klumspil, der kæmpes om bolden, hvorefter dommeren peger på 11 meter-pletten. Younes Bakiz skal tage sig af den store mulighed men Randers-keeper, Jonas Dakir, redder. Det var ellers en gyldes mulighed for at bringe sig i front.

14′ – Randers FC bringer sig foran på et hjørnespark, der af Saba Lobjanidze præcist bliver banket op ved modsatte trekantssammenføjning, hvor Bjørn Kopplin steg til vejrs og pandede bolden i mål. Om bolden var over stregen eller ej, var svært at vurdere. Målet bliver krediteret Lobjanidze.

25′ – Hurtig omstilling til FCR, bolden ender hos Younes, der bare skal afslutte, eller have sendt bolden på tværs – han vælger det sidste, men bolden ekspederes væk af Randers-forsvaret.

29′ – Flot opspil af FCR igen – bolden lægges skråt tilbage til Robert Daugaard Larsen, banker til bolden, der desværre overplacerer afslutningen med en hård inderside.

45′ – Younes Bakiz trækker ind i banen og afslutter, men desværre langt over mål.

Pause

53′ – Fint Randers-opspil ude til hurtig kant, der spiller ind til Alhaji Kamara, der afslutter kompetent helt ude ved stolpen – Marco må ud i fuld længde og give hjørne.

56′ – FCR forsvaret bliver overspillet – Vito Hammershøy Mistrati afslutter alene med Marco, men FC Roskilde-keeperen trækker det længste strå.

57′ – Efterfølgende hjørnespark – bolden ender tilfældigt hos indskiftede Emil Riss, der banker bolden på stolpen fra kort afstand.

69′ – FCR udligner. Indlæg fra højre side, der ikke bliver ordentligt clearet – bolden ender hos Younes Bakiz, der via stolpen sender bolden i netmaskerne til 1-1 og gør skaden god igen.

85′ – Finnur tæmmer en lang bold og spiller på tværs til Younes Bakiz, der der banker på mål, men bolden går lige forbi kassen.

91′ – Fra speakerboksen er det lige akkurat annonceret, at den ordinære spilletid er slut, da der sker det, der ikke må ske. Et koncentrationssvigt i FCR-defensive bliver kostbart – lynhurtige Saba Lobjanidzepå bryder igennem i FC Roskildes højre side og smider bolden på tværs til en udækket Emil Riis, der med en inderside kan sende bolden i mål til 1-2.

Man of the match: Lee Rochester