fc roskilde

FC Roskilde

FC Roskilde

FC Roskilde historie

FC Roskilde er en eliteoverbygning, der blev stiftet af tre af byens fodboldklubber med stærke rødder i dansk fodbold. Roskilde Boldklub af 1906, Svogerslev Boldklub og fodboldafdelingen i Himmelev-Veddelev. Eliteoverbygningen trådte i kraft 1. juli 2004.Visionen var at fastholde byens talenter i Roskilde og skabe en slagkraftig professionel fodboldklub, der kunne tage kampen op med fodboldeliten i Danmark.

Det blev en realitet i 2008, hvor FC Roskilde sikrede oprykning til 1. division.I 2015 valgte Svogerslev og Himmelev-Veddelev at træde ud af samarbejdet for at koncentrere sig om deres klubarbejde i lokalområderne. Roskilde Boldklub af 1906 (RB 06) er derfor vores moderklub. Ejerkredsen er RB 06 samt en gruppe af investorer, der brænder for fodbold i Roskilde.

Overbygningen FC Roskilde

Den 19. januar 2004 etablerede Himmelev-Veddelev Boldklub, Svogerslev Boldklub og Roskilde Boldklub af 1906 et selskab med navnet FC Roskilde A/S, hvis formål det er, at være det formelle udgangspunkt for en overbygning de tre klubber imellem.Overbygningen, der omhandler et divisionshold samt fire ungdomshold – U19, U17, U15 og et U14 hold, har som målsætning at placere FC Roskilde blandt landets bedste fodboldklubber på såvel senior- som ungdomsplan.

Primært gennem udvikling af egne talenter og gerne i en kombination mellem sportsudøvelse og uddannelse. Det er således et mål, at der skal etableres et fodboldakademi, hvor fodbold og undervisning skal kunne ses i et samlet hele.Midlerne til at opfylde denne målsætning er, udover et tæt tilhørsforhold til de tre moderklubber, bl.a. at involvere erhvervslivet i Roskilde som sponsorer og samarbejdspartner, således at der kan skabes et optimalt sportsligt udviklingsmiljø for byens ungdom.

Hertil kommer et tæt samarbejde med Roskilde kommune, som har støttet klubben økonomisk igennem en årrække i form af en elitesportsaftale, ligesom kommunen gennem sit ejerskab til Roskilde Idrætspark har været garant for optimale spilleforhold senest i form af etableringen af to kunstgræsbaner på vest siden af tribunen.

Det skal her nævnes, at det var en større donation fra Roskilde Festival, der muliggjorde dette projekt.I november 2013 måtte bestyrelsen erkende, at hvis man ville op og kæmpe i landets bedste rækker, så holdt den daværende konstruktion ikke, hvorfor vedtægterne blev ændret med henblik på at få tilført kapital udefra. Bestyrelsen har sidenhen arbejdet målrettet på at sikre den nødvendige økonomi og en egenkapital, der er stor nok til at FC Roskilde kan begå sig i NordicBet ligaen, som klubben kvalificerede sig til ved at vinde 2. division øst suverænt i sæsonen 2013/14.

FC Roskilde ledes af en bestyrelse, som er sammensat af en klubrepræsentant for hver af de tre moderklubber og derudover af seks personer, der primært har deres baggrund i det private erhvervsliv. På det administrative plan er der pt. ansat en direktør, en sponsorkonsulent og en administrativ medarbejder. Hertil kommer en hel række af frivillige, uden hvis indsats, det vil være helt umuligt at drive en fodboldklub med FC Roskildes ambitioner.

Roskilde Idrætspark

Roskildes hjemmebane er Roskilde Idrætspark placeret lige midt i byens hjerte og med udsigt til domkirkens spir fra tribunen. Den ejes og drives af Roskilde kommune. Der er plads til ca. 6.000 tilskuere. Heraf kan ca. 500 benytte sig af overdækkede pladser på tribunen. Roskilde kommune har gjort et stort stykke arbejde for at få det bedste ud af de eksisterende forhold.

Banen blev i 2007 udvidet, så den nu opfylder kravene til at spille i 1. division, og der gøres, hvad der er muligt for at skabe de bedste betingelser for en god fodboldkamp. Senest har byrådet bevilget 4. mio. kroner til et lysanlæg, hvilket er nødvendigt i NordicBet ligaen, hvor der spilles kampe på hverdage og helt henne i november måned, hvor det hurtigt bliver mørkt.

Stort set samtidigt fik stadion en ny digital måltavle, nyt højtaleranlæg, videoovervågningsanlæg og et helt nyt græstæppe, der var klar til ibrugtagning ved efterårssæsonen 2010’s start.