Maribo BK vs FC Roskilde

Runde 1.

FC Roskilde gæstede her til aften Maribo Boldklub i 1. runde af DBU Pokalen. Det var en kamp som vi skulle vinde – også til trods for, at der ikke var mange på holdkortet, som var med i startopstillingen i Skive. De var blevet hjemme og træne tidligere på dagen.

Og det blev en meget sikker sejr – faktisk havde Maribo ikke én eneste afslutning på mål. Men de havde travlt med at jagte bolden som FC Roskilde flyttede rundt i et noget højere tempo end Maribo er vant til. Så det blev spil til ét mål og sejren kunne sagtens været blevet endnu større.

Men hvor er sådan en pokalkamp bare charmerende – hjemmeholdet var glade for det store fremmøde af tilskuere og der var mere gang i kiosken end der plejer at være til deres hjemmekampe. Maribo havde sågar supportere, der var henne og spørge Mikkel Thygesen og lov til at få taget billeder sammen med ham. Hele kampen forløb i en god stemning, både på og uden for banen (f.eks. blev der ikke givet ét eneste gult eller rødt kort).

Og man kan selvfølgelig vælge at trække på smilebåndet, når kampen går i stå, fordi kampbold nummer to blive skudt væk – og der ikke lige findes flere kampbolde klar. Og sådan var der tilsvarende et par andre situationer. Men helt ærligt – hvor er det dog befriende og hyggeligt, når en fodboldkamp bliver afviklet på den måde.

Maribo vidste godt, at de var overmatchet i dag – men de kæmpede flot med alt hvad de havde, og flere af de grønblusede spillere fik godt nok “nogle meter i benene”, her inden deres sæson starter den 20/8. Så “hatten af” for det gå på-mod de udviste – og FC Roskilde ønsker dem en god sæson.

Hvad kan FC Roskilde så bruge kampen til? Selvfølgelig primært det indlysende, nemlig at gå videre til 2. runde i DBU Pokalen. De dobbelte målscorere, Oscar Buch og Martin Andersen, fik samtidig tanket selvtillid med de flotte mål. Bo Storm fik spillet en hel kamp – det samme gjorde Kristian Geertsen, der længe har været ude med en alvorlig skulderskade. Meck Nørgaard Jensen spillede en fin kamp på højre back-pladsen. Flere U/19-spillere fik spilletid, så trænerteamet fik lejlighed til at se dem an i en seniorkamp. Så jo, der var en del at tage med hjem fra aftenens kamp.

Nu gælder det så forberedelserne til næste hjemmekamp, når ærkerivalerne fra Næstved gæster Roskilde Idrætspark – og det bliver 100% sikkert en hel anden kamp end i aften.

Højdepunkter:

12′ – Bolden spilles ud i højre side til Leth, der slår en hård og præcis flad aflevering ind foran mål, hvor Oscra Buch sætter en inderside på bolden, der suser i netmaskerne uden chance for Maribomålmanden.

15′ – Martin Andersen trækker ind i banen fra venstre side – han spiller en super fin 1-2 kombination med Oscar Buch, hvorefter han sikkert kan sende bolden i mål.

21′ – Stor chance til en sprudlende Bo Storm, der dog banker den lige over mål.

36′ – Igen lander bolden på midten af banen foran det store felt hos Oscar Buch – Buch sender en smuk lang aflevering i dybden, hvor Martin Andersen dukker op i fremadstormende løb sætter han hovedet på. Et perlemål.

45′ – 1. halvlegs sidste aktion – Bo Storm laver igen lækre detaljer og afslutter dem med at banke bolden på overliggeren.

PAUSE

49′ – Meck Nørgaard Jensen banker på overliggeren.

66′ – Nicklas Halse, der var blevet frem på midtbanen, gjorde igen en fin figur og var ophavsmand til et smukt mål. Han fører bolden frem midt i banen, spiller bande – får den igen – og til sidste lopper han den over målmand og forsvar, hvor Oscar Buch skyder frem og hjælper bolden det sidste stykke over målstregen.

Dommer: Jakob A. Sundberg