ab-fcr

AB vs FC Roskilde13-11-2022

FC Roskilde skulle i dag forsøge at slutte efteråret af med at hente point i Gladsaxe, hvor AB tog i mod på det dejlige stadion. Banen var dog noget “langhåret”.

Det blev en spændende kamp, hvor begge hold havde deres perioder med overtaget i spil og chancer.

Der blev “gået til vaflerne” og allerede efter fire minutters spil havde kaptajn Hermansen fået en advarsel for en hård tackling.

FC Roskilde kom bagud, men fik kæmpet sig fortjent op på 1-2 med to flotte mål af Valdemar Schousboe – begge mål sat ind efter pausen.

Tidligere FC Roskilde-spiller, Marcus Gudmann stanger målet ind til 2-2 ved et flot hovedstød ved forreste stolpe efter et hjørnespark. Uret viste 77 minutters spil.

Det skulle dog blive et kontroversielt straffespark, der afgjorde kampen i tillægstiden. Kendelsen så godt nok tvivlsom ud, men det er jo dommeren, der dømmer. Målet blev sikkert sat ind af Frederik Ellegaard Christensen, der dermed blev dobbelt målscorer. Fra AB-lejren lød det dog også efter kampen, at det vist mere var en af deres egne, der skubbede en medspiller omkuld.

FC Roskilde måtte altså se sig slået af AB, der for tiden er inde i en god stime. FC Roskilde gjorde dog en god figur på en svær bane, så selv om det altid er ærgerligt at gå på vinterpause med et nederlag, så kan gutterne se sig selv i spejlet efter en godkendt kamp (og en godkendt halvsæson).

Som oprykkerhold er det ikke helt skævt at være placeret i midten af tabellen på dette tidspunkt.

3 - 2
Fuld Tid
ab-fcr

AB vs FC Roskilde 24052021

FC Roskilde vidste godt, at det blev en svær kamp på Gladsaxe Stadion i dag mod rækkens nummer 3. AB Gladsaxe spiller altid teknisk godt, er tålmodige og er farlige, når chancerne byder sig.

I dag var ingen undtagelse.

FC Roskilde gik efter alle tre point, i jagten på den forjættede 6. plads, som gutterne satser alt for at nå. Kaptajn Hermansen var ikke med i truppen, da han havde karantæne.

Det startede fint med en hurtig Roskilde-scoring, men langsomt og sikkert spillede hjemmeholdet sig ind i kampen og overtog spillet. Og så scorede de på de chancer, de tilspillede sig. De var effektive og de fik lidt hjælp til at komme i gang med et lidt tyndt straffespark.

I 2. halvleg får FCR bedre fat, og efter Mathias Kisums røde kort (64. minut) overtager FC Roskilde spillet og begynder den lange jagt på et par mål. Men selv med en halv times spil i overtal, lykkedes det desværre ikke. AB forsvarede sig godt og FC Roskilde manglede lige det sidste held i de afgørende situationer. Monday stod for 2. halvlegs eneste scoring på straffespark.

Højdepunkter:

7′: Magnus har bolden i højre side – trækker ind i banen og spiller bolden til Valdemar der kontrolleret sender den tilbage til Magnus, der first timer en præcis inderside og udplacerer en chanceløs keeper, Jonathan Fischer, i hjemmeholdets mål.

13′: AB spiller bolden dybt tæt på straffesparkspletten – Vang går frygtløs ud i bolden og vinder duellen, men slår sig samtidig, så han må have behandling. Han kommer dog op igen.

21′: Oliver Juu tager en dejlig dribletur – laver “tunnel” – han sender bolden fladt i feltet – en FCR-spiller springer over, og bolden er serveret til Elvang, der dog sparker over mål.

22′: Skovgaard laver straffespark. Det så godt nok tyndt ud fra tribunen. Her kunne man godt have brugt VAR. Frederik Christensen scorer sikkert, da han snyder Vang til at gå til de forkerte side.

32′: Daniel Warmbach bringer hjemmeholdet foran 2-1. Elvang taber en duel p baglinjen til Rasmus Møller, der sender bolden tilbage til Warmbach, der tørt banker den ind ved nærmeste stolpe.

41′: Valdemar afslutter fint opspil, men der mangler power og keeperen snupper den uden de store problemer.

43′: Omstilling til AB – Sylvester Seeger-Hansen løber en halv banelængde med bolden – prikker den i dybden, hvor Emil Mygind Jensen sender den forbi en chanceløs Frederik Vang og bringer AB foran med 3-1.

47′: Friløber til samme Mygind – denne gang ramme bolden en knold i afslutningsøjeblikket, og bolden suser langt over mål.

Pause

51′: Flot stikning i dybden fra Valdemar til Magnus – Warmbach kommer dog først på bolden, men er ved at lave selvmål – Fischer må giver hjørnespark.

53′: Elvang indlæg til Valdemark der header flot – Fischer klarer dog helt nede ved forreste stolpe – måske rammer den endda stolpen.

64′: indskiftede Mathias Kisum får en str chance som Kromman dog fint klarer – Kisum sparker ud og rammer Kromann, og forlade banen igen.

71′: Flot FCR-opbygning – Elvang sender bolden i feltet – Valdemar kommer gdt op i stanger til bolden, men desværre overmål.

74′: Direkte frispark sm Magnus sender flot ind over muren. AB-keeperen, Fischer, må ud i fuld.længde for ar redde.

88′: Lang bold i feltet – Valdemar vinder duellen og lægger af til Monday, der bliver nedlagt i feltet. Dommeren dømmer straffespark. Monday eksekverer selv og banker den sikkert i netmaskerne.

90′: Hurtig omstilling til AB, der kommer alene igennem – Conrad Kromann vinder flot duellen. Kromann gjorde en god figur.

Det hårde Roskilde-pres for at hente det ene point løb til sidst tør for tid. Efter 95 minutters spil lød dommerens sidste fløjt.

FC Roskilde måtte se sig besejret med 3-2.

3 - 2
Fuld Tid

AB vs FC Roskilde

Lad os håbe, at det gode gamle ordsprog om at en skidt generalprøve giver en god premiere holder stik. For dagens kamp blev ikke særlig seværdig, og det blev en relativ chancefattig kamp – hverken FC Roskilde eller hjemmeholdet, AB Gladsaxe, producerede så mange store tilbud.Kampen blev spillet i Bagsværd på AB Gladsaxes træningsanlæg. Det var ret koldt og blæsende og da hjemmeholdet skal spille på græs i deres første kamp i næste weekend, blev kampen afviklet på græs.

Som græsbaner i Danmark ofte er på denne tid af året, var dagens kampbane også knoldet. Dette gjorde, at bolden mange gange hoppede og sprang og var svær at få kontrol på.

Den gjorde den også da hjemmeholdet bragte sig foran 1-0 efter 24 minutters spil. En ufarlig situation midt på FC Roskildes banehalvdel ændrede sig pludselig til at blive en foræring, da Philip Rasmussen mister bolden – AB Gladsaxes spidsangriber, Frederik Christensen, kommer alene med Frederik Vang, som han dribler forbi og kan sende bolden i et tomt mål.

Efter godt en halv times spil er Elvang tæt på at udligne med en fin afslutning – AB Gladsaxes keeper må helt op og hente bolden i trekantssammenføjningen.

Hjemmeholdet får tilkendt straffespark efter 38 minutters spil. Daniel Segev Jørgensen holder lidt for godt fast i sin modstander og dommeren peger på 11 meter-pletten. Havde der været mulighed for at VAR kunne gennemse situationen, ville man formentlig kunne konstatere, at forseelsen sket uden for feltet.

Frederik Christensen bliver dobbelt målscorer, da han sætter bolden sikkert i netmaskerne til 2-0. Frederik Vang går til den forkerte side.