Herlev IF vs FC Roskilde

Herlev IF vs FC Roskilde 07-08-2021

I dag klokken 14:00 lød startfløjtet til FC Roskildes premierekamp i 3. Division, sæson 2021/2022. Det var forløsende at få taget hul på denne spændende og vigtige sæson, der ligger foran holdet og klubben.

Oprykkerne fra Herlev Fodbold tog i mod på kunstgræsbanen på Herlev Stadion. Det ene øjeblik regnede det, det næste var det meget varmt. Det begyndte såmænd også at tordne et kort øjeblik, og dommeren var ved at afbryde kampen, men man blev enige om at fortsætte. Så man fik vejrmæssigt lidt fra alle hylder af den danske sommer.

Hjemmeholdet bød op til dans med en chok start og bragte sig i spidsen efter fem minutters spil. FC Roskilde fik rystet det af sig og spillede sig mere og mere ind i kampen. Hermansen åbnede målfesten for FC Roskilde og det helt afgørende tidspunkt i kampen kom i det 41. og 42. minut, hvor FC Roskilde, med to hurtige mål af henholdsvis Maarup og Monday, bragte sig på 1-3. Her fornemmede man, at Herlev lidt opgav ævred. Præcis dér følte de nok, at de i dag var kommet op i mod overmagten.

Efter pausen fortsatte FC Roskilde med at være dominerende og bragte sig også på 1-4 ved Valdemar Schousboe. Hjemmeholdet fik pyntet på resultatet kort før tid, men et flot drøn af et mål. Her var FC Roskilde gået lidt ned i tempo og ville bare “køre sejren hjem”. Og så sker den slags en gang imellem. Men det betød ikke, at sejren kom i fare.

Få minutter senere fløjtede dommer, Kasper Madsen, kampen af og sæsonens første sejr var i hus. En positiv premiere var overstået, og man glæder sig nu allerede til kampen på lørdag.

Højdepunkter:

5′: Herlev bringer sig i front. Venstre back, Casper L. Jensen, sender et langt flot indlæg til modsatte stolpe, hvor Alex Loughlan dukker op, og sparker bolden i mål oppe under overliggerne fra tæt hold. Man savnede lidt en opdækning fra FC Roskildes side – Loughlan stod alt for umarkeret.

8′: Noer mister bolden midt på banen – Herlevs Frederik Kofed Hansen slipper igennem i højre side og afslutter – Vang er dog på plads og rager kastanjerne ud af ilden.

17′: Mads Julø tryller – han snyder fire modstandere i feltet og kommer til baglinjen – indlægget bliver dog upræcist, og keeperen snupper den.

31′: Maarup afslutter et fint FCR-pres med et langskud – men den afværges, da en Herlev spiller kaster sig ind i bolden.

35′: Herlev er igen farlige. Igen er det Casper L. Jensen, der sender et fint indlæg i feltet til bagerste stolpe, men skarpheden mangler for hjemmeholdet.

36′: Julø og Monday i fint kombinationsspil – Julø afslutter, men bolden går til hjørnespark.

37′: Dette hjørnespark sendes i feltet – bolden afvises i første omgang, men kommer dog ikke længere ud end at Andreas Hermansen, der er gået med frem kan sende bolden i netmaskerne, helt oppe under overliggeren med en tør inderside. Dejlig kontrolleret afslutning.

40′: Valdemar får en stor change, der dog bliver misbrugt.

41′: Tobias Noer trækker ind i banen fra højre side – og leverer bolden videre til Maarup, der som bekendt har et giftigt langskud. Han smækker bolden i mål ude ved stolpen uden chance for keeperen. 1-2 til FC Roskilde.

42′: Keeperen fejler da han sætter bolden i spil – Maarup bryder og sender bolden hen til Monday, der genialt lopper den over keeperen til 1-3.

Pause

46′: Lund laver flot “overlap” på Magnus Krogh – han sender bolden i feltet, men den heades væk lige akkurat foran næsen på Valdemar.

48′: Julø igen på spil – han bryder igennem og går mod baglinjen – han sender bolden skråt bagud, hvor Valdemar sikkert sætter bolden i kassen til 1-4. Et rigtig nydeligt mål.

51′: FC Roskilde fastholder et længere pres, der ender med at Maarup banker bolden på overliggeren fra distancen.

82′: Herlev afslutter på stolpen.

89′: Herlev sender et indlæg fra højre side, ind til kanten af feltet, hvor Asker Damgaard kommer susende og tordner bolden i mål i modsatte side, helt ude ved stolpen. Frederik Vang var her chanceløs.

Efter et par minutters tillægstid lyder sidste dommerfløjt og de sortklædte FC Roskilde-spillere og hele staben kunne juble.

FC Roskilde kom altså rigtig “godt ud af startblokken” og hentede alle tre point. Efter Herlevs chok start åd FC Roskilde sig langsomt ind i kampen og satte sig på det meste. Sejren var derefter ikke i fare – det var reelt mere et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle være.

Næste opgave venter på hjemmebane på lørdag (14. august), hvor Næsby kommer på besøg i Roskilde.