1 - 3
Fuld Tid

Kamp referat

AB Tårnby vs FC Roskilde 17042021

Efter to forrygende kampe, hvor FC Roskilde var “underdogs” og havde alt at vinde – og som bekendt vandt begge kampe i fin stil – var “De lyseblå” i dag i favoritrollen.

Dagens modstander var AB Tårnby, der frister en tilværelse i bunden af tabellen med blot syv point.

Hvordan ville spillerne reagere på det, når de i dag havde alt at tabe?

Efter de to flotte præstationer, der foregik på græs, var vi tilbage på kunstgræs. Dette var blevet meldt ud midt på ugen.

Det så ikke ud til at passe FCR-spillerne specielt godt, for 1. halvleg blev en noget “tung” affære at komme igennem – spillet hang ikke sammen, gutterne tog flere gange forkerte beslutninger og pressede lidt hinanden med ikke specielt gode afleveringer.

Man sad lidt med en dårlig fornemmelse, og man kunne ikke sige sig helt fri for at lade tankerne svæve tilbage til den dårlige præstation i februar måned, hvor vi tabte 2-1 til AB Tårnby på netop denne kunstgræsbane.

Så galt gik det dog gudskelov ikke, for i 2. halvleg blev tingene “sat på plads”. FC Roskilde kom længere frem på banen og viljen til at vinde begyndte at indfinde sig hos spillerne. Godt nok lidt sent, men stadig ikke senere, end der var tid nok til at vende det hele. Og med tre scoringer i 2. halvleg blev det til tredje sejr på stribe – og med tre kasser i hver af disse kampe. Det er ganske pænt – og vi holder fast i 7. pladsen med et point ned til Vanløse, der dog har en kampe i hånden.

Frederik Vang måtte under opvarmningen melde fra med en skade. Unge Conrad Kromann skulle så vogte buret (det gjorde han også i træningskampen mod AB Tårnby den 20. februar 2021). Efter en lidt nervøs start spillede han sig rigtig fint ind i kampen, og viste flere eksempler på sine kvaliteter.

Casper Neerborg var ude af truppen, da han var testet positiv for Corona. Hele truppen er blevet testet efterfølgende, og alle var gudskelov negative.

Monday stod for udligningen til 1-1, da han var hurtig i opfattelsen og sendte bolden i nettet tæt på mål. FCR fik hjælp til at bringe sig foran 1-2, da Jacques Bang Sørensen have sidste fod på bolden i eget net. Indskiftede Mark Leth lukkede kampen, da han på sin første boldberøring fik netmaskerne til at blafre for sidste gang i kampen.

Højdepunkter:

1′: I kampens første angreb er FCR nærgående. Elvang sender en fin bold diagonalt i feltet, hvor Jannik Skov Hansen har rykket sig fri ved modsatte stolpe. Han forsøger at lægger den ind foran mål, men får desværre ikke rigtig træf på bolden.

9′: Hjemmeholdet i hurtig omstilling – de afslutter hårdt og fladt, men Kromann redder med en flot fodparade.

32′: Gennembrud i højre side fra AB Tårnby. Kromann går ud men kan ikke forhindre Sebastian Segall i at bringe hjemmeholdet foran 1-0 med en sikker afslutning.

Pause

47′: Hjemmeholdet igen farlige med et fladt langskud – Kromann må ud i fuld længde og bokse til hjørnespark.

48′: Langt indkast af Olive Juul – klumpspil i feltet – Monday søger bolden og kan prikke den i mål til 1-1. Det forløsende mål, der fik slået “hul på bylden”.

49′: Fint FCR-spil i dybden – Skov Hansen sender bolden ind foran mål, hvor Monday kommer lige præcis et splitsekund for sent.

57′: AB Tårnby sender et hjørnespark i feltet – Benjamin Warlo kan umarkeret heade på mål – men heldigvis for FCR var han uskarp og sendte bolden forbi mål.

72′: FCR i fint opspil i højre side – Elvang kommer helt ned på baglinjen – han sender bolden ind foran mål, hvor uheldige Jacques Bang Sørensen sender bolden i eget net og bringer FC Roskilde foran 1-2.

86′: Kampen lukkes endegyldigt – to netop indskiftede spillere var i hovedrollerne. Valdemar sender flot bolden til modsatte stolpe fra højre side, hvor Mark Leth Pedersens første boldberøring var at sætte bolden i netmaskerne fra klods hold.

Kampen blev ikke én, der kommer i historiebøgerne – det var lidt en rodet omgang, hvor FCR’s spil ikke var godt i 1. halvleg, men hvor der kom mere styr på tropperne i 2. halvleg. Og så var det jo bare skønt igen at være i stand til hive en sejr hjem.

Næste kamp er fredag, den 23. april, kl. 19:00, hvor stærke HIK – rækkens nummer to – gæster Roskilde Idrætspark. Mere information om kampen følger snarest.