fremad Amager-Fc Roskilde
2 - 1
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Fremad Amager 04-11-2007

Årets sidste hjemmekamp for FC Roskildes 2. divisionshold blev spillet søndag eftermiddag mod topholdet fra Amager – Fremad Amager.

Målscorer:
26. min.: 0-1 Anders Jochumsen
29. min.: 1-1 Jeppe Kjær
58. min.: 2-1 Jacob M. Andersen

Tilskuere: 998

FC Roskilde holdopstilling (4-3-3):
1: Martin Johnsen – 2: Dan Busk, 4: Jannick Larsen (anfører), 5; Andreas Jørgensen, 16: Jacob ”Arno” Andersen – 6: Thomas Høy, 8: Emil Hülz, 12: Jonas Andersen,– 7: Jeppe Kjær, 9: Marc Felby, og 11: Christian Hansen.

FC Roskildes udskiftninger:
75. min.: Christian Hansen ud Anders Nielsen ind.
80. min.: Jonas Andersen ud Michael S. Hansen ind

Advarsler til FC Roskilde:
Thomas Høy og Andreas Jørgensen (begge i karantæne mod Glostrup FK)

Lad det blot være skrevet i neon, søndagens kamp i Roskilde Idrætspark var afgjort indtil nu årets bedste kamp i divisionen, og den vil blive svær at leve op til…

Kampen havde alt. Perfekte rammer, mange mennesker, fantastisk fodboldvejr, grøn plæne. To gode fodboldspillende mandskaber. God indledning, helt nede i kulkælderen, dramatik, godt spil, herrefight og ikke mindst flotte scoringer, samt en, set fra hjemmeholdets optik, lykkelig udgang.

Efter sidste uges plamage i Slagelse, hvor det igen på udebane lykkedes et umotiveret FC Roskilde-mandskab at kaste point mod vel rækkens dårligste hold, var der søndag eftermiddag lagt op til, at hjemmeholdet havde ryggen mod muren, såfremt man fortsat ville hænge på i topstriden. Gæsterne var ingen ringere end rækkens normalt suveræne tophold fra Fremad Amager.

Fremad kom som ubesejret i de seneste 8 opgør. Men som tilfældet var sidst med Greve, som også mødte op i Roskilde Idrætspark med en lang ubesejret række, blev Roskilde Idrætspark endestation for denne imponerende stime, om man lidt historisk vil, kunne man tale om flere holds Waterloo i Domkirkebyen.

Hjemmeholdet var i forhold til sidste uges opgør ændret en anelse. Toke Morsing var igen ude med karantæne, hvilket betød at pågående Jeppe Kjær efter sin udståede karantæne atter var tilbage i front. Jonas Andersen var flyttet ind på den centrale midtbane, hvor han så længe kræfterne slog til leverede en solid indsats. U/18 holdets (ynglingehold) hurtige Marc Felby var sat på højre kant. Ud på bænken var gledet altid energiske Anders Nielsen samt løbestærke Michael S. Hansen.

Hjemmeholdet virkede fra start meget motiveret, og lagde bedst ud. Det betød, at Andreas Jørgensen efter blot 5 minutters spil fik kampens første store chance. Et FCK-lignende midtfrispark blev fra Dan Busk med haltliggende vristspark sendt mod luftkonge Thomas Høy, som fra feltkanten dirigerede bolden ned for fødderne af Andreas Jørgensen. Den normalt træfsikre benhårde midtstopper fik desværre i fri position overplaceret sin afslutning uden om Fremad-målet!

Efter 12 minutter kom næste chance. En lang kontrapasning fra Dan Busk sendte Jeppe Kjær i dybden. Kjær voldte med sit arbejdsraseri bevægelige antrit gang på gang de to Fremad-midtstoppere store vanskeligheder. Således også her, hvor han i højre side oversprintede begge, og på sin første berøring sendte bolden ind til tredjeangriber fremstormende Christian Hansen, som desværre fra tæt hold fik sendt sin afslutning lige over mål.

Tredje chance faldt da Jeppe Kjær i højre side afdriblede midtstopper Nicki Albæk og fra en spids vinkel udenfor feltet sendte bolden på overliggeren.

Tre gode FC Roskilde muligheder, ingen til det gæstende tophold.

Det var derfor stik i mod chancer og spil, at udeholdets korpulentudseende men altid livsfarlige angriber Anders Jochumsen ud af næsten ingenting i feltet kunne gøre det til 0-1 til stor fortrydelse for hjemmepublikummet.

Det var dog som om, at udeholdets scoring ikke rigtigt fik affekt på FC Roskilde. Holdet fortsatte ufortrødent sit arbejde. Dog fik Fremad Amagers målkonge Andreas Mortensen kort efter scoringen muligheden for at øge føringen, og vel egentligt lukke kampen, men den debuterende målmand Martin Johnsen, som ved flere lejligheder viste sit store potentiale, afværgede dygtigt forsøget.

Blot tre minutter senere udlignede hjemmeholdet fuldt fortjent. Næsten selvfølgelig var det lynhurtige Jeppe Kjær, der gennem et fantastisk opspil af FC Roskildes første berøringer, iscenesat hos højrebacken Dan Busk, afsluttede angrebet gennem hurtigt antrit forbi begge midtstoppere og kort aftræk forbi fremstormende Stefano Campognolo gjorde det til 1-1 – Kæmpejubel i Parken!

FC Roskilde vs Fremad Amager 04-11-2007 1
Lynhurtige Jeppe Kjær ligge an til scoringen til 1-1

Herfra bølgede resten af halvlegen frem og tilbage, der blev givet og taget i nærkampene, og kampen intensitet var bestem tydeligt. Største mulighed i denne periode tilfaldt udeholdets centrale omdrejningspunkt Morten Juul Hansen, men han overplacerede (gudskelov) sin flugter fra kanten af feltet…

Anden halvleg blev indledt som første med hjemmeholdet som den styrende part, dog uden det gav samme chanceovertag.

Men et kvarter inde i halvlegen gav overtaget alligevel udbytte.

Et dårligt Fremad Amager-målspark blev kvikt opsnappet af den allestedsnærværende Christian Hansen, som på denne søndag endelig igen viste sit klassepotentiale, gang på gang var han utrolig bevægelig og udfordrende, han spillede hurtigt bolden tilbage til den fremadløbende venstreback Jacob M. Andersen, han tog et kort træk ind i banen og fra 35 meter klappede han som den naturligste ting bolden direkte op i nærmeste målhjørne hos en chanceløs og lettere overrasket Stefano Campognolo, 2-1 til hjemmeholdet og Parken var nærmest i ekstase…

Herfra ændrede kampen karakter. Hjemmeholdet flyttede presset lidt længere ned mod eget mål, og overlod derved (desværre) lidt af initiativet til Fremad.

Det gav naturligvis et par Fremad Amager-muligheder, men i langt de fleste tilfælde viste begge midtstoppere Andreas Jørgensen og især anføre Jannick Larsen fysisk luftstyrke i erobringsfasen og klasse i det efterfølgende opspil. Gang på gang erobrede Jannick Larsen bolden og drev den i bedste John Terry-stil frem ad banen.

De enkelte gange Fremad Amager brød det godt organiseret FC Roskildeforsvar stod Martin Johnsen klar, og tog det der kom.

Egentlig sad man med den fornemmelse, at Fremad Amager ikke ville få scoret. Til det investerede FC Roskilde ganske enkelt meget mere i de direkte dueller.

FC Roskilde var fortsat utrolig farlige på de hurtige kontaangreb. Således blev de tre hurtige i front fortsat Christian Hansen, Marc Felby og ikke mindst Jeppe Kjær iscenesat enten i Fremads bagrum eller lige foran backkæden, hvor de herfra driblede mod Fremad-målet.

Det var netop på et af disse af kampens mest omdiskuterede situation opstod. Jeppe Kjær sprintede for Gud ved hvilken gang fra Nicki Albek, som på feltets kant klippede den hurtige angriber i en situation der mildest talt lignede et straffespark og et soleklart gult måske endda rødt kort for nødbremsen.

Dommeren valgte ingen af delene. Bolden blev flyttet udenfor feltet, og Albek slap noget uforståeligt for kort…

Kampen sidste store tilbud i 88 minut tilfaldt således også Jeppe Kjær i en lignede situation, dog uden nedsparkning denne gang. Men hårdt presset sendte han sin ellers kvalificerede flade afslutning lige på rutinerede Stefano Campognolo.

Det betød, at kampen til stor hjemmepublikums jubel fuldt fortjent sluttede 2-1 til hjemmeholdet, som derved slutter ubesejret hjemme i Parken i dette efterår, hvor faktisk kun FCK2 har evnet at hente et (heldigt) point…

Efter kampen havde Cheftræner Martin Jungsgaard følgende kommentar:
Lige nu er det er selvfølgelig svært at få armene ned. Det er en af de dage, hvor man finder ud af hvorfor man hver uge bider i det sure æble, styrke- og løbetræner, tager alt det sure slid, for det er på dage som disse, at det er det hele værd. Det var ganske enkelt fodbold. Suverænt vores bedste hele præstation i år, og man kan næsten ikke fatte at dette mandskab for blot syv dage siden tabte i Slagelse, og i dag evner at levere så flot og helstøbt mandfolkepræstation.
Fremad Amager er så afgjort rækkens bedste (måske næstbedste) mandskab. Et klassehold af etablerede spillere.
Men i dag vil vi mere og investere koncentration, omtanke fysik og udstråling i hver pasning, i hver eneste duel og hver afslutning, og når vi gør det, er vi uhyggelige.
Vi havde ugen igennem trænet dels individuelt i spillets delfaser, dels specifikt i systemet og i at holde organisationen både offensivt og defensivt. Vigtigt var det, at vi hele tiden holdt os indenfor max 35 x 35 meter. Så vi derved lukkede områderne ned, og efter erobring og kvik offensiv omstilling kunne iscenesætte Jeppe, Felby og Krilles hurtighed foran og bagved Fremads backkæde.
Endvidere var alle deres opgave bevidst, og leverede en herrefight. Uagtet hvem vi møder har vi ikke råd til at nogen falder udenfor det inkluderende fællesskab, ALLE skal være der, og det var vi!
Lidt tankevækkende statistisk kunne man udlede, at vi har det bedst mod bedre fodboldhold, således har vi fået fuldt hus 1(2 point) mod rækkens andre fire øverste hold…
Nu nyder vi sejren i dag. I morgen trækker vi arbejdshandskerne på, og kigger frem mod næste opgave i Glostrup. En kamp der meget vel kan blive lige så vanskelig, som vores seneste udebaneopgør har vist sig at være, og der igen vil fordre at vi levere på samme præstationsniveau som tilfældet var i dag. Ingen tvivl om at den kamp vil blive afgjort i vores motivation.

FC Roskildes næste opgave er årets sidste og afvikles på lørdag, hvor FC Roskilde gæster Glostrup Idrætspark.

Uagtet at Glostrup måtte fodre en tilværelse i bunden af rækken, bliver kampen med garanti vanskelig, hvorfor der igen lørdag vil blive brug for al den lyseblå Domkirkeby-støtte, der kan mobiliseres.

Tag god vinterafsked med drengene mød op lørdag i Glostrup Idrætspark (Stadionvej 80, Glostrup) lørdag den 10. november kl. 15.00.

Timeline

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid Tilskuere
04/11/2007 14:08 2.division 2007-08 90' 998

Stadion

Roskilde idrætspark
4000 Roskilde, Denmark

Resultater

KlubMålResultat
FC Roskilde2Vundet
Fremad Amager1Tabt

FC Roskilde

Jacob Møller Andersen Forsvar
Jeppe Kjaer Angriber
2

Fremad Amager

Mål
2
0
Assists
0
0
Gule Kort
0
0
Røde Kort
0
0

Past Meetings

0 - 0
Træningskampe
2004-05
Sundby Idrætspark

Fremad Amager vs FC Roskilde 30-03-2005

Dommer

Dommer
Philip Gojko Pilipovic