2 - 1
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Vanløse 07052021

Efter sidste weekends pointdeling i “kampen om Roskilde”, hvor De lyseblå spillemæssigt ikke helt levede op til forventningerne, var det her til aften tid til at krydse klinger mod den øjeblikkelige direkte modstander om 7. pladsen i tabellen, Vanløse IF, der havde samlet et point mere sammen end FC Roskilde.

Vejret var perfekt efter et par dage med en del regn. Solen skinnede og der var flotte “fødselsdagsskyer” på himlen under opvarmningen. Det var en pragtfuld forårsaften i Roskilde Idrætspark, så rammerne til en god gang fredagsfodbold var på plads.

Kampens første halvleg blev lidt ujævn, med en masse lange bolde og uden den helt store struktur på spillet – og det gjorde sig gældende hos begge mandskaber. Begge hold kom frem til et par kvalificerede chancer, men skarpheden manglede i de afgørende situationer. På tribunen hørtes sågar kommentarer som “ørkenvandring”, og stillingen ved pausen var da også 0-0.Efter pausen tog gæsterne taktstokken og dominerede mere og mere som tiden kampen frem. De stod i denne periode for det bedste spil og tilspillede sig flere gode tilbud – og bragte sig også fortjent foran efter 56 minutters spil.Vendepunktet i kampen kom, da cheftræner, Michael Jørgensen, skiftede fire mand stort set på én gang. Det gav ny energi på det helt rigtige tidspunkt, og det var som om der kom mere “power” ind i FC Roskildes offensiv spil. Der blev lagt et tungt pres på Vanløse og med en scoring af Valdemar Schousboe, som vel mere kunne betegnes som et selvmål af Vanløse, og den vidunderlige afslutning af Andreas Maarup langt inde i overtiden, var det to indskiftede spillere, der afgjorde kampen.Selve spillet var måske ikke helt i top, men hvad spænding angik, manglede der godt nok ikke noget. I kampens afslutning sad man helt ude på kanten af stolen og bed negle. Gutterne kæmpede så det var en fryd for øjet, og de troede på tingene helt frem til sidste dommerfløjt. Det var alle pengene værd.FC Roskilde og Vanløse byttede plads i tabellen – sikke dog en fantastisk dejlig aften i Roskilde Idrætspark.Næste lørdag venter der FC Roskilde endnu en afgørende kamp, når turen går til Tingbjerg Idrætspark, hvor Brønsøj tager i mod.Højdepunkter:5′: Vanløse sender bolden i dybden ned bagom Mark Leth til en friløber – de afslutter tidligt og Vang snupper den flot.

31′: Jannik sender en bold i dybden til Elvang, der kommer alene igennem – han vælger et træk ind i banen og afslutter højt, men desværre over mål.

38′: Flot stikning i dybden til Monday, der kommer alene med Vanløse-keeper, Lasse Krogh, men Monday afslutter direkte i benene på ham. Det var ellers et kæmpe tilbud.

43′: Efter et langt indkast fra venstre holder FCR fast i presset – Elvang kommer til afslutning i modsatte side, men målmanden er på plads og redder helt oppe ved overliggeren.

45′: Vanløse sender bolden i dybden – FCR-forsvaret er passive. Vang går ud og halvklarer, men Vanløses Mohammed Youssef får bolden med sig og går på mål – han laver et frækt træk og er klar til at sende bolden i nettet – Chabert vil det dog anderledes og springer ned og tackler nærmest på målstregen og afværger dermed en yderst farlig situation.

Pause

48′: Samme Youssef i gennembrud i højre side – han afslutter fladt forbi Vang. Mark Leth sparker væk på stregen, men får ikke rigtigt træf på bolden – bolden går dog alligevel forbi mål.

51′: Vanløse i hurtig omstilling – Simon Pedersen sender en drøn afsted – Vang får bokset væk med en flot aktion.

56′: Vanløse kommer til baglinjen i højre side – bolden sendes ind foran mål, hvor Sebastian Stage kommer forrest og stanger gæsterne foran.

62′: Vanløse i omstilling, der aflsuttes med hård flad skud – Vang er på plads med en super redning.

79′: Flot bold i dybden til indskiftede Valdemar Schousboe – han får vristet sig fri og afslutter forbi den fremstormende keeper, men desværre også forbi mål.

78′: Fint FCR-opspil, der bringer Valdemar i god position – han sender bolden på tværs eller måske på mål, hvor Vanløses Nicolai V. Johansen kommer glidende ned og sender bolden i eget net til 1-1.

88′: Jannik sender dejligt indlæg i feltet – Magnus kommer forrest og sender bolden i mål. Linjedommeren løfter dog flaget og vinker for offside – målet annulleres.

89′: Magnus afslutter igen – men bolden reddes på stregen. Her havde mange set bolden inde, så skuffelsen var til at høre op stadion, da den blev sparket væk.

93′: Den HELT igennem fantastiske afslutning på kampen. Efter et hjørnespark samler Andreas Maarup bolden op og sparker den mageløst i kassen ude ved stolpen til stor jubel på banen og tribunen. 2-1 sejren var en kendsgerning!