2 - 1
Fuld Tid

Kamp referat

Runde 3.

Efter sidste weekends sløje kamp mod Vendsyssel FF, der resulterede i et nederlag på 5-0, var det i dag tid til at rejse sig igen for FC Roskilde. Det var alle spillere godt klar over, for de havde i dén grad skudt brystkassen frem og var klar til at fighte sig til en sejr.

FC Fredericia åbnede ellers med fuld fart og et højt pres, hvilket gav dem to farlige chancer i kampens først tre minutter. Herefter arbejdede FC Roskilde sig mere og mere ind i kampen, hvorefter der mere eller mindre var tale om spil på “De lyseblås” præmisser. Fredrik Schram kom sjældent på de store opgaver før pausen.

2. halvleg fortsatte faktisk efter samme mønster. Der stod FC Roskilde på det meste. Man skulle dog langt hen i kampen inden den forløsende første scoring blev sat ind. Og det blev unge indskiftede Nicklas Halse, der stod for den på et dejligt kontrolleret hovedstød.

Det blev en højdramatisk kamp – først fik Soro Nanga marchordre efter to gule kort (her manglede der stadig en halv times tid af kampen). Dernæst da dommeren fløjtede for straffespark til FC Roskilde med mindre en ti minutter igen kogte det hele over. Bo Storm eksekverede straffesparket fra 11-meterpletten. Bolden ramte stolpen og sprang i spil igen. Bo lavede en uimodståelig skudfinte og bankede bolden i kassen. Cheftræner for FC Fredericia, Jesper Sørensen, brokkede sig meget og til sidst blev dommeren træt af det – og sendte ham op på tribunen (se yderligere info under Højdepunkter i det 82. minut).

Højdepunkter:

4′ – Martin Andersen spiller Mikkel Nørh dybt – Nøhr 1. timer, men desværre i sidenettet.

25′ – Martin Andersen er igen på spil. Denne gang opsnapper han en aflevering, der manglede fart, og pisker direkte mod mål. Han kommer alene med målmanden, men overplacerer bolden, som smutter lige forbi stolpen.

27′ – Valon bryder hårdt og kontant Fredericias opspil – sender bolden i dybden til Nøhr – han trækker ind i banen og løfter bolden mod modsatte trekantssammenføjning. Bolden bliver dog en kende for høj – den smutter lige over og rammer bøjlen, der holder nettet.

32′ – Martin Andersen afslutter efter tumult foran Fredericias mål – bolden suser i mål, men rammer desværre Stefan Hansens hånd på vejen. Målet bliver korrekt annulleret.

43- Fint indlæg fra højre side til Thygesen, der kommer stormende frem. “Thyge” får dog ikke rigtig træf på bolden, så scoringen udebliver.

PAUSE

51′ – Martin Andersen slår indlæg fra høje side. Mouritsen er gået med frem og afslutter første gange med indersiden – dog lige på målmand Thomas Mikkelsen.

62′ – Igen indlæg fra højre side – Mikkel Nøhr kommer frem til bolden foran mål, men helkikser afslutningen.

74′ – Nøhr driver bolden frem midt i banen – spiller den ud til Martin Andersen, der sender den ind til Bo Storm. Afslutningen bliver dog uden saft og kraft. Stadig 0-0.

77′ – Bo Storm drejer flot et frispark ind i feltet, hvor den sejler forbi målmanden – bagerst i feltet stiger indskiftede Nicklas Halse i luften – Halse strækker hals og header smukt og kontrolleret bolden i netmaskerne.

82′ – Olive Fredsted bliver overmodig – mister bolden – bolden lander hos “Thyge” i feltet, hvor FC Fredericias stopper, Frans Putros, begår et klodset straffespark. Bo Storm sparker fra pletten. Først rammer han stolpen – riposten modtager han selv. Han laver en fræk skudfinte, som sender alle Fredericiaspillere og målmand i græsset og så banker han den op under overliggeren. Klasseaktion i anden omgang! Cheftræner Jesper Sørensen bliver bortvist for brok, da han mener, at ingen rammer bolden på vej fra stolpen tilbage til Storm. Hvis det er tilfældet skulle målet annulleres og der skulle have været fløjtet for indirekte frispark. Dommer Benjamin Willaume-Jantzen skønnede øjensynligt, at bolden blev rørt – formentlig af målmanden, der efter dommerens skøn har en finger på bolden. Målet blev godkendt og kampen er lukket.

Tre dejlige point kunne sættes ind på kontoen i en fin kamp, som FC Roskilde dominerede og sejren var helt fortjent. Gutterne fik oprejsning og solen strålede om kap med de tilfredse FC Roskilde-supportere på lægterne. Hvor var det dog dejligt, at være til fodbold i “Reden” i dag.

Næste kamp venter på søndag, når turen går til Nykøbing FC, der har overrasket mange og befinder sig i øverste 3. del af tabellen – endda med en kamp mindre end de tre foranliggende hold.