lyngby-fcr
0 - 2
Fuld Tid

Kamp referat

Lyngby Boldklub vs FC Roskilde 26-07-2008

Målscorere:
35. min 0-1: Lasse Qvist
85. min. 0-2: Kim Aabech

Tilskuere: Ca. 250

FC Roskilde Opstilling 4-3-3:
24: Claus Belling – 2: Dan Busk (60. 15: Gamal Bin Saaid), 4: Jannick Larsen (ANF), 5: Andreas Jørgensen (60. 18: Morten Wind), 16: Jacob
M. Andersen (60. 8: Emil Hülz) – 12: Jonas Andersen, 11: Christian Hansen (55. 19. Anders Nielsen), (60. 6: Thomas Høy), 17: Philip Bank,)
– 7: Jeppe Kjær (70. 10: Rasmus Jørgensen), 20: Toke Morsing, 23: Tobias Perch-Nielsen (70. 18. Rene Rasmussen,.

Advarsler: Toke Morsing, Jonas Andersen.
Udvisning: Ingen.

Årets anden træningskamp var igen henlagt til Himmelevs hyggelige, træomkransede og på dagen meget varme idrætsanlæg.
Kampen stod mod de netop ud af Superligaen rykkede Lyngby BK, og dermed kommende Viasatdivisionskolleger, som kampen igennem viste et utroligt højt tempo spillende teknisk niveau.

Lyngby har i øvrigt benyttet sommerpausen til at skifte ud på Cheftrænerposten. Det betyder, at assistenterne Dennis Voss og Bent Christensen har fået deres tidligere holdkammerat og EM-helt Henrik Larsen som nu chef. Larsen kommer til efter to sæsoner i Køge Boldklub, og afløser dermed Kasper Hjulmand, der skal agere støttende chef for endnu en Lyngby-dreng, nemlig Morten Wieghorst i FC Nordsjælland (en større trænerkabale).

Det fra kampens start tydeligt, at de to hold stod utroligt godt til hinanden. Lyngby med den meget offensivt, charmerende pasningsstærke stil, hvor bolden hele tiden med få berøringer flyttes kort rundt på banen i meget højt tempo med stor bevægelighed til følge, og det mere nøgternt beregnede hjemmehold, hvor det fortsat er den hurtige næsten guerillaagtige omstilling med lang afstand til mål, hurtig fremrykning samt få modstandere i forhindring.

Lyngby havde derfor kampen igennem bolden utroligt meget, uden det det dog på noget tidspunkt var herigennem de blev rigtigt farlige, til det var hjemmeholdet, næsten som altid fristes man til at sige, alt for godt organiseret. Men besnærende ser det ud, når de blåblusede drenge har gang i de næsten Barcelona agtige korte pasninger.

Hjemmeholdet arbejdede til gengæld benhårdt defensivt for hinanden, hvilket resulterede i, at bolden gang på gang blev vundet centralt på egen halvdels midte, og herfra blev den fra ofte Philip Bank eller Jonas andersen sat i mod de hurtige angribere; Kjær, Morsing og Perch-Nielsen. Det resulterede i, set over hele kampen, 5-6 friløbere med Lyngbys målmand, samt hele imponerende 19 afslutninger, men desværre uden gevinst.

Den normale træfsikkerhed, som har kendetegnet holdets angreb er ganske enkelt ikke eksisterende for øjeblikket.

Således lykkedes det Morsing at ramme opstanderen, noget Philip Bank i øvrigt gentog med hovedstød efter et hjørnespark, samt Jeppe Kjær at afdrible hele Lyngbyholdet, men desværre sende sin afslutning udenom mål. Endelig havde Tobias Perch-Nielsen, som kampen igennem viste stort gå på mod, samt aggressivitet, to friløbere, og en underkendt off side scoring.

Alt i alt opløftende. Omvendt skal man heller ikke være blind for, at Lyngby kampen igennem viste stor pasningssikkerhed, samt godt overskud i de ting de foretog sig. Hele mandskabet virker umiddelbart uhyggelige med bolden, og teknisk var holdet i den grad FCR overlegne.

Det er derfor, uagtet hjemmeholdets misbrugte chancer m.m. ikke til diskussion, at Lyngby fortjent vandt kampen, og dermed kunne rejse tilbage til Nordsjælland med sejren i sikker behold.

Efter kampen havde Cheftræner Martin Jungsgaard følgende kommentarer:
– Aldrig tilfreds med at tabe, uagtet om det er træning eller kamp. Der kan heller ikke pilles ved Lyngbys sejr. Fodbold handler nu engang om at udnytte sine muligheder, og ikke blot om at få dem.

Når det tydeligt accentueret, så er jeg yderst tilfreds med spillernes kæmpende indstilling til opgaven, samt det faktum, at vi netop tilspiller os så mange åbne muligheder, som tilfældet faktisk
er.

Det er evident, at Lyngby er et fantastisk hold, og det tekniske niveau, som holdet også viste gennem hele sidste sæson i Superligaen er intakt, og absolut rækkens bedste.
Dog synes jeg, at vi formår, at omstille utroligt kvikt på dem, og faktisk gang på gang fange dem med for mange folk fremme på banen, og derigennem skabe mange åbne muligheder.

Vi viser god styrke ved standardsituationer og bør via et veltimmet hjørnespark samt et indkast score her.

Kampen fremstår derved for os utrolig lærerig. Og endnu engang blev det tydeligt, at i sådanne kampe tæller alle aktioner. Der er ikke råd til boldtab, dårlige nedtagninger eller lignende. Det handler ganske enkelt om aggressiv fokusering i alle 95 minutter, ellers bliver det på dette niveau straffet.

FC Roskildes næste opgave står onsdag 30/7 kl. 18.30, hvor Hele Byens Hold spiller ude mod divisionskollegerne fra Køge.
Vel mødt. God kamp.

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid Tilskuere
26/07/2008 13:00 Træningskampe 2008-09 90' 250

Stadion

Lyngby Stadion
Lundtoftevej 53, 2800 Kongens Lyngby, Denmark

Resultater

Klub1. Halvleg2. HalvlegMålResultat
FC Roskilde000Tabt
Lyngby Boldklub112Vundet

FC Roskilde

Lyngby Boldklub

Mål
0
0
Assists
0
0
Gule Kort
0
0
Røde Kort
0
0

Past Meetings

1 - 0
2.division
2004-05
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Lyngby 27042005

Tilskuere: 684
4 - 3
2.division
2004-05
Lyngby Stadion

Lyngby vs FC Roskilde 14-11-2004

Tilskuere: 613