thisted-fcr
1 - 1
Fuld Tid

Kamp referat

Thisted vs FC Roskilde 19-11-2017

FCR var i dag på en svær opgave “nordenfjords” mod oprykkerne fra Thisted, der virkelig har overrasket alle ved at levere flotte præstationer hele efteråret – hvilket har givet dem en plads i top tre. Meget imponerende.

Thisted spillede fysisk og pressede boldholderen maksimalt, og når de var i boldbesiddelse sendte de hurtigt lange bolde frem i banen til de dygtige offensive folk, der vidste hvor de havde hinanden. Det er en kraftfuld og effektiv recept. Der var bare lige det, at den opskrift havde cheftræner Rasmus Monnerup taget højde for, og FCR var klædt på til opgaven.

FCR stod taktisk godt på banen og den smuttede stort set kun i 1. halvleg i forbindelse med målet til 1-0. FCR-spillerne gik også kontant ind i nærkampene og der blev tacklet igennem så det var en fryd.

Morten Nielsen viste flere prøver på sin klasse – han arbejdede hårdt og formåede elegant at holde i bolden selvom han var presset og der blev hevet og flået i ham. Og han gav såmænd igen af et godt hjerte. En sand fornøjelse at være vidne til.
I 2. halvleg blev der reelt tale om et skydetelt, for der stod stort set FCR på det hele og gæsterne producerede at hav af chancer. Men man frygtede alligevel på et tidspunkt, at det ville blive en af den slags kampe, som kunne vare helt til juleaften, uden at vi kunne score. Sådan endte det gudskelov ikke – den velfortjente udligning kom endelig i slutningen af kampen, så vi kunne få det ene point med hjem. Der var fine præstationer hele vejen rundt, og adskillige tilbud til at score både et og to mål mere, så havde vi snuppet alle tre point, var der egentlig ikke nogen, der kunne løfte et øjenbryn af den grund.

 

Højdepunkter:

9′ – Jeff Mensah med kampens første rigtige afslutning – et langskud et stykke udefra, som suser over målet.

19′ – FCR presser på – bolden lander hos Robert Larsen, der vender rundt og slår bolden på tværs, hvor Thygesen lige præcis kommer en postgang for sent til at få en fod på bolden. FCR får hjørnespark og her får Thisted ikke clearet bolden, der lander hos Robert, men han sender afslutningen lige over målet.

20′ – Morten Nielsen til Mikkel Nørh, der smasker bolden lige over mål.

30′ – Thisted sender en bold i dybden, der bliver farlig – men Frederik Schram suser frem og får klaret paragrafferne.

31′ – FCR får ikke ekspederet bolden væk, og Thisted anfører Allan Hövenhoff tæsker bolden i netmaskerne med et drøn, uden chance for Schram.

35′ – FCR sender dødbold i feltet – der afsluttes af flere omgange, uden held, og den sidste sender Stefan Hansen over mål.

PAUSE

51′ – Drible stærke Mikkel Nøhr er “én-mod-én” – han kommer fri fra sin markering og afslutter – men lige forbi trekantssammenføjningen.

52′ – En stor spillende Morten Nielsen afdribler et par mand og sender en super afslutning fladt mod mål, men Thisted-keeper, Kevin Mendoza Hansen, leverer en superredning.

60′ – FCR igen med flot opspil via fine kombinationer – igen afslutter Morten Nielsen, og igen viser Mendoza klasse med en flot fodparade.

65′ – Igen presser FCR på med hurtigt opspil – Thisted er tæt på at lave selvmål.

79′ – Mikkel Nøhl sparker et frispark på overliggeren – bolden hopper og danser derefter nærmest på stregen, men vil bare ikke det sidste stykke ind over stregen.

85′ – Endelig kommer den forløsende scoring – og aldeles fortjente udlignende mål. Det er to indskiftede spillere, der er i aktion – Emil Nielsen smækker bolden op overliggeren, den rammer ned i jorden, og det er svært at se, om den reelt er over stregen allerede dér – men uanset hvad, så dukker Mathias Gehrt frem og sætter sidste fod på, og bliver af dommeren noteret for scoringen.

Der var store glædesudbrud i FCR-lejren – for med alle de store tilbud, og mange meget kompetente afslutninger, uden at kunne score, var det ved at minde om den slags kampe, hvor bolden bare ikke vil ind over målstregen.

88′ – Anders Nielsen slår en fin lang bold frem – bolden lander hos Gehrt der smasker til bolden – fin redning af målmanden, der dog kun halvklarer – bolden ender hos Emil Nielsen, der fra en fri position ved bagerste stolpe desværre header lige forbi trekanten – måske endda snitter den.

90′ – Der er lagt tre minutter til – og så giver Thisted det et sidste skud, og bryde igennem, men en fantomredning af Schram sikrer FCR det ene point. Det ville ikke have været til at bære, hvis denne flotte 2. halvleg ikke mindst havde givet det ene point. Og for at det ikke skal være løgn, får Thisted en aller aller sidste chance, men det napper Schram også. Stærkt, at Schram er klar, når det virkelig gælder, efter en 2. halvleg, hvor han ikke blev holdt varm, da det reelt var spil til ët mål.

Tre point ville absolut ikke være ufortjent, men som kampen skred frem og som det hele udviklede sig, var “De lyseblå”, der i dag var i orange og hvid, trods alt glade for det ene point.

Nu venter årets sidste kamp – hjemmebanekampen mod Viborg. Sikke en kamp at gå på juleferie på. Det bliver et brag af en kamp i Roskilde Idrætspark, hvor der forhåbentlig vil være mange FCR-supportere på lægterne.

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid Tilskuere
19/11/2017 14:30 1.Division 2017-18 90' 733

Resultater

Klub1. Halvleg2. HalvlegMålResultat
Thisted FC101Uafgjort
FC Roskilde011Draw

Thisted FC

FC Roskilde

Kristian Lindberg Angriber
Simon Richter Forsvar 90'
Valon Ljuti Midtbane
Frederik Schram Målmand
Daniel Stenderup Forsvar
Nicklas Halse Forsvar/Midtbane
Mathias Gehrt 10 Midtbane/Angriber 85'
Mikkel Nøhr Christensen 9 Midtbane/Angriber
Morten Nielsen Angriber
Emil Nielsen 27 Angriber
Stefan Hansen Forsvar
Mikkel Thygesen Midtbane/Angriber
Robert Larsen 18 Midtbane
Anders Nielsen Forsvar/Midtbane
1 1 1

Træner: Rasmus Monnerup

Mål
0
1
Assists
0
1
Gule Kort
0
1
Røde Kort
0
0

Past Meetings

2 - 3
1.Division
2017-18
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Thisted 06-08-2017

Tilskuere: 1173
2 - 1
1.Division
2009-10
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Thisted

3 - 2
1.Division
2009-10
Sparekassen Thy Arena

Thisted vs FC Roskilde

4 - 0
1.Division
2008-09
Lerpytter Stadion

Thisted vs FC Roskilde

Tilskuere: 757
1 - 0
1.Division
2008-09
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Thisted

Tilskuere: 385

Dommer

Dommer
Mikkel Redder