Karlslunde IF

Karlslunde IF

Karlslunde Idrætsforening eller Karlslunde Fodbold er en dansk fodboldklub hjemmehørende i Karlslunde. Foreningen blev stiftet i 1914, da den blev oprettet som en udspringer af foreningen “Carlslunde-Carlstrup Skyttelag” fra 1866. Klubben har cirka 900 aktive medlemmer.

Karlslunde IF – eller KIF Fodbold som klubben hedder i dag, er en sammenslutning (fra 1934) af den oprindelige Karlslunde Boldklub (26. maj 1914) samt Karlslunde IF, der da blev til Karlslunde Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening.

Klubben var som en af de få i det gamle Roskilde Amt medlem af DDSG&I (De Danske Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforeninger), mens de fleste var med i DDGU (De danske Gymnatik- og ungdomsforeninger) – det der i sidste århundrede blev slået sammen – med meget møje og besvær – til det DGI vi kender i dag.

Hverken RB 1906 eller FCR har tidligere mødt Karlslunde i divisionerne, idet klubben i mange år har været at finde mest i serie 2, 3 og 4. Det er dog for RB 1906’s vedkommende blevet til to pokalkampe – netop i årene hvor vi rykkede op i næstbedste række (2. division). Den gang var 3. divisionsholdene ofte med i de sidste af SBU’s indledende runder.

Den 7. juni 1978 (SBU’s tredje runde) vandt vi knebent 1-0 i Karlslunde på et mål af Torben Nielsen, mens det andet opgør (22. juni 1982 – også SBU’s tredje runde) blev vundet hjemme anderledes sikkert med hele 6-1 på mål af: Torben Nielsen 3, Steen Byberg, Kim Truesen og Jesper Christiansen.

Leagues
3.Division
Sæsoner
2021-22
Hjemme