dalum-fcr

Dalum IF vs FC Roskilde 18-04-2022

Dalum IF vs FC Roskilde 18-04-2022

Det danske forår viste sig fra sin smukkeste side, da FC Roskilde gæstede det hyggelige anlæg i Dalum. Solen skinnede og det var næsten vindstille. Det er svært at finde bedre vejr at spille – og se – fodbold i.

Det var første kamp – af i alt 10 kampe – i oprykningsspillet, hvor de seks bedste hold fra grundspillet kæmper om de to oprykningspladser til 2. Division. FC Roskilde lå inden kampen nummer et og Dalum IF nummer seks. Det har vist sig, at alle hold kan slå alle, men alligevel måtte FC Roskilde påtage sig favoritrollen – og den levede gutterne op til.

Dalum leverede dog en chock-start med en hurtig 1-0 scoring efter fem minutters spil. Det blev dog præcis det “wake-up call” FC Roskilde havde brug for. Allerede minuttet efter tordnede Valdemar Schousboe bolden op i krydset fra en svær vinkel. Bolden kom ind fra venstre side til modsatte stolpe, hvor Valdemar viste flot sparketeknik med en superafslutning og bragte balance i regnskabet.

Stadionuret viste 9 minutter, da Monday braget FC Roskilde på 1-2. Bolden sendes i feltet fra venstre side og heades videre – den ender hos Monday, der sikkert kan sende bolden i netmaskerne.

Det var rigtig fint hurtigt at få overtaget, og derfra viste FC Roskilde solidt spil og satte sig stille og roligt på kampen.

Der var spillet 33 minutter af kampen, da FC Roskilde vel reelt knækker hjemmeholdet. Mads Julø udfordrer sin oppasser, der uheldigt for ham kommer til at nedlægge Julø i straffesparksfeltet. Mathias “Mac” Christensen tager sig sikkert af sparket fra 11 meter-pletten. Målmanden, Mathias Würtz, får hånden på bolden, men bolden sidder tilstrækkeligt yderligt og med så meget fart på, at bolden går i mål til 1-3.

I 2. halvleg startede hjemmeholdet med at sætte sig på kampen, og man sad lidt og frygtede, at FC Roskilde måske kunne gå lidt ned i tempo og overlade for meget af spillet til Dalum IF. Hjemmeholdet fik dog ikke spillet sig afgørende fri og blev ikke rigtig farlige.

Langsom med sikkert spillede FC Roskilde sig tilbage og overtog igen taktstokken, som blevet slået an med sikker hånd.

Kampen blev endegyldigt lukket i det 77. minut. Et fantastisk opspil, der startede i venstre side midt på banen helt ude ved sidelinjen – bolden spilles op til kloge Mikkel Nøhr, der med en genial kort aflevering spiller sig ud af presset og sender bolden ind i banen til Schousboe – videre via et par stationer ind i banen – flotte og hurtige afleveringer – næstsidste fod på bolden er Maarup, der sender “Mac” dybt i en fri position til højre for målet, hvor han ikke svigter. Mathias “Mac” Christensen scorer sit andet mål i dag – og 5. mål i 2022 – ikke nogen dårlig start på året for den 20-årige formstærke midtbanespiller, der virkelig at ved at finde sig godt til rette på holdet.

FC Roskilde styrer sejren sikkert i hus, og tager alle tre point – og en fornuftig forbedring af målscoren, der i øvrigt ser ret overbevisende ud med 71-30.

Der var i øvrigt debut til 16-årige Mads Skøtt, der kom ind i slutningen af kampen og havde et par ganske fine boldberøringer.

Efter sejren ligger FC Roskilde stadig nummer et og Dalum stadig nummer seks. Faktisk ændrede dagens tre kampe ikke på stillingen, da alle tre tophold vandt deres respektive kampe. FC Roskilde altså 1-4. Frem vandt ude 1-2 over IF Lyseng – efter at have været bagud, og VSK Århus vandt ligeledes 1-2 ude over Næsby Boldklub.

FC Roskildes næste kamp spilles på lørdag hjemme i Roskilde Idrætspark. Modstander holdet er IF Lyseng, og der er kampstart kl. 14:00. Kom og støt gutterne i jagten på endnu tre point.

Valdemar Schousboe 6'
1-0
Monday Bassey Etim 9'
2-0
Mathias Christensen 33'
3-0
Nicklas Schmidt 41'
4-0
Monday Bassey Etim 63'
5-0
Mathias Christensen 71'
6-0
Tobias Noer 91'
7-0
Dommer: Jacob Gerner-Rasmussen
dalum-fcr

Dalum IF vs FC Roskilde 21-08-2021

Dalum IF vs FC Roskilde 21-08-2021

Efter en flot sæsonstart med tre sejre i bagagen, gik turen lørdag eftermiddag til Fyn, hvor Dalum IF ventede.
Det var flot fodboldvejr, en god bane og hyggelige omgivelser, så det var bestemt lagt op til en spændende kamp, mod et hold der også har lagt fint fra land.
Højdepunkter: 
18’: Kampens første mulighed tilfaldt os. Monday modtog en bold i dybden, hvorefter han sendte den ind foran mål, hvor både Valdemar Schousboe og Magnus Krogh desværre ikke kunne nå frem til den gode aflevering.
24’: 0-1. Et godt slået hjørnespark blev headet videre ved forreste stolpe af Andreas Hermansen. Længere inde i feltet stod Valdemar Schousboe klar til at sætte bolden i mål og bringe os foran.
29’: 0-2. Et fremragende indlæg af Mads Julø bringer Monday i en god position foran mål, hvor han sikkert kan heade os yderligere foran.
36’: Endnu en gang er Mads Julø fremme og lægge indlæg indover til Valdemar, der denne gang header lige forbi mål.
Pause
56’: En fantastisk langskudsafslutning af Magnus Krogh, der sender Dalums målmand ud og flyve, for at redde afslutningen. Glimrende forsøg og glimrende redning.
61’: Stor mulighed til Monday foran mål, som Dalums målmand redder af to omgange.
66’: 0-3. Elvang servicerer Monday på baglinjen, der efterfølgende sender bolden skråt tilbage i feltet, hvor Valdemar stod klar til at sætte sin anden scoring i kassen.
68’: 1-3. En hurtig omstilling og så kunne Dalums Nicolai Skøtt reducere.
73’: Ali Shah med sin første aktion. Han vendte flot på midten af banen, satte to mand af og sendte en afslutning afsted – desværre lige over mål.
88’: Efter flot opspil fik debutanten Christopher Poulsen en mulighed. En afslutning fra kanten af feltet, der blev blokeret i skudøjeblikket.
93’: Straffespark til Dalum. Efter klumpspil på kanten af feltet begår Poulsen straffespark. Frederik Vang er dog klar og redder i sikker stil forsøget.