VSK Århus

VSK Århus

Vejlby Skovbakken Aarhus eller VSK Aarhus er en dansk fodboldklub, hjemmehørende i Aarhus-bydelen Vejlby. Klubben blev stiftet den 1. juli 2016  som en fusion mellem Idrætsklubben Skovbakken og Vejlby IK Fodbold.

VSK Århus er en overbygning fra 01.07.2016 mellem IK Skovbakken og Vejlby-Riiskov IF og begge hører hjemme på Vejlby-Riiskov Idrætscenter.

IK Skovbakken er stiftet 23.april 1927 og har alle årene været en flerstrenget forening. Atletik, Badminton, Basketball, Fodbold, Håndbold, Svømning, Tennis, Squash, Volleyball og Trampolin har været på programmet og det hele vejen igennem med gode resultater til følge.

Med 26 mål i den næstbedste række i 1977 var Lars Lundkvist manden bag Skovbakkens oprykning til landets bedste fodboldrække. Det blev her til to sæsoner og efter nedrykningen rykkede han teltpælene til AGF. Klubben har vundet DM i såvel håndbold, basket og volley og hvem husker ikke Jepser Tørring med rekord i højdespring ved EM i Rom i 1972.

Vejlby-Riiskov IF er stiftet  den 9.november 1937 og har ud over fodbold også håndbold, badminton, bordtennis og gymnastik på programmet. Indendørs holder foreningen til i Bellevue-Hallen, mens klubberne deler Vejlby-Riiskov Idrætscenter (NES Park) i fodbold.

Roskilde har kun mødt Skovbakken og det er alene i RB 1906-regi. 18 kampe gennem 26 år og alt i alt meget lige. FCR’s første kamp i Århus var vort første pointtab i denne sæson med uafgjort 2-2 på mål af Benjamin Lund og anfører ”Herman”.

Kampene var frem til 1976 i tredje bedste række –og igen i 1998/99 – mens det i 80’erne blev til tre sæsoner i den næstbedste række der dengang hed 2.division.

Leagues
3.Division
Sæsoner
2021-22
Hjemme