nfc-fcr

Nykøbing FC vs FC Roskilde 01-02-2020

Kl. 10:00 lød startfløjtet til testkampen Nykøbing FCFC Roskilde.Generelt sad hjemmeholdet mest på spillet i 1. halvleg. De var hurtige på bolden, lagde pres på FC Roskilde over det meste af banen og var farlige og effektive foran mål. Specielt Nykøbing’s mand på toppen, Mikkel Dahl, var klar når det gjaldt. Med et vaskeægte hattrick stjal han billedet og sørgede for pausestillingen 3-0.Kampen var ikke mange minutter gammel, da bolden første gang lå i netmaskerne bag Marco Priis Jørgensen. Et indlæg fra FC Roskildes venstre side blev ikke clearet ordentligt, og med en flad inderside fra Dahls fod stod den 1-0.

Målet til 2-0 blev sat op af rutinerede Nykøbing-kaptajn Lars Pleidrup, der med et indlæg fra højre fandt Dahl, der med hovedet satte bolden i mål.

Målet til 3-0 kom efter et straffespark, som Marco flot halvklarede, men riposten var Mikkel Dahl over.

I 2. halvleg, hvor FC Roskilde begyndte at skifte ud, kom der mere fart over feltet og gutterne begyndte at “æde sig langsomt ind i kampen”.

Begge FC Roskildes mål stod Younes Bakiz for. Først satte Nicklas Halse et fint pres ind, inden han snuppede bolden, hvorefter den endte hos Bakiz, der fra venstre side smukt banker den ind helt ude ved modsatte stolpe.

Kampens sidste mål kom efter et perfekt indlæg fra “AB” i højre side – Younes kunne sikkert sætte bolden i kassen til 3-2.

I slutfasen pressede FC Roskilde virkelig på for udligningen, og det var flere gange tæt på. Men ind ville bolden ikke, blandt andet takket være Nykøbing-keeper (tidligere FC Roskilde) Jannich Storch, der leverede flere god aktioner.

Start 11’er:

Marco Priis Jørgensen, Nicklas Mouritsen, Andreas Hermansen, Kyle McLagan, Oliver Juul, Abdoulie “AB” Njai, Nicklas Halse (anfører), Souheib Dhaflaoui, Sebastian Czajkowski, Younes Bakiz og Monday Etim.

Bænk:

Oliver Lauritsen, Sebastian Blynov, Matteo Clifford, Oscar Høybye og Casper Grening.

Næste test er på lørdag, hvor Trelleborg FF (Sverige) venter.

3 - 2
Fuld Tid
nfc-fcr

Nykøbing FC vs FC Roskilde 14-04-2019

Efter to frustrerende nederlag i træk var det søndag tid til at få hul på bylden og få fuldt udbytte af det gode spil.

Der var en kraft vestenvind på spil, hvilket allerede inden kampstart var en smule ildevarslende. Men heldigvis havde vi gjort nogle gode erfaringer fra sejren i Hvidovre.

Kampen skulle hurtigt vise sig at blive en ensidig affære, hvor Ørnene fra Midtsjælland sad på alt og nærmest annekterede CM Arena.I første halvleg havde værterne kun én reel mulighed, hvor den tidligere Roskilde-spiller Mathias Gehrt tog teten og satte veteranen Plejdrup op, som bankede bolden mange meter over mål.

Herefter stod der Roskilde på alt. Efter 11 minutter bar det så endelig frugt, da Robert Larsen bragte os på 1-0. Herefter scorede både Andreas Bruus og Jeppe Illum inden pausen.

Anden halvleg blev en noget mere jævnbyrdig affære.De første 30 minutter så det modsat første halvleg ud til, at hjemmeholdet faktisk ville spille fodbold. Det kom der dog ikke meget ud af. De få chancer tog Schram sig sikkert af og efterfølgende scorede Younes Bakiz for anden kamp i træk, da han fulgte op på et brændt straffespark.

Til allersidst i kampen dukkede Bruus igen op og scorede sit tredje sæsonmål.Således forløb en eftermiddag, hvor Ørnene endelig fik det, de fortjente. En intet mindre end fænomenal og yderst fortjent sejr. Det blev tilmed den første, vi nogensinde har fået på udebane mod Nykøbing FC.

Højdepunkter:

11’ Vi får et hjørnespark, som Nykøbing FC ikke får clearet ordentligt. I stedet bliver det en omgang ballonbold, der hopper lidt frem og tilbage. Til sidst ender den ved Mikkel Nøhr, som sender et hårdt, fladt indlæg ind midt i straffesparksfeltet. Her venter Robert Larsen, som holder hovedet koldt og sparker bolden hårdt i mål med venstreskøjten. Målmanden har ikke en chance, og det sikre spil bliver konsekvent udnyttet.

14’ Den tidligere FC Roskilde-spiller Mathias Gehrt glider elegant til mållinjen, hvorfra han sender et cutback afsted. Det ender hos målet – den rutinerede Lars Plejdrup. Rutinen fejler dog i afslutningsøjeblikket, da han sparker bolden en del meter over mål.

18’ En kommunikationsfejl i forsvaret hos Nykøbing FC betyder, at Emil ”Emål” Nielsen nemt får fat i bolden og sætter afsted mod mål. Han finder nemt Andreas Bruus, som resolut hamrer bolden på tværs af feltet og direkte op i det modsatte målhjørne. Elegant scoring.

33’ Younes Bakiz forsøger sig med et skud på mål. Bolden får ikke helt nok fart, men målmanden får heller ikke styr på bolden. Efter en mindre bue ender den hos Jeppe Illum, der helt sikkert hamrer bolden ind bag målmanden, der er uden chance.

48’ Lidt heldigt ender et Nykøbing-indlæg hos Lars Plejdrup, der sender et yderst kvalificeret hovedstød afsted. Lynhurtig reaktion fra Schram gør dog, at det ikke bliver rigtig farligt. Det er endnu en flot redning, som han trækker op af hatten.

54’ ”Nille” sender nok en gang et godt hjørnespark ind til Robert Larsen, der står helt fri foran mål. Det virker helt surrealistisk, at han står så fri på en dødbold. Måske bliver han selv overrasket, for han er ikke helt klar på muligheden, der løber ud i sandet.

66’ Andreas Bruus fornemmer hurtigt, at der er en mulighed på vej, da en Nykøbing-spiller forsøger sig med en sløj aflevering. Derfor får Bruus fat i bolden, glider super flot forbi den nærmeste modstander inden han spiller Emil Nielsen fri. Men timingen i Emils løb bliver lidt skæv – og bolden triller derfor få centimeter forbi mål.

82’ Younes Bakiz trækker hurtigt og nemt forbi en forsvarsspiller i straffesparksfeltet, men der bliver spændt ben for ham til sidst, hvorfor han går i græsset og får korrekt tilkendt et straffespark. Det tager han sig selv af. Men i første omgang brænder han. Returen er han nemt over og sparker ind til 4-0.

90+1’ Efter en mislykket første tæmning får Bruus til sidst bolden under kontrol på kanten af straffesparksfeltet, hvor han vender rundt om sig selv – og til sidst banker bolden ind med det ellers kolde venstreben. En flot anden scoring fra Bruus, der sikrer os en vild 5-0-sejr.

0 - 5
Fuld Tid
nfc-fcr

Nykøbing FC vs FC Roskilde 12-08-2018

FC Roskilde havde haft en lidt besværlig uge op til dagens kamp, hvor en stor del af truppen var ramt af maveinfluenza. Samtidig var Daniel Stenderup og Younes Bakiz blevet skadet umiddelbart op til kampen, så der var kun tre markspillere på bænken. Ulykkerne var dog ikke slut for Ørnene for kampen var ikke en halv time gammel, da Anders Nielsen måtte udgå med en skade. Nicklas Halse blev flyttet ud på venstre back og den opgave løste han flot.

Kampen, der blev afviklet i Nakskov på OK+ Stadion, var ikke specielt chance-rig, men det var et FC Roskilde-hold, der viste figther vilje og havde et helt andet udtryk end i de seneste to kampe – og det var opløftende.

Frederik Schram måtte hive to klasseredninger frem i første halvleg, hvor han var én-mod-én med en NFC-spiller, men ellers havde FC Roskilde godt fat defensivt.

FC Roskilde fik det ene point og kom på tavlen, men endnu vigtigere, holdet stod sammen og viste, at der er meget mere i det, end de første to kampe viste. FC Roskilde havde rigtig godt fat det meste af 2. halvleg, men set over hele kampen, er en pointdeling i orden.

Næste opgave er onsdag, hvor Greve venter i den udsatte kamp i Sydbank Pokalen.

0 - 0
Fuld Tid
fcr-nfc

Nykøbing FC vs FC Roskilde 09-08-2017

Runde 1.

Solen skinnede over Roskilde Idrætspark og det hele summede af fodbold. FC Roskildes udvalgte var klar til at spille 1. runde i DBU Pokalen – og de var klar til at vise, at den point-fattige start i NordicBet LIGA “skulle være løgn”. Nu skulle der andre boller på suppen.

Kampen startede med FCR i téten, og det fortsatte sådan set også, efter den lange kampstop i starten af kampen. Der var chancer til begge sider, uden at man egentlig syntes, at det hele var ved at koge over.

Man sad hele tiden og ventede på, at “De lyseblå” fik held i sprøjten til at få hul på bylden. Men igen i dag manglede lige det sidste held og den sidste skarphed i de afgørende situationer. Mange på tribunen talte om, at det lignede en kamp, der skulle ud i overtid – men som trold af en æske dukkede matchvinder Jacon Bonde op og afgjorde kampen til gæsternes fordel.

7′ – Stikning i dybden – Lindberg stikker af, men vinklen bliver lidt spids – han afslutter fladt, men bolden smutter lige forbi modsatte stolpe.

8′ – Kampen stoppes midlertidigt, da den ene linjedommer må trække sig med en skade. FC Roskildes egen Patrick Werther, der til daglig arbejder med sociale medier – og har dommeruddannelsen – klædte om og overtog posten.

Kl. 18:58 fortsatte kampen….

14′ – FCR afslutter af flere omgang – sidste mand er Morten Nielsen der tackles til hjørnespark

43′ – Morten Nielsen får en stikning i dybden – han tager den fint med sig og afslutter, men igen sniger bolden sig forbi modsatte stolpe.

PAUSE

51′ – Friløber til NFC. Frederik Vang må langt ud og klare med en fodparade.

59′ – Gehrt arbejde flot på kanten – han bryder igennem og slår den fladt tilbage i feltet – her kommer Lissau frem og first timer bolden mod mål – men desværre også over mål.

61′ – NFC’s Sigurd Schøndorf kommer til afslutning, men den bliver uden power og Vang tager sig af den uden problemer.

68′ – Koks i FCR-forsvaret – Jan Berner dukker op og sparker på stolpen fra en spids vinkel.

71′ – Lissau igen i aktion – denne gang slår han et indlæg fra ventrekanten, der bliver til en afslutning og som er ved at overrumple Sebastian Olsen i NFC-målet.

75′ – Flot opspil i højre side – Gehrt slåt et indlæg til Lindberg, der med en retningsbestemt tæmning flot tager den med sig og afslutter på mål – målmanden klarer dog flot.

79′ – Hjørnespark til NFC – bolden bankes ind i feltet, og imellem venner og fjender dukker Jacob Bonde op, og header bolden i netmaskerne.

92′ – FC Roskilde får et dobbelttilbud – først Gehrt, der bliver tacklet, g derefter Lindberg, der forsøger sig med en stiv “tåhyler” me over mål.

94′ – Energifyldt hovedstød fra Andreas Hermansen, men målmanden får lige akkurat slået bolden på overliggeren og ud til hjørnespark.

Et ærgerligt nederlag, som ikke var fortjent, når man tager chancerne i betragtning. Men omvendt handler fodbold jo om at få sendt bolden i kassen – og den del lykkedes ikke for hjemmeholdet i dag, til trods for flere god tilbud. Dermed blev 1. runde endestationen i dette års pokalturnering.

Nu kan FC Roskilde koncentrere sig om NordicBet LIGA’en – og her skal gutterne i kamp igen på søndag, når Skive gæster Roskilde Idrætspark. Til trods for den beskedne pointhøst håber vi på mange supportere på lægterne – holdet har brug for det mere end nogensinde. Vi skal have “vendt bøtten” og gang i målscoringerne.