næstved-fcr

Næstved vs FC Roskilde 05042021

Næstved vs FC Roskilde 05042021

Nogle kampe er forudsigelige, nærmest kedelige og man kender hele forløbet, inden kampen er færdigspillet. Lad mig sige det med det samme – dette var IKKE sådan en kamp!

Kampen, der blev spillet på det pragtfulde græstæppe i Næstved, indeholdt stort set alt, hvad hjertet kan begære. Spændingen var på kogepunktet i lange perioder (nogle gange var det endda lige i overkanten og absolut ikke for sarte sjæle).

Kampen blev stoppet i godt 14 minutter pga. snevejr, FCR fik underkendt et mål efter 12 minutters spil, hvor dommeren så Monday lave frispark på Næstved-keeper, Nicklas Dannevang, FCR var foran to gange på mål af Magnus Krogh Hansen, men blev begge gange indhentet.

Monday bliver matchvinder få minutter før kampens ordinære spilletid løb ud, så det undertippede FCR-mandskab fortjent kunne tage alle tre point med hjem.

Det var en fodboldoplevelse af de bedre – man var hele følelsesregistret igennem og så fik det hele en lykkelig afslutning for FC Roskilde. Det bliver ikke meget bedre.

Det var blæsende og iskoldt (og en periode med voldsom sne), så det var svære vilkår at spille bold under. Men FCR viste fine takter, spillede klogt og med en stor vilje. Der var også det ekstra krydderi, at Næstved havde flere tidligere FC Roskilde-spillere i startopstillingen; Nicklas Dannevang, Mileta Rajovic, Abdoulie “AB” Njai og Lucas Rejnhold Steen.

Så alt i alt en mandfolkeindsats af FC Roskilde, der endte med – fortjent – at slå favoritterne med 2-3 på den svære udebane, der så tit har voldt os kvaler.

Højdepunkter:

8′: Hjemmeholdet er farlige fra start – gennembrud i højre side – hårdt indlæg bliver rettet af af Hermansen – Vang må bokse til hjørnespark.

12′: Dannevang er for længe om at sparke ud – Monday presser og tackler ham, hvorefter han sender bolden i det tomme mål. Dommeren vinker dog afværgende og dømmer frispark. Var den samme situation sket med en markspiller, må det være tvivlsomt, om der var blevet fløjtet.

33′: Elvang sender en rigtg fin diagonal aflevering afsted fra midterlinjen i højre side. Magnus Krogh Hansen, blot 19 år i et par uger endnu, tager bolden sikkert til sig, vender og tager et træk ind i banen, hvorfra han fra kanten af feltet klapper til bolden – han fanger Dannevang på det forkerte ben, og bolden suser smukt ind helt ude ved stolpen. 0-1 til FC Roskilde.

39′: “AB” sender indlæg i feltet, hvor Mileta header til bolden – Vang har dog kontrol over situationen med en sikker redning.

45′: Oliver Juul sender et langt indkast i feltet – Hermansen er gået med frem og han header den videre ind i feltet tæt på mål – Dannevang hiver dog en refleksredning frem og afværger en farlig situation.

46′: Næstved er farlige med et farligt indlæg fra venstre side – Vang “værfer” dog bolden væk med en fik aktion.

PAUSE

47′: FCR i hurtig omstilling – Monday afslutter fladt – Dannevang må igen vise sine kvaliteter med en flot redning.

50′: Næstved udligner. Vang får ikke ekspederet bolden langt nok frem – bolden ender i højre side – bolden sendes hårdt i feltet tæt på mål – her dukker Christoffer Thrane op og sender bolden i mål.

57′ – 71′: kampen er afbrudt pga. snevejr. Det var umuligt at se bolden og alle linjerne på banen (der dog blev fejet fri i løbet af kampafbrydelsen).

73′: Kampen var lige genoptaget, da FC Roskilde bringer sig foran igen. Bolden kommer fra højre side ind i feltet – Monday er på spil med en form for et liggende saksespark, da ikke helt lykkes, men bolden hopper over på stolpen og springer ud igen – her har Magnus Krogh Hansen læst situationen og suser frem til en bold, der “bare” skal sparkes i netmaskerne – og det gør han så!

85′: Ahmed Hassan afslutter farligt – Vang må ud i fuld længde og give hjørnespark med en fin redning.

86′: Næstved sender et hjørnespark ind i feltet – bolden rammer trekantssammenføjningen og flyver til målspark. Det så dog ud til, at Vang havde styr på den.

91′: Næstveds anfører, Jesper Christiansen, går med frem på et hjørnespark – han løber umarkeret frem til bolden og halvflugter bolden i kassen helt oppe under overliggeren. 2-2 og spændingen er i den grad tilbage i kampen.

103′: FC Roskilde ville inden kampen nok have været tilfredse med at få det ene point med hjem fra Næstved – men i dag udstrålede spillerne vilje og tro på tingene, så der var ikke noget med at “pakke sig”. I stedet er det Monday, der bliver matchvinder – bolden er i venstre side, og FC Roskilde presser på – bolden kommer tilbage til Dannevang – igen har vi duellen mellem ham og Monday.

Denne gang glider Monday ned i bolden og, som et rigtigt energimål, nærmest tackler han bolden fordi Dannevang. Tiden står stille – i det der føles som en evighed – imens bolden helt uimodståeligt triller i mål helt ude ved modsatte stolpe. 2-3 og FC Roskilde jubler.

Dommeren har lagt fire minutter til, og da stadion-uret viser 108 minutter, lyder endelig kampens sidste – og meget befriende – dommerfløjt. Da Gutterne jubler og siger tak for kampen til hjemmeholdet, kan man såmænd dårligt se, at det har sneet.

I næste kamp må FC Roskilde igen betegnes som “underdogs”. Fredag kommer nemlig det ubestridte tophold, Nykøbing FC, på besøg i Roskilde Idrætspark. Om den kan afvikles på græs er endnu uvist.

2 - 3
Fuld Tid
næstved-fcr

Næstved vs FC Roskilde 16-07-2020

Næstved vs FC Roskilde 16-07-2020

Det var ikke til at se, at både FC Roskilde og Næstved er rykket ud af NordicBet LIGA’en, for der blev gået til vaflerne i bundkampen her til aften i Næstved.

Motivationen var høj fra FC Roskildes side, for ikke alene stod kampen mod ærke rivalerne, hvor der kæmpes om håneretten, men mentalt er det vigtigt ikke at slutte på sidstepladsen. Endvidere spiller på holdet og den enkelte spiller for fortsat at udvikle sig, og slutte sæsonen så godt af som overhovedet muligt.

Det blev en kamp, hvor FC Roskilde havde meget godt styr på spillet og ikke tillod hjemmeholdet de store chancer. FC Roskilde holdt gang i spillet, og lod Næstved løbe efter bolden, og når “tiden var inde”, satte gutterne ind med nogle gode angrebsforsøg. Så det blev et “clean sheet”, og med en hurtig scoring af velspillende Osvar Høybye på hovedet og en flot mål af “AB” i 2. halvleg, kunne FC Roskilde tage fra Næstved med alle tre point. Næstved og FC Roskilde bytter plads.

Nu venter de sidste to kampe i denne – på alle måder – meget turbulente og begivenhedsrige sæson. Søndag hjemme mod FC Fredericia og næste lørdag ude mod Hvidovre.

Højdepunkter:

6′: FCR i et tigtig godt gennembrud i høre side – helt ned til baglinjen – Philip løfter bolden ind i feltet, hvor Osvar Høyebye med hovedet får drejet bolden i nettet til 0-1

19′: FCR i stærk omstilling – Dhaflaoui tilbage til Mouritsen, der i dag var anfører, da Halse havde karantæne – han slår et fint indlæg, hvor tilbagevendte Younes kommer frem til bolden, men får ikke afsluttet godt nok.

22′: Næstved header et indlæg på mål helt oppe under overliggeren – men Frederik Vang er på plads.

25′: Næstved afslutter hårdt fra kanten af feltet, men forbi mål.

26′: “AB” trækker ind i banen og afslutter farligt, men kan ikke holde bolden inden for målrammen.

45′: 1. halvlegs sidste aktion. Dhaflaoui sender hjørnespark i feltet, hvor Monday stiger til vejrs – desværre får han ikke ramt bolden rent nok, så bolden suser over mål.

Pause

51′: “AB” i flot gennembrud i højre side – han sender bolden ind foran mål, hvor Younes resolut helflugter – Næstved-keeper, Jacob Prytz Larsen var dog på plads.

65′: FCR fastholder angreb, men mange små hurtige kombinationer – Dhaflaoui afslutter, men forbi mål.

73′: Kampen afgøres reelt her ved scoringen til 0-2. Super fint opspil – bolden ender hos Oscar Høybye, der fint smider den ud til Younes, som sender den hårdt ind i feltet, hvor altid hårdtarbejdende Abdoulie “AB” Njai dukker op og tordner bolden i netmasken via overliggeren. Et sandt perlemål!

3 minutters tillægstid.

0 - 2
Fuld Tid

Næstved vs FC Roskilde

For fjerde ligakamp i træk, må vi se os slået med et enkelt mål. Der var lagt op til et utrolig tæt opgør, da vi søndag eftermiddag skulle forsøge at bevæge os væk fra rækkens sidsteplads.

FC Roskilde kom fint fra start, med massere af tid på bolden. På trods af det, kom vi aldrig frem til nogle store muligheder. En generelt chancefattig kamp, hvor vi i store perioder var spilstyrende, og burde have fået langt mere ud af det.

Tingenes tilstand gentog sig efter pausen, hvor vi igen sidder fint på spiller i lange perioder, uden at producere store muligheder – faktisk kommer hverken os eller hjemmeholdet frem til særlig meget.

 

Højdepunkter:

33’ – Kampen er lidt over en halv time gammel, da den første reelle chance byder sig. Næstved er farlige efter et hjørnespark, hvor hovedstødet dog heades lige over mål.

34’ – Blot ét minut senere får en livlig Kristoffer Munksgaard bristet sig fri, og tæt på kanten af vores straffesparksfelt, får han sendt en afslutning afsted. Heldigvis for os, går afslutningen tæt forbi den ene opstander.

41’ – Få minutter før pausefløjt, får vi vores første store mulighed, da Robert Daugaard Larsen modtager bolden i Næstveds straffesparksfelt. Desværre bliver hans første touch dårligt, og en ellers stor mulighed løber ud i sandet.

Pause

64’ – Kristoffer Munksgaard stod for det meste, når Næstved nærmede sig vores mål. Endnu en gang er han tæt på, med en stor hovedstødsmulighed.

89’ – Kristoffer Munksgaard sendes i dybden, dribler forbi Frederik Vang og sender bolden i det tomme mål. Næstved bringer sig dermed foran i kampens sidste minut.

1 - 0
Fuld Tid

Næstved vs FC Roskilde

1 - 2
Fuld Tid