Frem vs FC Roskilde

FC Roskilde gæstede i dag Valby Idrætspark, hvor Frem ventede i en kamp, der havde alle ingredienserne til blive en sand gyser. Begge hold havde virkelig brug for en sejr. Hjemmeholdet som et led i jagten på at komme væk fra nedrykningspladsen og FC Roskilde for at holde Frem ud i strakt arm og samtidig tage endnu et skridt mod toppen af kvalifikationsspillet. Fem point skilte de to hold inden kampen, og FC Roskilde havde fire point op til Brabrand i toppen af tabellen.

Der var sol, stemning og to kampklare hold – så scenen var sat til en god gang spændende fodbold.

Det viste sig at være to tændte hold og der var gang i målfesten allerede tidligt i kampen og første halvleg endte med to kasser i hver ende. FC Roskilde spillede ikke sit bedste spil, og så lidt klemte ud, da hjemmeholdet vendte 0-1 til 2-1. Men “Ørnene” bevarede roen, og spillede deres eget spil – og fik da også udlignet på et kanonmål af Lassen inden pausen.

Efter pausen var spillet egentlig stadig ligeligt fordelt, og der skete noget i begge ender af banen, men FC Roskilde udviste en ekstrem effektivitet og med hele tre mål endte det i en storsejr.

Der blev spillet i et pænt tempo hele kampen igennem og i nærkampene slog det gnister.

Målene

0-1 (7′): Mathias “Mac” Christensen fører bolden frem i venstre side med et par kombinationer. Frem-spillerne går ikke rigtig til ham med giver ham plads. Fra kanten af feltet afslutter “Mac” fladt på mål. Frem-målmand, Sebastian Sørensen, halvklarer kun og Oliver Lassen er hurtigt over bolden, som han prikker ind helt ude ved stolpen.

1-1 (14′): FC Roskilde-forsvaret splittes af en dyb stikning til Salieu Drammeh der kommer helt fri. Han banker bolden i kassen helt oppe under overliggeren.

2-1 (18′): Frem bryder igennem i venstre side og sender et præcist indlæg i feltet til Isak Tannander, der ellers er omringet af to FC Roskilde-forsvarere – Tannander kommer først på bolden og header den resolut i mål bag en sprællende Marco Brylov.

2-2 (39′): Frispark sender i feltet – snittes videre af Oliver Lassen – Frem får ikke clearet bolden ud af deres forsvarszone og den lander for fødderne af Lassen, der flugter bolden helt op i målhjørnet.

2-3 (49′): Hjemmeholdet laver frispark et stykke uden for feltet. Skovgaard (tidligere FCR) får gult. Mathias “Mac” Christensen lægger bolden på plads, tager tilløb og tordner bolden lige over muren og mål bag en chanceløs målmand. Sikke et flot spark.

2-4 (79′): Frispark fra højre side sendes i feltet – FC Roskilde holder i bolden, den sendes videre til Monday, der rykker sig fri og umarkeret kan sende bolden i netmaskerne. Monday lukker vel reelt kampen her. Frem ser lidt opgivende ud.

2-5 (88′): Mads Skøtt driver bolden frem – det unge talent viser kampen igennem utrolig stabilitet og et stort løbepensum – han spiller Lucas Martinsen, som flot sender den tilbage til Skøtt, der helt vidunderligt kan sende bolden mål.

Det blev en af den slags “seks points kampe”, der virkelig luner for FC Roskilde. Det kan vise sig at blive livsvigtige tre point som FC Roskilde hentede i dag, når det hele skal gøres op den 17. juni. Efter dagens kamp har FC Roskilde nu otte point ned til BK Frem.

Stemningen på banen var til tider lidt i den hårde ende, men det tog ikke overhånd og blev ondskabsfuldt. FC Roskilde formåede altså i dag at bygge videre på sejren i HIK, og den selvtillid kan gutterne tage med videre til de sidste afgørende kampe. Det bliver der brug for – for det bliver ikke for sarte sjæle.

2 - 5
Fuld Tid
fc culpa-fcr

FC Culpa vs FC Roskilde 31-08-2022

FC Roskilde spillede her til aften 2. runde i Pokalen. Turen gik til Valby Idrætspark, hvor FC Culpa var værter. FC Culpa spiller i serie 3 og var det lavest rangerende tilbageværende hold. Så der var ingen tvivl om, at FC Roskilde måtte påtage sig favoritrollen.

Om det var denne rolle som storfavoritter, der påvirkede holdet i negativ retning, er ikke til at sige. Men for at sige det diplomatisk, var 1. halvleg ikke særlig god for “ørnene”. Den var faktisk rigtig skidt. FC Roskilde producerede stort set ikke reelle scoringstilbud – ja, faktisk var det hjemmeholdet, der havde et par gode tilbud, som dog ikke blev udnyttet. Og det var ikke godt nok, at tillade FC Culpa at komme frem til disse relativt store chancer.

Det blev heller ikke nemmere af, at Roskilde-målmand, Rasmus Wedege, fik rødt kort efter 23 minutters spil efter en situation, hvor han løb ud i feltet og væltede en modspiller omkuld som bagerste mand. Det røde kort var en fair dom.

Cheftræner, Jack Majgaard, skiftede tre spillere ud i pausen, og i 2. halvleg begyndte der er komme mere struktur over tingene. Samtidig var hjemmeholdet begyndt at “mangle luft” og FC Roskilde kunne komme frem til de nødvendige chancer, der skulle til for at sikre sejren. Tre mål på et lille kvarters tid, og så var kampen lukket. Det blev ikke den overbevisende præstation, som man håbede på, men Jack var dog tilfreds med 2. halvleg, hvor der blev strammet op, og hvor FC Roskilde ikke gav flere chancer væk.

0 - 3
Fuld Tid
Frem- FC-Roskilde

Frem vs FC Roskilde 26-05-2022

Der var på forhånd lagt op til et brag af en torsdagskamp i Valby Idrætspark, hvor vi havde revanche og en mulig oprykning at spille for, hvis alt flaskede sig – og det gjorde det heldigvis.

Mange mennesker var mødt op og der duftede i den grad af fodbold og topkamp. Det samme gjorde tempoet i kampen, trods en meget blæsende eftermiddag. Med fra start havde vi unge Benjamin Riisgaard, der for få uger siden debuterede for FC Roskilde. Vi startede kampen fornuftigt og sad på store dele af spillet, hvorfor vi også kom foran med to i kampens første halve time.

Kort inde i anden halvleg stod det klart, at VSK Århus havde tabt deres kamp og en sejr til os over BK Frem ville derfor betyde oprykning til 2. Division – udgangspunktet var godt, på dette tidspunkt var vi stadig foran 0-2. Endnu en U/19-spiller kom på banen til debut, da Lucas Martinsen blev skiftet ind med en halv time tilbage af kampen. Som halvlegen skred frem og hjemmeholdet begyndte at presse på med mange dødbolde, kunne vi dufte oprykningen.

Med få minutter tilbage blev der bragt spænding tilbage i opgøret, da Frem reducerede og nervøsiteten var total. Heldigvis for os, endte det ud til vores fordel, da først Monday og efterfølgende Valdemar scorede i kampens overtid.

Kampen blev fløjtet af og glæden var total. Vi er sikret oprykning til 2. Division hele tre runder før sæsonafslutning. Nu gælder det om at sikre førstepladsen og samtidig holde skruen i vandet de sidste tre kampe.

Første opgave bliver søndag eftermiddag i Roskilde Idrætspark mod Dalum IF.

19. minut
Vi startede kampen godt i højt tempo og det gavnede. Unge Benjamin Riisgaard var flyvende på kanten og kunne også notere sig for kampens første assist, da han spillede Valdemar Schousboe, der sikkert lagde bolden i kassen til 0-1.

29. minut
Blot ti minutter senere var duoen på spil igen. Benjamin Riisgaard mod baglinjen, et cutback ind i det lille felt og så stod topscoreren, Valdemar Schousboe, klar til at bringe os på 0-2.

86. minut
Vi skulle ind i de døende minutter før der for alvor kom gang i målscoringen og spændingen. Frem reducerede på en afslutning tæt for mål – Vang var chanceløs.

91. minut
I dommerens overtid havde vi overtaget. Monday Etim ville også være med i legen og gjorde det sikkert til 1-3, efter fremragende forarbejde.

93. minut
Bedst som jublen var begyndt og man troede kampen nærmede sig et slutfløjt, dukkede topscoreren op igen. Valdemar Schousboe lukkede og slukkede festen med sin tredje scoring i topkampen og slutresultatet 1-4 var sikret.

1 - 4
Fuld Tid

frem-vs-fc-roskilde-30-07-2021

Her til aften spillede FC Roskilde anden testkamp inden det rigtig går i gang med pokalkamp (på tirsdag) og turneringskampe omg vigtige point i 3. Division.Modstanderen var BK Frem, der bød velkommen på en virkelig flot græsbane. En græsbane som i Roskilde har svært ved at skjule vores misundelse over.Det blev en kamp, hvor FC Roskilde hurtigt satte sig på første halvleg – endda rigtig tungt. Hjemmeholdet kom stort set ikke til en eneste chance, hvor i mod FC Roskilde producerede mange chancer. Tæller man det hele med er et dusin større eller mindre tilbud vel ikke skudt helt forbi. På en god dag, førte FC Roskilde i hvert fald med 0-3.I stedet blev det “kun” til et enkelt mål – men et flot ét af slagsen. Magnus Krogh sender et fint hjørnespark i feltet, Maarup snitter bolden videre ind foran mål, hvor Mads Julø har placeret sig rigtigt – han flugter bolden i kassen med et brag. Virkelig et flot mål.

Efter pausen kom hjemmeholdet bedst ud af starthullerne. Og de tilspillede sig også et par gode tilbud. Dog ikke noget, der endte med det situationer, hvor Frederik Vang skulle hive de helt store redninger frem.

Det var som FC Roskilde ikke rigtig kunne komme i gang og fortsætte det flotte spil fra første halvleg.

Alle syv markspillere på bænken fik spilletid i 2. halvleg – de mange udskiftninger gør også, at “flowet” i spillet bliver lidt påvirket. Men det ændrede lidt dynamikken på banen.

Den afgørende scoring, der lukkede kampen kom efter super flot kombinationsspil, hvor en 5-7 flotte pasninger splitter hele Frem-forsvaret – til sidst spilles Monday fri foran målet, hvor han sikkert kunne sætte bolden i netmaskerne til en fortjent 0-2 sejr.

Den var en fin testkamp mod en god modstander – en modstander vi må forventer kommer til at gøre sig til i toppen af sæsonens 3. Division.

Det var stærkt, at FC Roskilde for anden gang kunne “holde nullet” og selv sætter to smukke mål ind. Så alt i alt en tilfreds cheftræner, Michael Jørgensen, der havde ros til sine spillere.