FCR vs Lyngby

Kamp referat

Runde 2.

Ordinær tid: 1-1

Forlænget spilletid: 0-0

Straffesparkskonkurrence: 3-1

Det var svært at se, hvem der var superligaholdet, da FC Roskilde onsdag aften tog imod superligamandskabet fra Lyngby i DBU pokalens anden runde. I optakten til kampen skrev vim, at nu fik vi muligheden for at se, om vi kunne matche et hold fra landets bedste fodboldrække. Resultat – det kunne vi og mere til.

Sjældent er der set bedre fodbold fra det lyseblå hjemmehold, som ydermere måtte lidt den tort, det er at spille med 10 mand i mere end 110 minutter. Stille og roligt med mange boldberøringer kampen igennem var Roskildemandskabet mindst på lige fod med Lyngbymndskabet, og selv med farvede briller, så var de lyseblå, set over kampen, et bedre spillende hold end Lyngby. Man kan godt forstå, at Lyngby har svært ved at begå sig i Superligaen og der skal givetvis helt andre boller på suppen, hvis de skal gøre sig forhåbning om overlevelse.

Anderledes ser det ud for FC Roskilde, hvor man næsten kan frygte, at forventningerne efter dagens kamp kan gå hen og blive for høje. Der var ganske enkelt ingen svage punkter og taktikken var perfekt lagt i forhold til modstanderne. Hertil kommer en drømmedebut for målmand Frederik Vang, der kom på banen allerede efter små 10 minutters spil, da Esben Hansen blev vist ud i forbindelse med, at han begik straffespark mod en Lyngbyspiller. Et straffespark som Kim Aabech tog sig sikkert af for Lyngby. Udvisningen betød samtidig at holdet måtte spille med 10 mand resten af kampen inkl. de 30 minutters ekstratid, som følge af slutresulatet på 1-1 efter den ordinære spilletid.

Udligningen faldt, da der manglede 20 minutter af kampen. Bolden dansede lidt rundt i Lyngbys straffesparksfelt,hvor det så lykkes for Tobias Perch i en nærmest vandret position at få bolden over stregen og dermed balance i regnskabet.

Den ekstra spilletid gav heller ikke nogen afgørelse, så det blev en straffesparkskonkurrence, der kom til at afgøre det hele. Og her var det altså ikke sjovt at stå udenfor – og da slet ikke, da hjemmeholdet startede med at brænde efterfulgt af en Lyngby scoring. Men så var det, at Frederik Vang syntes, at han ville følge sin aldeles fremragende indsats fra kamp og ekstratid op, og minsandten om han ikke tog de næste tre Lyngbyspark, så da FC Roskilde på sit femte spark igen sendte bolden i netmaskerne var overraskelsen en kendsgerning.

Når der ses bort fra den flotte debut på målmandsposten, så var der tale om den bedste holdindsats set i FC Roskildes tid (webmasters påstand) ikke kun på banen men også udenfor. For hvor mange andre trænere måske havde følt sig forledt til hasarderede udskiftninger, så bavarede Roskildebænken roen, og viste holdet den tillid, at de nok skulle klare den, bare de blev ved. Og det viste sig at holde stik.

Et stort tillykke til spillerne og folkene bag holdet. Det bliver spændende at se, hvem der kommer op af hatten, når der trækkes lod til tredje runde på fredag. Hvis nogen vil tilbyde massage, så vil der sikkert være mange af drengene, der vil sige ja tak.

 

Kamprapport lånt fra http://www.fc-roskilde.dk

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid
31/08/2011 17:37 DBU Pokalen 2011-12 90'

Stadion

Roskilde idrætspark
4000 Roskilde, Denmark

Resultater

KlubMålResultat
FC Roskilde4Vundet
Lyngby Boldklub2Tabt

FC Roskilde

Lyngby Boldklub

Mål
0
0
Assists
0
0
Gule Kort
0
0
Røde Kort
0
0