Ottendedelsfinale

Ordinær tid: 0-0

Forlænget spilletid: 1-2

Ottendedelsfinalen blev desværre endestationen for FC Roskilde, da superligaholdet HB Køge gæstede Roskilde Idrætspark, her til aften.

Det var den tredje pokalkamp i træk, der gik i overtid. Dagens kamp blev ikke mindre hård af, at anfører Casper Grønn Larsen så rødt, efter godt en halv times spil. Umiddelbart så det ud til at være en noget hård dom fra dommer Benjamin Helm Svedborgs side.

Men selv med en mand i undertal, kæmpede FC Roskilde flot, fulgte de taktiske dessiner til punkt og prikke og kæmpede med alle de ressourcer der var til rådighed. Desværre var det bare ikke helt nok i aften.

HB Køge startede på fuld tryk, og havde to store chancer, inden for de første fem minutter, hvorefter FC Roskilde fik taget tempoet ud af HB Køges spil, og langsomt fik arbejdet sig ind i kampen. Efter 25 minutters spil, bryder Tobias Perch-Nielsen igennem, men målmanden griber fint ind. Et par minutter senere sender Lasse Hansen faktisk bolden i HB Køges mål, men der er korrekt dømt frispark til HB Køges målmand.

Efter ca. en halv times spil, river den lynhurtige Adeola Runsewe sig fri og afslutter flot, så FC Roskilde-målmand Frederik Vang Larsen må give hjørnespark. Men allerede et par minutter senere, header Lasse Hansen på overliggeren – så der var chancer i begge ender, dog flest til HB Køge, der også slutter 1. halvleg af med endnu et par gode tilbud.

I pausen omstrukturerer cheftræner Carsten Broe holdet, for at stå mere kompakt i defensiven, hvilket ser ud til at virke. Først i det 66. minut kombinerer HB Køge sig flot igennem, og hårdtskydende Lasse Kronborg afslutter helt oppe i krogen, og Frederik må ud i fuld længde og bokse til hjørnespark. HB Køge kommer til flere gode tilbud, der dog alle bliver afvist af en godt spillede FC Roskilde-målmand. Specielt efter 71 minutters spil, hvor han laver en superredning, alene med en HB Køge-angriber.

Den ordinære kamp ender 0-0, og der skal spilles forlænget spilletid på 2 x 15 minutter. Desværre er der ikke spillet mere end nogle få minutter, da HB Køges Martin Christensen slipper igennem, og scorer sikkert til 0-1. Efter 114 minutters spil, slår HB Køge en aflevering på tværs foran FC Roskildes mål, og tårnhøje Simon Makienok Christoffersen sparker bold i netmaskerne til en 0-2 føring.

Her ville man forvente at de hårdtarbejdende FC Roskildespillere ville knække og slå op i banen – men nej. De pressede fortsat på og løb i én uendelighed for at vende kampen, hvilket lykkedes blot et par minutter senere, hvor Ole Budtz blev spillet foran mål, han gled forbi sin markering, og den gamle målræv svigtede ikke, da han udplacerede HB Køges målmand til 1-2.

Alle spillere fortsatte med at jagte det udlignende mål, men tiden var efterhånden knap – dog får vikarierende anfører Anders Qvist et sidste tilbud, med sparker forbi mål. Hvor kunne det dog have været spændende med endnu en afgørelse på straffespark.

Men det blev desværre ikke denne gang – så pokaleventyret sluttede altså på denne tågede og råkolde aften i Roskilde Idrætspark. Vi håber, at vi kan få lige så mange – eller måske endda flere – gode oplevelser i DBU pokalen til næste år.