Dommer: Aydin Uslu

Kamp referat

Silkeborg vs FC Roskilde 03-03-2019

Forårets første styrkeprøve stod i dag mod rækkens nummer 2, Silkeborg, på deres nye flotte stadion, JYSK Park.

På forhånd vidste FCR, det blev en hård nød at knække, men taktik og indstilling var på plads og Ørnene var klar til at tage kampen op.

FCR bragte sig foran på et perlemål af Emil Nielsen og længe så den stilling ud til at holde frem til pausen, hvilket ville have været mentalt vigtigt. Desværre udligner hjemmeholdets Ronnie Schwartz kort før pausefløjt. Fra starten af 2. halvleg kom Silkeborg ud og lagde et stort pres. Med syv minutters mellemrum scorede hjemmeholdet to mål, hvilket selvfølgelig var en grim mavepuster for FCR. I denne periode sad Silkeborg på det meste og havde fat i den lange ende.

FCR fik dog rystet scoringerne af sig og kom ind i kampen igen, dog uden at være i stand til at sende bolden i nettet og dermed skabe spænding til sidst.

Højdepunkter:

1. min – SIF’s Andreas Heimer var farlig efter 30 sekunders spil, da han på en tilfældig chance afslutter – men forbi mål.

4. min – Indlæg fra Anders Nielsen – Emil header flot, men lige forbi mål.

12. min – Direkte frispark til FCR. Mikkel Nøhr sender det lige over mål.

18. min – Vallys dyb bold til Emil, der piller den ned og sparker i kassen helt oppe under overliggeren. Fantastisk mål til 0-1.

40. min – Omstilling til Emil, han spiller kort på tværs – Nøhr kommer alene med Silkeborg-keeper Oscar Hedvall, men misbruger det store tilbud.

44. min – FCR får ikke ekspederet bolden ud af forsvarszonen, og Silkeborg sender bolden ind foran mål, hvor farlige Ronnie Schwartz står alt for alene og kan sende bolden i kassen til udligning 1-1.

Pause

47. min – Rochester suser igennem i deres højre side – Schram stormer ud, men kommer for sent – Rochester kommer ud i en spids vinkel og sender bolden ind mod et tomt mål, men Stenderup når frem og sparker bolden væk tæt på stregen.

61. min – Jeppe Okkels bringer hjemmeholdet på 2-1, da han spilles fri i ved kanten af feltet, og udplacerer den fremstormende Schram, der er uden chance.

64. min – Langskud af Anders Nielsen efter forarbejde af Da Silva – bolden suser forbi trekantssammenføjningen.

67. min – Lang bold sendes i dybden til Stephan Petersen, der frit kan løb mod Schram og udplacerer ham til 3-1.

73. min – Vallys snupper bolden og spiller bande med Emil og får den igen i fri position – han afslutter hårdt mod stolpen, men keeperen får bokset til hjørnespark.

83. min – Stor chance til indskiftede Kyle, men desværre ikke i luftrummet, hvor han er så stærk. Han sparker forbi.

86. min – Dødbold snittes videre og ender hos Vallys, der afslutter fint, men bolden reddes på stregen. Målstregen virkede forhekset.

I kampens sidste minutter – inklusive de tre tillægsminutter – var både Stefan Hansen, Daniel Stenderup og Kyle McLagan, der alle er stærke i luftrummet, sendt helt frem på banen.

Det lykkedes at fremtvinge adskillige store chancer, og bolden var flere gange tæt på at kommer over målstregen, men ind ville bolden bare ikke. Det skyldtes en kombination af uskarpe afslutninger, uheld og en velspillende keeper. Derfor blev den værst tænkelige start på foråret – kampen endte 3-1, og FCR dumpede ned på sidstepladsen.