viborg-fcr

Viborg vs FC Roskilde 11-06-2020

Viborg vs FC Roskilde 11-06-2020

Ovenpå weekendens flotte sejr over Fremad Amager, stod FC Roskilde torsdag overfor Viborg FF, der befinder sig i den sjove ende af tabellen. På papiret en svær opgave, mod et Viborg-hold der dog har været lidt svingende på det seneste.
Det blev en kamp der velsagtens kan deles op i to. Første halvleg var primært på vores præmisser, mens anden halvleg var fuldstændig modsat. Vi kommer rigtig godt fra land, og spiller fornuftig fodbold i kampens første minutter. Inden kampen er en halv time gammel, er vi foran med to. Desværre får hjemmeholdet reduceret kort før pausefløjt, og så gik det ellers stærkt derfra, lige fra anden halvlegs første fløjt.
Højdepunkter:
6’ – FCR kommer rigtig fint fra land og har også kampens første nævneværdige mulighed. Sebastian Czajkowski så sulten ud, og med et hug fra distancen, der dog går lige forbi den ene opstander, var han stemplet ind.
14’ – Efter godt og vel et kvarters spil, bankede Viborg på for første gang. Et indlæg fra kanten ender hos Alassana Jatta, der afslutter med hovedet. Afslutning kigger Frederik Vang i Roskilde-målet langt efter, men overliggeren er i vejen.
17’ – Få minutter senere faldt kampens første scoring. Nicklas Mouritsen lægger et fremragende indlæg lige ind i panden på Mileta Rajovic, der header boldent fornemt i mål til 0-1.
28’ – Efter en lille halv times spil var Mileta på pletten igen. Denne gang kom indlægget fra den anden side, hvor afsenderen var Sebastian Czajkowski. Modtageren var den samme som ved første scoring – Mileta Rajovic sparkede bolden i mål til 0-2.
30’ – Det var et tydeligt rystet hjemmehold der skulle slå tilbage – og det gjorde de så kort før pausefløjt. Fra kanten af feltet kunne Mads Aaquist sende bolden sikkert forbi Frederik Vang, og reducere til 1-2.
PAUSE
59’ – Efter pausen stod der Viborg på det meste. Mads Aaquist var med i meget af Viborgs offensive spil, og denne gang gav hans indlæg pote. En relativt umarkeret Christian Sivebæk på kanten af det lille felt, kunne sparke balance i regnskabet. 2-2.
68’ – Ti minutter senere stod der igen Viborg på tingene. Frederik Brandhof modtog bolden midt på vores banehalvdel, hvorefter han drev den tættere på vores felt. Med et tørt hug fra distancen, uden chance for Frederik Vang, bragte han hjemmeholdet foran 3-2.
80’ – Vi blev aldrig rigtig farlige efter hjemmeholdet bragte sig foran. I stedet kunne de udbygge deres føring med ti minutter igen. Mikkel Agger med en afslutning fra kanten af feltet bliver pareret af Frederik Vang – desværre for os, står Mads Aaquist klar på returen og bringer flot Viborg foran med 4-2.
4 - 2
Fuld Tid
vbb-fcr

Viborg vs FC Roskilde

Sæsonpremieren bev spillede i stegende hede på Viborgs flotte stadion på en rigtig fin bane.

Viborg, der af mange betegnes som en af favoritterne i kampen om en plads i Superligaen, var naturligvis storfavoritter mod FC Roskilde, der grundet stor udskiftning i truppen jo nok manglede et par ugers forberedelse, eller tre, i arbejdet med at sammenspille holdet.

Det blev da også Viborg, der satte sig på kampen fra start af, og set over hele kampen også var det bedste hold. Men der er ingen tvivl om, at Iversens tropper viste mange positive ting også.

De første halve time bød på nogle store chancer til hjemmeholdet, som enten blev banket over mål, eller hvor Vang viste klasse, inden Lars Kramer efter 33. minutter kunne bringe “De grønne” på sejrskurs. Målet kom efter en dødbold, der ikke blev clearet, og tilfældigt landede hos Kramer, der tæskede den i netmaskerne.

Kort efter har FCR en fin chance, efter flot opspil i højre side mellem Gawda og “AB” – bolden sendes fladt ind foran mål, hvor Finnur dog kommer lige en postgang for sent.

Målet til 2-0 sættes ind af Frederik Bandhof, da han spilles fri i feltet, og nemt kan udplacere en chanceløs Frederik Vang i FCR-målet.

Ny anfører, Nicklas Halse, tager et hurtigt frispark midt på banen og sender med en dejlig aflevering Jessen afsted – Jesser tager bolden med sig men misbruger afslutningen i to omgange.

Kampen lukkes definitivt efter 83 minutters spil. Et passivt FCR-forsvar lader bolden blive spillet tilbage i feltet, hvor Jeff Mensah kommer stormende frem og sætter en inderside på til slutresultat 3-0.

Et par minutter senere sender FCR dog et fint indlæg ind fra højre, hvor Jessen header på stolpen. Det ville have været dejligt, og fortjent, med et mål at tage hjem på. Men det lykkedes desværre ikke.

FCR tabte til et bedre og et mere rutineret og sammenspillet hold – det var der ingen tvivl om, hvilket nok heller ikke som den helt store overraskelse for “fodbold-Danmark”. Men en ting er sikkert: Ørnene “døde med støvlerne på”, og kunne sagtens være indsatsen bekendt. Der er gode ting at bygge videre på, og udviklingen bliver spændende at følge.

Søndag venter oprykkerne fra Skive på hjemmebane.

3 - 0
Fuld Tid
viborg-fcr

Viborg vs FC Roskilde 02-04-2018

Viborg vs FC Roskilde 02-04-2018

Det skulle have været i dag, at “bøtten vendte” for FCR, efter det ærgerlige nederlag Skærtorsdag. Men kampen fik den dårligst mulige start – to minutter var der spillet, da bolden lå i netmaskerne bag Schram første gang.

Godt et kvarter senere lukkede Viborg med deres anden og sidste scoring. Det blev aldrig det helt store seværdige forestilling og der manglede nerve i kampen.

Morten Nielsen var ikke med i dag og der var ikke spillet mere end godt 20 minutter, da Emil Nielsen måtte lade sig skifte ud med en skade – og med Mikkel Nøhr stadig på skadeslisten, var det presset med decideret offensive kræfter. Både Thygesen og senere Robert Larsen forsøgte sig på den uvante plads på spidsen, men uden at komme til de store chancer.

Højdepunkter:

2′ – Viborg FF begår frispark mod Gundelach midt på banen, som dog ikke dømmes – lang bold til Sivebæk, der uden problemer placerer bolden til 1-0.

14′ – Valon direkte på frispark – flot spark, men forsvarsspiller redder på stregen ude ved stolpen.

16′ – Viborg FF slår indlæg (var der offside her?) til en fri Albers ved modsatte stolpe – i to omgange sparker han den i mål til 2-0

35′ – Dyb stikning til Gundelach, der afslutter flot, men målmand Sebastian John i Viborg-målet klarer den, og må give hjørnespark.

PAUSE

48′ – FCR fastholder presset offensivt – bolden lander hos Gundelach, der dog tackles i skudøjeblikket.

56′ – Stor chance til VFF – Schram er på plads med superredning.

63′ – VFF bryder igennem og afslutter farligt – igen hiver Schram er superredning op af hatten.

75′ – Robert får et ildebefindende og må gå ud for at blive tilset af sundhedsstaben. Efter små ti minutters spil kom han dog igen på banen og fortsatte resten af kampen.

82′ – Albers spilles fri og lopper over en fremstormende Schram – bolden ender i nettaget.

Tiden løb ud, efter tre minutters tillægstid, uden at FCR formåede at komme til afgørende afslutninger. Det var som om, der manglede energi i kampen. Viborg FF spillede ikke specielt overbevisende, men Ørnene kom bare aldrig rigtig op at flyve i dag, og måtte derfor drage tomhændet hjem fra Viborg.

På søndag venter topholdet Vendyssel FF – så der skal der tages revanche, når nordjyderne gæster Roskilde Idrætspark.

2 - 0
Fuld Tid
viborg-fcr

Viborg vs FC Roskilde 29-09-2017

Viborg vs FC Roskilde 29-09-2017

Kampen søndag skulle være kampen, hvor tingene skulle vende – gutterne var koncentrerede og var klar til at give alt. FCR kom bagud alt for hurtigt, men kom alligevel foran to gange i kampen. En hård udvisning til kaptajn Hansen kom til at koste, da FCR til sidst i kampen ikke længere kunne holde hjemmebaneholdet fra at score sejrsmålet.

FCR måtte vende snuden hjem uden point, men det blev en action-mættet målfest, og der var en masse spændende situationer – skud på træværket, et rødt kort og spillet bølgede hele tiden frem og tilbage. Man var hele følelsesregistret igennem på de to gange 45 minutter.

Højdepunkter:

5′ – VFF fører bolden op i deres venstre side og slår et fint indlæg foran mål, hvor en udækket Andreas Albers stiger til vejrs og header bolden i nettet, uden chance for Frederik Schram i målet

8′ – Indlæg fra Richter, der lander hos Thygesen, der med en flad og klinisk afslutning sender bolden i mål, helt ude ved den ene stolpe.

13′ – Mikkel Nøhr lopper bolden ind i feltet, hvor en fremstormende Valon Ljuti suser igennem det overraskede VFF-midterforsvar, hvor han lige foran næsen på keeper Sebastian John, for drejet bolden ind til 1-2.

16′ – Morten Nielsen vrister sig fri, efter et flot opspil – vinklen bliver spids og han tackles i afslutningsøjeblikket.

19′ – Sivebæk bryder igennem i deres højre side og slår indlæg – farlige Albers header lige over mål.

23′ – Dobbeltchance til VFF – men Schram klarer situationen.

25′ – Anders Nielsen slår et godt indlæg, der lander hos Morten Nielsen. Nielsen ved ikke hvor fri han er, og hvor meget tid han i virkeligheden har, så han afslutter resolut,men får ikke helt ramt bolden godt nok.

38′ – VFF afslutter på overliggeren – Pierre Larsen opsnapper bolden og udligner.

45′ – Robert Larsen banken bolden på stolpen fra distancen – Morten Nielsen samler op, og så blafrer netmaskerne igen bag Viborgmålmanden.

PAUSE

58′ – Pierre Larsen tager et hurtigt træk ind i feltet og sender bolden faldt ind i målet.

66′ – VFF får en lidt tilfældigt friløber og kommer alene med Schram, der dog flot vinder duellen.

75′ – Igen en friløber til VFF – igen trækker Schram sig sejrrigt ud af denne mand-til-mand duel.

77′ – Indskiftede Lindberg får muligheden for at bringe FCR foran med kun 10 mand – et fint indlæg fra venstre side ligger perfekt til header i kassen, men desværre går den forbi mål.

79′ – Albers lukker kampen, da han følger op på en afslutning og bliver matchvinder for Viborg FF.

Denne afslutning på kampen var næsten ikke til at bære – det ene point havde virkelig lunet og var hele tiden inden for rækkevidde. Gutterne kæmpede bravt og viste vilje og energi og de bed hele tiden fra sig. At score tre mål på udebane mod Viborg er slet ikke tosset. Omvendt er det svært at få point, når der lukkes fire mål ind.

Når et hold er inde i periode – som FCR er det for tiden – hvor tingene hele tiden er “stolpe ud” og tingene vipper til den forkerte side, så er det bare svært. Omvendt var der meget godt at tage med fra kampen – og holder gutterne den fight, det tempo og viser den vilje til at ville vinde, som de gjorde i går – så skal tingene nok vende.

4 - 3
Fuld Tid