fcr-hik

FC Roskilde vs HIK 23-09-2022

Efter sidste weekends pointdeler mod Brabrand spillede FC Roskilde – for tredje gang i træk – på hjemmebanen i Roskilde Idrætspark. Aftenens modstander var HIK, der ikke har fået den start på sæsonen, som de havde forventet – og derfor var sultne efter at levere en stærk indsats fra første fløjt.

Og et måtte man sige, at de gjorde. De havde bolden i nettet bag Rasmus Wedege efter mindre end et minuts spil. Målet blev dog korrekt annulleret for offside.

FC Roskilde havde både Hermansen og Schousboe tilbage i startopstillingen, og der var debut til Filip Solongo.

Det var som om FC Roskilde ikke kunne komme op i tempo i aften, og de fik slet ikke sat spillet som de havde håbet på. I stedet var det HIK, der sad på det meste af i 1. halvleg. Først i de sidste minutter inden pausen kom FC Roskilde op i gear og fik tilspillet sig nogle chancer. Faktum var dog at HIK havde et klart overtag og virkede mest oplagte – og de kunne da også gå til pause-thé med en føring på 0-2.

Fra starten af 2. halvleg kom der lidt andre “boller på suppen” fra FC Roskildes side. Efter reduceringen til 1-2 på hovedstødsmål af Emil Staugaard troede man, at nu ville det vende. Gæsterne holdt dog sammen på deres spil og lod sig ikke ryste, og et rødt kort til samme Emil Staugaard gjorde ikke jagten på udligningen nemmere.

Det blev en lang jagten efter målet, der kunne give FC Roskilde det ene point, men den sidste skarphed udeblev – og selv med mere en otte minutters overtid lykkedes det desværre ikke.

Man of the Match: Valdemar Montell.

Målene:

24′ (0-1)

HIK sender et indlæg i feltet. Første afslutning kikser, men bolden springer tilfældigt hen til Jonatan Rindom, der kan sende bolden i netmaskerne. FCR-forsvaret så lidt passivt til i situationen.

33′ (0-2)

HIK i gennembrud i højre side – der bliver sendt en flad bold ind foran mål. Oskar Høybye, i øvrigt tidligere FCR-spiller – smutter i ryggen på FC Roskildes midterforsvar og kan ugeneret sparke bolden ind bag Rasmus Wedege.

48′ (1-2)

Valdemar Montell sender et af sine karakteristiske lange indkast helt ind i feltet – her kommer Emil Staugaard højst og header nærmest baglæns bolden i mål.

1 - 2
Fuld Tid
hik-fcr

HIK vs FC Roskilde 02-10-2020

FC Roskildes mandskab var ramt af flere skader op til kampen i Gentofte mod HIK. Derfor var Victor Guldbrandsen, Mehmet Coskun, Monday Etim, Philip Rasmussen, Casper Grening og Andreas Chabert ikke at finde i truppen. Uheldet var så her til aften ude igen da keeper, Frederik Vang Larsen, gik i stykker under opvarmningen. Han måtte tage plads på bænken og overlade opgaven til 18-årige Conrad Kromann, der i øvrigt gjorde en fin figur.

FC Roskilde fik desværre ikke rejst sig efter tirsdagens 0-1 nederlag til Næstved. I første halvleg fik FC Roskilde ikke spillet til at hænge sammen og producerede ikke reelle målchancer. Det gjorde hjemmeholdet derimod.

Men et mål helt i starten af kampen og kort før pausen – to psykologisk vigtige tidspunkter – sad de på de første 45 minutter.

I 2. halvleg satte FC Roskilde langt mere fart i bolden og lagde et ret godt pres på HIK. Mileta fik da også udliget med et bemærkelsesværdigt mål. FC Roskilde kæmpede bravt videre for en udligning – men som man ofte ser i den slags situationer, hvor et hold kaster det meste frem for at fremtvinge en scoring, går det galt i den anden ende.

Så med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid lukker og slukker hjemmeholdet med en scoring til 3-1.

HIK var det bedste hold i aften, så sejren var der ikke meget at sige til. FC Roskilde viste gode takter i 2. halvleg med hurtigt spil og aggressivt pres – men det var ikke nok i dag, efter en skidt 1. halvleg.

Næste opgave bliver på tirsdag, hvor FC Roskilde skal til Ledøje-Smørup i Sydbank Pokalen.

Højdepunkter:

5′: HIK sender bolden i feltet fra højre side – bolden går lige akkurat over Hermansen og bringer Oliver Angus i en fri position, hvorfra han sikkert udplacerede en chanceløs Kromann.

41′: Efter hjørnespark til HIK opstår der klumspil foran FC Roskildes mål – bolden rammer stolpen og springer ud til Frederik Emil Andersen, der sikkert sender bolden i netmaskerne til 2-0.

Pause

71′ – Mileta Rajovic laver en fantastisk reducering, da han fra midten af banen har set at HIK-målmanden var gået for langt ud af sit mål – Han banker til bolden og den sejler i kassen til 2-1. Flot præstation.

84′: Yousef Salech går på egen hånd i et langt løb med bolden, hvor FC Roskilde-defensive ikke får ham stoppet – han kommer tæt på mål, og får trukket Kromann ud i til den ene side, for at dække vinkel ved nærmeste stolpe af – hvorefter han lægger den over ved modsatte stolpe.

3 - 1
Fuld Tid
fcr-vejle

FC Roskilde vs Vejle 11-03-2018

Faktisk startede dramatikken så småt inden kampen, da cheftræner, Rasmus Mollerup, måtte melde afbud pga sygdom. Anders Theil stod derfor ved roret i dagens hjemmekamp, der som bekendt blev afviklet på Gentofte Sportspark.

Grundlæggende var 0-0 mod topholdet Vejle et tilfredsstillende resultat for FC Roskilde – og set over hele kampen, var en pointdeling vel rimeligt nok. Der var muligheder i begge ender til at afgøre kampen, men ingen af holdene fik altså sat bolden reglementeret i netmaskerne.

1. halvleg bød på fint spil fra begge holds side, og der var chancer i begge ender, men uden de helt store ting at berette.

I pausen måtte Anders Qvist lade sig udskifte, da han blev utilpas med Roskildesyge.

I 2. halvleg kom der til gengæld gang i sagerne.

I starten fejler Vejle-forsvaret og bolden lander hos Lindberg i en god position – han banker til bolden, men den sniger sig akkurat forbi stolpen. Kort tid efter afslutter Vejle fladt, og Schram må ud i fuld længde og give hjørnespark.

Godt ti minutter inde i 2. halvleg sender Lindberg et frispark ind i feltet, hvor Stefan Hansen dukker op og pander bolden mod mål, men keeperen, Pavol Bajza, fik skubbet bolden over målet.

Efter et par tilbud i begge ender, sender Vejle bolden i nettet – men målet annulleres (vist nok for skub i ryggen). Der er her spillet en halv time af anden halvleg, og Vejle var i situationen svært utilfredse med dommeren. Der gik nu også lidt tid, inden man opdagede, hvad der var op og ned i den dommerkendelse.

Få minutter senere var der pres i FCR-feltet, og Vejle afsluttede tre gange i træk – Mouritsen fik den ene gang bolden i hovedet og til sidst måtte Schram igen hive en superredning frem.

Endnu mere dramatisk blev det, da først kaptajn Stefan Hansen fik et hårdt skud i hovedet og måtte tage tælling… han gik ganske enkelt ud som et lys – men dommerens fløjte var tavs i forbavsende lang ting – Vejle holdt fast i angrebet, der blev trykket af igen – Stender røg også ned med en hovedskade – og efter lidt uforklarlig tumult, og til manges store forundring, pegede dommeren på straffesparkspletten. I skrivende stund er det stadig en smule uklart, hvad der lige skete.

Men dommeren havde truffet sin beslutning, så Vejles Louati løb til bolden og smækkede til den, men på uimodståelig vis klarede Frederik Schram den. Riposten blev sendt langt over mål. Det var ikke en dum dag at hive den slags perleredninger op af hatten – både naturligvis for holdets skyld, men også fordi den islandske landsholds målmandstræner havde taget plads på tribunen.

FC Roskilde sluttede bedst af. I det 86. minut vred Morten Nielsen sig fri – der blev begået et frispark (til gult kort) i samme øjeblik, hvor han spillede en medspiller helt fri til en kæmpe chance alene med målmanden. Det rigtige ville naturligvis være, at afvikle situationen, og så efterfølgende give det gule kort – men dommeren overraskede igen, ved at fratage FC Roskilde den store chance, der reelt kunne afgøre kampen, da han valgte at stoppe spillet og dømme frisparket.

I kampens ordinære spilletids sidste sekunder, sendte FCR bolden ind i feltet – her landede den hos Lindberg, der fik en unik chance til at flugte bolden i kassen, men han fik “taget” bolden en smule for tidligt, så den tordnede over mål.

Efter fem minutters tillægstid, lød fløjten for sidste gang og en nulløsning var en realitet.

Næste opgave, der venter på søndag, er hjemmekampen mod Brabrand. I skrivende stund vides det ikke om kampen kan afvikles, og om den eventuelt bliver spillet et andet sted end Roskilde Idrætspark.