fchelsingør-fcr

FC Helsingør vs FC Roskilde 31-05-2019

Efter en turbulent periode, hvor det meste i FC Roskilde har handlet om økonomi, var det i dag tid til at fokusere på fodbolden igen.

“Løns” havde taktikken på plads og spillerne var sat op – de var helt klar over, at nu var det dem, der skulle yde, og de skulle en maksimal indsats for at kunne sætte point.

1. halvleg startede også med et chock for hjemmeholdet, da Emil bragte Ørnene foran, inden der var spillet et minut. Der stod en strid vind på langs af banen og FCR havde modvind i 1.  halvleg og forsvaret havde svært ved at komme ud af presset. Igen måtte Ørnene indkassere en scoring i mod sig kort før pausen, hvilket ikke er det mentalt bedste tidspunkt.

I 2. halvleg fik FCR ikke udnyttet vinden, og hjemmeholdet var gode til at få fastholdt spillet langt væk fra deres mål. De bringer sig foran, hvorefter kampen udvikler sig lidt rodet. Til trods for, at FCR kaster alt frem til sidst, for at få det ene point med hjem, lykkedes det ikke.

Dermed fik FCR ikke rykket sig lidt fri af nedrykningsspillet. Tværtimod blev det bare endnu tættere.

Højdepunkter:

1′ – Lynstart af FCR – Morten opsamler bolden midt på banen, vender rundt og sender en flot aflevering frem til Emil Nielsen i fri position. FCH-keeper, Viktor Anker, spurter frem for at komme først på bolden, men Emil trækker til siden og sparker bolden i det tomme mål til 0-1.

38′ – FCH sender et langt indkast ind i feltet – Douglas header fint på mål, men Shcram er klar og piller den helt nede ved jorden på stregen.

44′ – Kort før pause skete det, der ikke måtte ske. Efter en dødbold bliver bolden ikke ekspederet ordentlig ud af forsvarszonen, i den kraftige modvind – bolden lander hos indskiftede Morten Fraysse, der banker til bolden langt ude fra – bolden suser ind helt ude ved stolpen, hvor Schram ikke når ned til den.

Pause

52′ – Lang bold sendes ud fra Sa Silva, der ikke reagerer hurtigt nok – Douglas smutter afsted og udplacerer Schram.

56′ – Younes Bakiz banker landskud forbi mål-

68′ – Helsingør misbruger straffespark. Christian Køhler er synderen, da Schram piller den flot.

74′ – Fint kombinationsspil i venstre side – fint indlæg til Morten Nielsens pandebrask, men han header den store chance i sidenettet.

78′ – Stenderup taber en nærkamp helt ude ved sidelinjen – Nicolas Mortensen banker på mål, men stolpen redder for at Schram.

81′ – Frispark sendes ind foran mål – Douglas header helt umarkeret, men Schram hive en fantomredning op af hatten og klarer situationen.

83′ – Vallys afslutter – den rettes af og er ved at snyde Helsingør-keeperen, men bolden går til hjørnespark.

89′ – Gundlach afslutter og nærmest på stregen bliver bolden afvist.

2 - 1
Fuld Tid

FC Helsingør vs FC Roskilde 30-09-2021

Kampen i dag skulle være den kamp, hvor FCR endelig skulle få fat i resten af bundholdene – men det blev det desværre ikke. I stedet fik alle de øvrige bundhold, med undtagelse af Hvidovre, point i dag.

FCR kom ikke ud af startblokken i dag med tilstrækkelig koncentration, og en chockstart af hjemmeholdet knækkede Ørnene. 8 minutter inde i kampen stod den 2-0 og inden en halv time var spillet, var stillingen 3-0. Man frygtede en nedslagtning, men FCR kom dog mere tilbage igen og fik lavet damage control.

Desværre manglede der skarphed i offensiven, og som højdepunkterne nedenfor viser, var der ikke mange tilbud til FCR.

6′ – Hjørnespark til FC Helsingør. – de laver en indøvet “springe over-finte”, der bringer Anders Holst i fri position – han kan fladt udplacere Schram i FCR-målet. 1-0 og en chok start af hjemmeholdet.

8′ – FCH laver skaber stort set nøjagtig samme situation efter et nyt hjørnespark – denne gang er den Nicolas Mortensen, der kan sende bolden i netmaskerne.

20′ – Matheus Leiria afslutter tæt under mål – Schram må ud i fuld længde ved nærmeste stolpe – med en hurtig reaktion, slår han bolden til hjørnespark.

29′ – Helsingør bryder igennem i venstre side, da Stefan Hansen mister et skridt i tacklingen – bolden sendes ind foran mål, hvor farlige Nicolas Mortensen igen dukker op og sender bolden i mål til stillingen 3-0.

Pause

52′ – Jessen sender hjørnespark ind ved forreste stolpe – Stender header på overliggeren. Et mål her kunne måske have vendt kampen.

80′ – Langskud fladt fra Matheus Leiria – Schram piller den helt ude ved stolpen.

2. halvleg var ikke specielt begivenhedsrig, og det var som om FCR ikke havde nøglen til at låse Helsingør-forsvaret op, komme afgørende fri og blive farlige. Når der en sjælden gang var optræk til noget farligt, var det mere individuelle præstationer.

I dag blev det desværre ikke den opfølgning på Hvidovre-kampe, som man kunne ønske sig. Men det eneste våben, der findes for at komme videre fra bundplaceringen er at komme tilbage på træningsbanen og arbejde videre med tingene. Lønstrup har fra starten forudset, at det tager tid, at gennemføre de nødvendige ændringer.

Et lyspunkt var dog indskiftede Patrick Da Silva, der viste stor fightervilje og højt tempo i sit spil. Lad os se mere af det.