B93 vs FC Roskilde

19:00
Forhåndsvisning
b93-fcr

B93 vs FC Roskilde 29-07-2022

B93 vs FC Roskilde 29-07-2022

I går aftes sendte FC Roskilde et godt spillende B.93 ud af årets pokalturnering efter en umanérlig flot arbejdsindsats.

Det var én af den slags kampe, hvor man ikke bare vandt 1-3 på udebane i sæsonens første kamp, hvor der virkelig var noget på spil, og dermed gik videre til 2. runde i Pokalen – man var også pavestolt og man var blevet underholdt på fornemmeste vis.

Et skønt sommervejr og et vidunderligt velholdt græstæppe dannede rammen om denne 1. runde pokalkamp på hyggelige Østerbro Stadion.

Lad det var sagt, så ingen er i tvivl – B.93 var et stærkt og homogent hold, med mange spændende typer. De spiller hurtigt og har et stærkt udtryk. Ingen tvivl om det. De manglede bare skarpheden foran mål.

FC Roskilde havde lidt udfordringer med det høje tempo, og man kunne mærke at hjemmeholdet var et gedigent god sammenspillet hold med 2. divisionstempo i fødderne. Det skulle “Ørnene” lige vænne sig til. Men det kom som kampen skred frem.

Første halvleg endte målløs, og uden de helt store ting at lave for nogle af keeperne. Man sad dog ikke og kedede sig. I 2. halvleg var det som om, at FC Roskilde havde vænnet sig til tempoet og der blev sat gode angreb sammen i begge ender af banen – men stadig uden at nogen af holdene formåede at få netmaskerne til at blafre.

I kampens sidste minut havde Valdemar Schousboe et stort tilbud for at lukke kampen – det samme havde B.93 også sekunderne efter, hvor de misbrugte et stort tilbud tæt under mål. Stillingen forblev dog 0-0.

Kampen gik i 2 x 15 minutters forlænget spilletid, og man kunne mærke, at flere spillere begyndte at se lidt mærkede ud, og kramperne begyndte at vise sig. Men hold da op, hvor gutterne fightede med næb og klør og ALLE spillerne gav ALT, hvad de havde i sig – det var en fornøjelse af de store, at se.

De spillere, der blev udskiftet var ikke fordi de ikke havde en god dag – de kæmpede til de dårligt kunne kravle ud over sidelinjen. Der løber ægte vikingeblod i årerne på de gutter!

99. minut

FC Roskilde sender bolden frem i feltet, og en god chance er under opbygning – Monday væltes ureglementeret om i feltet og dommer, Kasper Madsen, peger på 11 meter-pletten. Hvem havde krudt i benene til at sparke og nerverne under kontrol til at tage dette vigtige spark. Andreas Chabert går til bolden og smasker den flot i mål højt oppe og ude i den ene side. 0-1 og glæden var stor i FC Roskilde-lejren.

110. minut

FC Roskilde har bygget et rigtig fint angreb op – bolden ender i venstre side, hvor Mikkel “Niller” Hallberg er gået med frem, som han gjorde så mange gange i går – han sender et super godt indlæg i panden på Valdemar Montell, der også var gået med frem – han header den sikkert i netmaskerne til 0-2.

111. minut

Hjemmeholdet sendte en kold spand vand i ansigtet på FC Roskilde med en hurtig reducering. Et langt indlæg fra venstre side sejler hele vejen over FC Roskilde-forsvaret til modsatte stolpe, hvor Sebastian Kroner dukker op og stanger den i mål til 1-2. Presset blev nu om muligt endnu større på FC Roskilde.

120. minut

Indskiftede Ronny Larsen lukker kampen til 1-3. “Niller” er igen med i situationen – til sidst ender bolden for fødderne af Ronny, der råt og uden nåde banker bolden i kassen foran mål.

Næste kamp

Efter denne flotte mandfolkeindsats, der gav mange af de unge spillere i truppen “hår på brystet” – for kampen var hård og ubarmhjertig, og helt aldeles nådesløs – venter nu første kamp i 2. Division.

Det bliver også et brag af en kamp, der venter i Roskilde Idrætspark, når AB Gladsaxe kommer på besøg lørdag, den 6. august, kl. 14:00.

1 - 3
Fuld Tid

B93 vs FC Roskilde

B93 vs FC Roskilde

Årets første træningskamp

Årets første træningskamp blev afviklet på Svanemølle-anlægget, med kampstart kl 12:00, hvor B93 har deres træningsanlæg.

Det var bidende koldt, men det var nu ikke noget spillerne led af. De fik nemlig varmen, da de kæmpede bravt fra start til slut.

B93 holder vinterpause i toppen i 2. division vest og Thomas Nørgaards tropper var en ganske fin modstander at få kamptræning i mod.

Spil og chancer var egentlig ligeligt fordelt, set over hele kampen, og begge mål blev sat ind i 1. halvleg. Fem minutter før pausen blev FCR tildelt et straffespark, som Monday sikkert omsatte til en 0-1 føring.

I halvlegens absolut sidste aktion fik hjemmeholdet udlignet efter et flot gennembrud op midt i banen, der blev afsluttet med en flad afslutning, der – via den ene stolpe – blev sendt i mål bag Frederik Vang.

I pausen blev ni spillere udskiftet (Casper Neerborg var i 1. halvleg sendt på banen i stedet for Chabert, der måtte udgå med en skade). Vang og kaptajn Hermansen blev på banen.

De mange uskiftninger giver helt naturligt lidt “uro i maskineriet”, men gutterne kæmpede flot videre og fik efterhånden sat en masse fornuftige ting sammen. Det blev en målløs 2. halvleg.

1-1 var et fair resultat – men det vigtige i dag var mere, at alle kom fint i gang, fik arbejdet godt med bolden og fik nogle “meter i benene”.

Start 11’er:

Frederik Vang, Andreas Chabert, Daniel Jørgensen, Andreas Hermansen (anfører), Mehmet Coskun, Philip Rasmussen, Henrik Ravensbeck, Casper Grening, Oussama Djafer-Bey, Monday Etim, Andreas Maarup.

Bænk:
Marcus Skovgaard, Oliver Juul, Casper Neerborg, Oliver Lauritsen, Marc Nybye, Amin El Barrani, Isaac Kannah Jr., Mattheo Cliford, Benjamin Zeka, Mathias Rehder.

 

1 - 1
Fuld Tid

B 93 vs FC Roskilde

1 - 1
Fuld Tid