3 - 0
Fuld Tid

Kamp referat

Sæsonpremieren bev spillede i stegende hede på Viborgs flotte stadion på en rigtig fin bane.

Viborg, der af mange betegnes som en af favoritterne i kampen om en plads i Superligaen, var naturligvis storfavoritter mod FC Roskilde, der grundet stor udskiftning i truppen jo nok manglede et par ugers forberedelse, eller tre, i arbejdet med at sammenspille holdet.

Det blev da også Viborg, der satte sig på kampen fra start af, og set over hele kampen også var det bedste hold. Men der er ingen tvivl om, at Iversens tropper viste mange positive ting også.

De første halve time bød på nogle store chancer til hjemmeholdet, som enten blev banket over mål, eller hvor Vang viste klasse, inden Lars Kramer efter 33. minutter kunne bringe “De grønne” på sejrskurs. Målet kom efter en dødbold, der ikke blev clearet, og tilfældigt landede hos Kramer, der tæskede den i netmaskerne.

Kort efter har FCR en fin chance, efter flot opspil i højre side mellem Gawda og “AB” – bolden sendes fladt ind foran mål, hvor Finnur dog kommer lige en postgang for sent.

Målet til 2-0 sættes ind af Frederik Bandhof, da han spilles fri i feltet, og nemt kan udplacere en chanceløs Frederik Vang i FCR-målet.

Ny anfører, Nicklas Halse, tager et hurtigt frispark midt på banen og sender med en dejlig aflevering Jessen afsted – Jesser tager bolden med sig men misbruger afslutningen i to omgange.

Kampen lukkes definitivt efter 83 minutters spil. Et passivt FCR-forsvar lader bolden blive spillet tilbage i feltet, hvor Jeff Mensah kommer stormende frem og sætter en inderside på til slutresultat 3-0.

Et par minutter senere sender FCR dog et fint indlæg ind fra højre, hvor Jessen header på stolpen. Det ville have været dejligt, og fortjent, med et mål at tage hjem på. Men det lykkedes desværre ikke.

FCR tabte til et bedre og et mere rutineret og sammenspillet hold – det var der ingen tvivl om, hvilket nok heller ikke som den helt store overraskelse for “fodbold-Danmark”. Men en ting er sikkert: Ørnene “døde med støvlerne på”, og kunne sagtens være indsatsen bekendt. Der er gode ting at bygge videre på, og udviklingen bliver spændende at følge.

Søndag venter oprykkerne fra Skive på hjemmebane.