2 - 0
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Fremad Amager 20-05-2018

Det var med kniven på struben, at FC Roskilde løb på banen til dagens skæbnekamp mod Fremad Amager, der alene havde æren at spille for.

De barske realiteter var, at hvis Viborg tabte til Brabrand (den endte 3-3, der i øvrigt gjorde, at Viborg missede play off-kampen om oprykning til Superligaen), og vi selv tabte, ville vi være rykket ned i 2. division. Sådan endte det lykkeligvis ikke, og Ørnene er nu klar til at tørne ud i NordicBet LIGA’en i næste sæson.

Med rimelig sikker hånd kørte FC Roskilde en 2-0 sejr hjem over gæsterne fra Amager, der samtidig sagde farvel til både cheftræner John “Faxe” Jensen, Morten Nordstrand og mangeårige anfører, Mohammed Abdalas.

Så det var på mange måder en begivenhedsrig dag i dag, hvor mere end 1500 supportere var mødt op til fodbold i Roskilde Idrætspark – vejret var skønt, resultatet var skønnere og hvor var det dog dejligt, at kunne smide nedrykningsspøgelset ud. Og lad det blive væk….

Højdepunkter:

2′: Nordstrand halvflugter tæt på mål, men ramme ikke målet. Det var ellers en pludselig og stor chance og kunne have givet Ørnene en trist start.

14′: Emil Nielsen bringer FCR foran 1-0. Der kommer en nedfaldsbold – Emil lægger den af til Morten, der sender tilbage til Emil der rykker sig fri og alene med Fremad Amager-keeper, Nicklas Dannevang, kan han bringe FCR foran.

26′: Emil bryder igennem med en energi-aktion – kommer ind i feltet med vælets omkuld, men det var ikke nok til at dommeren fløjtede. Man kunne mene, at hvis der ikke skulle fløjtes for straffespark, skulle Emil have gult kort for film – men sådan er der så meget.

30′: Fremads venstre back, Jasin Khayat, opsnapper en lidt tynd clearing fra FCR-forsvaret og afslutter langt udefra – men over mål.

43′: Mikkel Nøhr banker bolden over mål.

44′: Morten Nordstrand header i helt fri posistion, efter et fint indlæg – Schram griber dog sikker ind, da han har læst hvor afslutningen kommer.

PAUSE

47′: Fremad Amagers Sharza sætter et par mand i FCR-forsvaret og forsøger sig med en “tåhyler”, der dog suser over mål. Fin detalje ellers.

51′: Mikkel Nørh, der er ved at finde formen igen, efter den lange skadesperiode, afslutter tæt på mål – dog er han lidt ude af balance og med en mand klistret på sig – en fin aktion, der havde fortjent en bedre skæbne.

60′: Morten Nielsen header Emil fri – han tøver dog med afslutningen og Dannevang kommer ud og afvæbner situationen.

62′: Robert sender fin aflevering til Mikkel Nøhr i venstre side – det bliver en lidt spids vinkel, men Nøhr går på mål og afslutter – desværre lige forbi modsatte stolpe.

76′: Bolden spilles fint rundt – den lander hos Nøhr helt ude på venstrekanten, han lægger den kort tilbage til Anders Nielsen, der resolut smækker den ind til bagerste stolpe – helt perfekt indlæg – hvor Stenderup er med frem og han kan – helt uimodståeligt – heade hjemmeholdet på 2-0, og dermed reelt lukke kampen. En smuk smuk “kasse” – og det meste af stadion koger over at jubel.

Dommer, Jonas Hansen, fløjtede kampen af – efter tre minutters tillægstid – og spillere, trænere, stab, supportere og hele FC Roskilde kunne ånde lettet op.

Siden 1967 har Roskilde fire gange skulle afgøre deres skæbne i sæsonens sidste kamp – alle gange er det gået skævt, og holdet måtte se en nedrykning i øjnene. Men denne femte gang var altså lykkens gang. Hvor er det dog herligt!

Gutterne skal inden længe tid på en fortjent sommerferie, og derefter står den på fodbold i Danmarks næstbedste række, når turneringskampene igen rulle med start, den 28./29. juli 2018.