1 - 2
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs HIK 23-09-2022

Efter sidste weekends pointdeler mod Brabrand spillede FC Roskilde – for tredje gang i træk – på hjemmebanen i Roskilde Idrætspark. Aftenens modstander var HIK, der ikke har fået den start på sæsonen, som de havde forventet – og derfor var sultne efter at levere en stærk indsats fra første fløjt.

Og et måtte man sige, at de gjorde. De havde bolden i nettet bag Rasmus Wedege efter mindre end et minuts spil. Målet blev dog korrekt annulleret for offside.

FC Roskilde havde både Hermansen og Schousboe tilbage i startopstillingen, og der var debut til Filip Solongo.

Det var som om FC Roskilde ikke kunne komme op i tempo i aften, og de fik slet ikke sat spillet som de havde håbet på. I stedet var det HIK, der sad på det meste af i 1. halvleg. Først i de sidste minutter inden pausen kom FC Roskilde op i gear og fik tilspillet sig nogle chancer. Faktum var dog at HIK havde et klart overtag og virkede mest oplagte – og de kunne da også gå til pause-thé med en føring på 0-2.

Fra starten af 2. halvleg kom der lidt andre “boller på suppen” fra FC Roskildes side. Efter reduceringen til 1-2 på hovedstødsmål af Emil Staugaard troede man, at nu ville det vende. Gæsterne holdt dog sammen på deres spil og lod sig ikke ryste, og et rødt kort til samme Emil Staugaard gjorde ikke jagten på udligningen nemmere.

Det blev en lang jagten efter målet, der kunne give FC Roskilde det ene point, men den sidste skarphed udeblev – og selv med mere en otte minutters overtid lykkedes det desværre ikke.

Man of the Match: Valdemar Montell.

Målene:

24′ (0-1)

HIK sender et indlæg i feltet. Første afslutning kikser, men bolden springer tilfældigt hen til Jonatan Rindom, der kan sende bolden i netmaskerne. FCR-forsvaret så lidt passivt til i situationen.

33′ (0-2)

HIK i gennembrud i højre side – der bliver sendt en flad bold ind foran mål. Oskar Høybye, i øvrigt tidligere FCR-spiller – smutter i ryggen på FC Roskildes midterforsvar og kan ugeneret sparke bolden ind bag Rasmus Wedege.

48′ (1-2)

Valdemar Montell sender et af sine karakteristiske lange indkast helt ind i feltet – her kommer Emil Staugaard højst og header nærmest baglæns bolden i mål.