fcr-nfc
2 - 0
Fuld Tid

Kamp referat

FC Roskilde vs Nykøbing FC 01-10-2017

Kampen i dag, der blev afviklet på en regnvåd bane i Roskilde Idrætspark, blev den første for ny cheftræner, Rasmus Monnerup, efter han er “vendt hjem” til FC Roskilde. Og hvilken én af slagsen. Tre point og vi holder endda “buret” rent, hvilket ikke er sket tidligere i denne sæsons første ti kampe.

Der blev bygget videre på det holdet leverede i Viborg, hvor Anders Møller havde fået banket spilleglæde og energi ind i holdet igen.

Så lige nu er det lidt svært at bevare pessimismen… omvendt ved alle jo godt, at træerne ikke vokser ind i Himlen. I dag leverede FCR en robust og fin indsats, vi “holdte nullet”, og fik scoret to gode kasser, men når det så er sagt, så havde Nykøbing FC bolden det meste af 1. halvleg, efter scoringen til 1-0, og de havde også flere tilbud, som de på en god dag formentlig havde scoret på.

Men intet kan tage glæden fra spillere, træner og hele FCR. Sejren var dejlig – den var fortjent – og så var den så vigtig.

Højdepunkter:

6′ – Robert Larsen modtager bolden midt for mål og afslutter – men lige forbi målet.

8′ – Anders Nielsen driver bolden frem i venstre side og slår en super fint indlæg til modsatte stolpe – her dukker altid farlige Morgen Nielsen frem og header bolden sikkert ind i netmaskerne, uden chance for Sebastian Olsen i NFC-målet.

15′ – NFC’s Emil Holten får en flad tværaflevering foran mål – han forsøger afslutningen med hælen, men den får ikke nok fart og Schram kan samle den op.

24′ – Hjørnespark til NFC. Jacob Bonde header – der går et sug igennem stadion, men bolden ender i sidenettet.

PAUSE

46′ – 2. halvleg er netop gået i gang, da Morten Nielsen i fin kombinationer, afsluttende med at “overlap”, trykker af med en brag – desværre lige på målmand Sebastian Olsen, der må bokse bolden ud i spil igen, da han ikke kan holde den.

53′ – Hjørnespark lander hos Valon Ljuti – han tordner den af sted – målmanden halvklarer og riposten lander hos Stenderup, der desværre får afsluttet over mål.

78′ – FCR får ikke ekspederet bolden ud af forsvarszonen – foræringen lander hos Martin Svensson, der trykker af, men dog lige forbi stolpen.

79′ – Fine kombinationer af FCR, der ikke rigtig kan bryde afgørende igennem – spillet går næsten i stå – men pludselig laver Robert Larsen en genistreg. Han lopper bolden over NFC-forsvaret, hvor Thygesen har læste situationen – i én og samme bevægelse tager han bolden ned og drejer den forbi den fremstormende målmand, hvorefter bolden triller i mål til 2-0. En SUPER fin aktion, der reelt lukker kampen.

85′ – Thygesen igen på spil – han bryder igennem i venstre side og afslutter mod modsatte stolpe, men bolden sniger sig lige udenom målet.

90′ – Indirekte frispark til FCR i feltet – Lindberg banker på kassen  med NFC-keeperen bokser bolden i spil igen. Kort tid efter fløjter dommeren af, og den forløsende sejr er i hus.

Sejren var ikke “bare” en sejr og det var ikke “bare” tre point på kontoen. Denne sejr kan komme til at definere efteråret og ja, faktisk resten af sæsonen. Havde vi tabt i dag, var vi nødt til at kigge ned mod nedrykningsstregen og sikre, at vi holder os væk fra den – og det som bekendt én måde at spille fodbold på. Nu kan Monnerup og gutterne i stedet “bygge på” og se fremad på en hel anden positiv og konstruktiv måde.

Bevares! Vi ligger stadig nummer ti, men denne sejr kan blive vendepunktet, vi har ventet på og det moralske “boost” som holdet trænger til.

Nu har Monnerup helt frem til den 11. oktober til at arbejde med spillerne, inden holdet igen skal i ilden. Den svære udekamp mod ærkerivalerne HB Køge, er flyttet fra næste søndag til onsdag, den 11. oktober 2017, kl. 19.00.

Detaljer

Dato Time Liga Sæson Fuld Tid Tilskuere
01/10/2017 13:00 1.Division 2017-18 90' 771

Stadion

Roskilde idrætspark
4000 Roskilde, Denmark

Resultater

Klub1. Halvleg2. HalvlegMålResultat
FC Roskilde112Win
Nykøbing FC000Loss

FC Roskilde

Kristian Lindberg 16 Angriber
Simon Richter Forsvar
Valon Ljuti 9 Midtbane
Bo Storm 10 Angriber
Frederik Schram Målmand
Anders Qvist Forsvar
Daniel Stenderup Forsvar
Nicklas Halse Forsvar/Midtbane 36'
Mathias Gehrt Midtbane/Angriber
Mikkel Nøhr Christensen Midtbane/Angriber
Morten Nielsen Angriber 8'
Mikkel Thygesen Midtbane/Angriber 79'
Robert Larsen Midtbane
Anders Nielsen Forsvar/Midtbane
2 2 1

Træner: Rasmus Monnerup

Nykøbing FC

Mål
2
0
Assists
2
0
Gule Kort
1
0
Røde Kort
0
0

Past Meetings

0 - 1
DBU Pokalen
2017-18
Nykøbing F. Idrætspark

Nykøbing FC vs FC Roskilde 09-08-2017

Tilskuere: 743
3 - 2
1.Division
2016-17
CM Arena

Nykøbing FC vs FC Roskilde

2 - 1
1.Division
2016-17
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Nykøbing FC

1 - 1
1.Division
2016-17
CM Arena

Nykøbing FC vs FC Roskilde

1 - 2
DBU Pokalen
2015-16
Nykøbing F. Idrætspark

Nykøbing FC vs FCR

Tilskuere: 306
1 - 3
2.division
2013-14
Roskilde idrætspark

FC Roskilde vs Nykøbing FC

1 - 3
2.division
2013-14
Nykøbing F. Idrætspark

Nykøbing FC vs FC Roskilde

Dommer

Dommer
Jesper Nielsen