1-0
Dommer: Jonas Hansen

Kamp referat

FC Roskilde vs Silkeborg 07-04-2019

Første hjemmekamp i Roskilde idrætspark i 2019 – vejret viste sig fra sin skønneste forårsside og 1497 tilskuere var på plads på lægterne. Modstanderne var topholdet, Silkeborg IF, så rammerne var i orden til en rigtig god søndag eftermiddag i Roskilde Idrætspark.

En taktisk “kanin blev trukket op af hatten” og meldt ud en time før kampstart – Jeppe Illum var en del af start-11’eren, hvilket gæsterne formentlig ikke havde forventet.

I 1. halvleg var FC Roskilde en del på bolden og tilspillede sig et par fine tilbud – Silkeborg kom også frem til et par chancer. Ingen af holdene blev dog helt farlige nok i de afgørende situationer, og derfor var pausestillingen 0-0, hvilket var i orden spil og chancer taget i betragtning.

FC Roskilde kom også stærkt ud til 2. halvleg og fortsatte med at vise fint spil. Man kunne ikke se, at det var bund mod top. Hjemmeholdet leveret en solid indsats, hvor Silkeborg blev presset tilbage på banen og meste levede på omstillinger.

I kampens slutning var bolden i netmaskerne bag Silkeborg-keeperen (Emil scorer på hovedstød), men det blev annulleret, da der, efter dommerens vurdering, blev begået frispark mod keeper Oscar Hedvall i situationen. Ser man det på video, kan man se, at Stefan Hansen skubbes i ryggen af Silkeborgs nr. 32, Frederik Alves Ibsen, så han ryger ind i målmanden. Målet burde ret beset ikke have været annulleret.

Kampen var gået i overtiden, og egentlig var en point-deling et rimeligt resultat, da indskiftede Maholli pludselig stod fri foran mål. Herfra kunne han sende kuglen i mål til 0-1. Aldeles ufortjent er vel det meste præcise udtryk at bruge her. FC Roskilde sender alt frem, og se sker der det, der nogle gange sker, nemlig at det efterlader plads i bagerste række. Maholli er igen på spil, da han fik bolden nede bag Anders Nielsen – han trækker ind mod Schram og udplacerer ham og gør det til 0-2.

Alt håb var nu slukket, men så tændes det alligevel igen. Younes Bakiz laver et flot mål, efter stærkt forarbejde af Andreas Bruus. Kunne vi få det ene point alligevel, som vi klart fortjente – desværre ikke, for kort tid efter fløjtede dommer, Jonas Hansen, af.

Det blev en aldeles vanvittig afslutning, hvor alle tre mål blev sat ind i overtiden. De hårdt prøvede Ørne vist fint spil, men måtte alligevel gå fra banen uden point. Det var næsten ikke til at bære, for det ene point ville have lunet og det havde – absolut – været fortjent.

Højdepunkter:

5′ – Fint indlæg fra Anders Nielsen – Emil Nielsen går i luften, men når den lige akurat ikke.

7′ – Kæmpe trible-chance. Halse i dybden til Illum, det banker på mål. Oscar Hedavall i Silkeborg-målet redder – bolden springer i spil igen – Illum sender den ind over, hvor den heades på overliggeren – den springer i spil igen, hvor Halse banker til bolden tæt under mål – desværre ender den langt over mål.

21′ – Okkels runder Da silva og sætter høj fart mod mål – han spiller på tværs til en fri Marc Rochester, der forsøger at udplacere Schram med en hård inderside – bolden suser dog lige forbi målet.

23′ – Anders Nielsen sender et frispark ind i klumpen af forsvarsspillere – den afvises og ryger retur til “Nille”, der lægger på tværs til halse, som afslutter lige forbi trekantssammenføjningen.

25′ – Thygesen afslutter flot langt ude fra – bolden rettes af og giver hjørnespark.

47′ – Thygesen taber bolden på midtaen af banen – den samles op af farlige Ronnie Schwartz, der driver den frem – han spiller på tværs til Rasmus Carstensen, der kommer alene med Frederik Schram – Schram vinder duellen med en flot redning.

Pause

52′ – Ronnie Schwartz banker på mål – afslutningen suser lige over mål.

57” – Flot opspil af FC Roskilde. Indskiftede Bruus spiller Emil Nielsen fri på midten, men Emil får ikke fart nok på afslutningen og sender en inderside lige i fødderne på keeperen.

72′ – Okkels spilles fri i feltet – han afslutter

73′ – Younes alene med to forsvarsspillere – han trækker ind i banen og afslutter men desværre direkte på målmanden.

75′ – Bruus rykker fri på højrekanten og sender bolden på tværs til Thygesen, der desværre kikser afslutningen.

82′ – Emil afslutter lige forbi mål – kæmpe chance. Frispark som SIF får sat dårligt i gang og FCR snupper bolden.

84′ – Bakiz banker flot på mål langt ude fra – lige over mål igen.

88′ – Robert header til Emil, der drejer rundt og afslutter – keeperen må ud i fuld længde og give hjæørenpark. På det efterfølgende hjørnespark scorer FC Roskilde, men målet annulleres.

91′ – Indskiftede Shkodran Maholli bringer gæsterne foran – da han står alt for fri foran mål og uhindret kan sparke bolden i netmaskerne bag en chanceløs Schram.

92′- Igen er Maholli på spil – han modtager bolden nede bag forsvarskæden, hvor står helt udækket. Han trækker ind mod Schram og sender bolden i mål ved modsatte stolpe.

94′ – Bruus driver i høj fart bolden frem i højre side – han sender bolden på tværs til Younes Bakiz, der med en hård og præcis inderside sender bolden i mål via overliggeren. Det giver et sidste håb, men kort tid efter lyder kampens sidste fløjt.