fcr-thisted

FC Roskilde vs Thisted 24-03-2019

Det er jo altid lidt specielt, at spille en hjemmekamp “på udebane” – og i dag, spillede FC Roskilde altså så i Gentofte. Alt det praktiske er en stor redelighed at flytte med ud, og for klubbens fans, kan det også være lidt besværligt. Men en ting var sikkert – opbakningen fejlede ikke noget i dag, da Ørnene løb på banen til den yderst vigtige bundkamp mod Thisted FC.

FCR supporterne var til høre – og om det var det ekstra rygstød, eller hvad det var, er ikke til at vide, men det er i hvert fald sikkert, at gutterne så tændte og skarpe ud i dag.

Thisted FC kom med et offensivt tryk i kampens start, men efter små ti minutter overtog FCR taktstokken, og så fløj Ørnene sikkert igennem 1. halvleg – og med to flotte mål, var pausestillingen 2-0.

2. halvleg blev en lidt anden affære – gæsterne smed alt frem i håb om at få point med hjem, hvilket gav pote en enkelt gang. FCR skiftede Kyle ind for at forsvare føringen. Efter en lidt rodet periode, hvor FCR ikke kom frem til de helt store chancer, holdt Lønstrups taktik hele vejen hjem til en forløsende 2-1 sejr.

Højdepunkter:

5′ – Superredning af Schram efter gennembrud i venstre side.

10′ – Direkte frispark af Anders Nielsen – Keeper, Mathias Rosenørn, må give hjørnespark.

12′ – Da Silva afslutter langt udefra – faldt og hårdt – og igen må keeperen hive en fin redning op af hatten for at klare situationen.

17′ – Da Silva bryder igennem midt for mål og er i løbeduel med et par forsvarsspillere – det bliver en stor chance, men han tackles i skudøjeblikket.

19′ – Lang bold sendes ind over Thisted-forsvaret, og lander helt ude ved modsatte stolpe, hvor Younes Bakiz viser sublim teknik – han lægger bolden død og fra en spids vinkel tæsker han den op helt under overliggeren og i netmaskerne – en fantastisk scoring til 1-0.

26′ – FCR har muligheden for at fange Thisted i ubalance, men i stedet mistes bolden, og Thisted fanger i stedet FCR i ubalance. Tukiainen spilles fri og ender mand mod mand med stærkt spillende Frederik Schram – den store keeper trak sig sejrrigt ud af duellen.

27′ – Lang bold fra Halse til Emil – forsvaret fanger ikke bolden, da den hopper over en forsvarspiller – bolden alligevel lander hos Emil, der banker bolden på overliggeren og ned på den rigtige side af stregen og i spil igen. 2-0 til FCR.

Pause

55′ – Hjørnespark til FCR – bolden ender hos Emil, der helflugter resolut, men keeperen klarer flot.

63′ – Thisted afslutter fladt – Schram må ud i fuld længde for at klare afslutningen – han skubber den til hjørnespark lige for fødderne af en angriber. Den situation blev yderst farlige og kom stort set ud af ingenting.

70′ – Laus Østervig Nielsen samler en nedfaldsbold op, og prikker den forbi Schram, men også forbi mål.

78′ – Bolden sendes dybt ned i FCR’s forsvar til Marcus Solberg trække ud i banen, Stenderup og Schram falder over i handen, hvorefter Solberg får drejet den ind i mål ved modsatte stolpe, lige inden Kyle McLagan kan nå at sparke den væk.

FCR får sidst i kampen taget trykket ud af kampen igen – spillet kører lidt frem og tilbage i håbet om at få en tilfældig scoring, og efter fire minutters tillægstid, kan Ørnene jubler over de tre point.

Super dejligt med endnu sejr, specielt når Hvidovre overrasker med en sejr i HB Køge og FC Helsingørs 1-1 i Viborg. FCR holder fast i det positive spil og spændingen er stadig på kogepunktet.