fcr-vendsyssel ff

FC Roskilde vs Vendsyssel FF 08-04-2018

FC Roskilde vs Vendsyssel FF 08-04-2018

Dagens kamp mod topholdet, Vendsyssel FF, blev forsinket, da gæsternes fly var blevet forsinket – først til kl. 14:30 og den blev 14:45, inden kampen kunne fløjtes i gang.

Som nævnt flere gange i dagene op til kampen, blev kampen afviklet på Herlev Stadion, der igen velvilligt havde stillet deres bane til rådighed for os. Tak for det!

Det var kampen, hvor “De lyseblå” skulle “steppe op” og vise, at de seneste to kampes magre udbytte skulle være løgn – og at der skulle andre boller på suppen. Og det kom der i den grad også. Der var et par ændringer i startopstillingen, i forhold til seneste kamp i Viborg, og der blev gået til stålet – hele vejen rundt.

Som man kan høre i nedenstående interview med cheftræner Rasmus Monnerup, var det som om gutterne spillede mere frit og opfindsomt, når man kom frem på den sidste tredjedel af banen. Og også meget vigtigt – holdet viste den helt rette attitude, da der var aller mest behov for det. Flot!

Det blev til tider en ret intens kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage – og så fik man en hektisk og yderst spændende afslutning.

Højdepunkter:

2′ – Mark Gundelach tæsker bolden på stolpen – bolden springer ud til Lindberg, der forsøger sig med en “first timer” på fuld tryk – et svært spark at udføre i den fart – og bolden suser da også langt over mål.

7′ – Stender sender en frisparksbold fint ind i feltet, hvor Hermansen header på mål, men der manglede lidt den sidste “saft” til at blive farlig for Vendsyssel-keeper, Nicolai Flø.

8′ – Valon Ljuti tordner et direkte frispark i netmaskerne via stolpen. 1-0 til FCR og en flot start fra Ørnene. Forrygende spark fra “Valle”, der ramte bolden lige i r….

10′ – VFF forsøger at gøre Valon kunststykket efter – men Schram griber den sikkert ud.

12′ – FCR fastholder bolden fremme på gæsterne banehalvdel med en masse gode kombinationer – Thygesen afslutter fladt og Flø må ud i fuld længde for at klare den.

33′ – Emmanuel Ogude udligner på straffespark. Dommeren mener, at Stenderup har hånd på bolden, da han bliver væltet omkuld i straffesparksfeltet. Stender var meget uenig.

43′ – Moses Opondo sætter høj fart og smutter forbi flere FCR-spillere over en halv banelængde – afslutningen savnder dog kvalitet og han sender bolden over mål.

PAUSE

52′ – VFF er kommet bedst ud til 2. halvleg og de sender en lang bold frem, der heades videre – bolden lander hos Benjamin Lund, der med et hårdt og præcist spark uplacerer en chanceløs Schram helt oppe i hjørnet af målet.

61′ – Gundelach slår et super indlæg fra højre side, der går modsat til Thygesen – “Thyge” afslutter, men bolden sniger sig lige forbi modsatte stolpe.

63 – VFF-angriber smutter igennem FCR-fosvaret, efter endnu en lang bold, og kommer alene med Schram, der på helt fantastisk vis vinder duellen og holder FCR inde i kampen.

72′ – Lindberg bryder fri med retning ned mod baglinjen – han sender bolden skråt bagud, hvor Hermansen afslutter. Skuddet bliver dog blokeret og går til hjørnespark.

73′ – Gehrt sender hjørnesparket helt over til modsatte stolpe, hvor unge brølstærke Hermansen header ind på midten, hvor indskiftede Nicklas Halse dukker op og sender bolden usvigelig sikkert i kassen til 2-2.

89′ – Her var FCR tæt på at smide det ene point, efter et flot comeback – VFF sender et indlæg ind fra deres venstre side – der afsluttes med et drøn af en afslutning, men velspillende Frederik Schram stod endnu en gang i vejen og præsterede igen en pragtredning.

90+’ – I overtiden appellerede FCR’s spillere for hånd på bolden, efter klumpspil i straffesparksfeltet, og det så nu også sådan ud – men dommer Jakob A. Sundberg vinkede afværgende og fløjten forblev tavs. Hvor havde det ellers været dejligt, men en gylden mulighed for en sen afgørelse og en mulig 3-2 sejr – ganske som sidste gang, vi fik lov at låne Herlev Stadion, hvor Emil scorede i kampens sidste sekund.

Sådan skulle det desværre ikke gå denne gang. Men set over hele kampen, var det rimeligt nok, at dele i porten.

Det var alt i alt en absolut godkendt kamp i dag – og Ørnene virkede mere tændte og angrebslystne end i de seneste par kampe. 2-2 mod topholdet er ikke tosset – og det var ikke et heldigt point. Slet ikke. Det var fortjent.

Det var bare dejligt at se gutterne “helt oppe på den store klinge” i dag, og nu glæder vi os til næste søndag, når Skive kommer på besøg.

Valon Ljuti 7'
1-0
Nicklas Halse 72'
2-0
Simon Richter 90'
3-0
Nicklas Halse 90'
4-0
Dommer: Jakob Alexander Sundberg

FC Roskilde vs Brabrand 18-03-2018

FC Roskilde vs Brabrand 18-03-2018

Den alt alt for spændende kamp på Herlev Stadion blev først afgjort i sidste sekund, da Emil Nielsen blev matchvinder ved at sende bolden i netmaskerne via stolpen. Brabrand nåede ikke en gang at give bolden op, inden dommeren fløjtede kampen af – efter godt tre minutters tillægstid.

FC Roskilde var uden Mikkel Thygesen (skadet), Morten Nielsen og Stefan Hansen (karantæne), men viste i glimt prøver på fint fodboldspil. Desværre blev meget af kampen spillet på Brabrands præmisser og Ørnene havde svært ved at flytte bolden hurtigt nok rundt. Brabrand stod langt nede på banen og satsede på hurtige omstillinger – og det gjorde de egentlig godt. FC Roskilde viste sig dog at være lige en tand skarpere i felterne, og det afgjorde kampen.

Højdepunkter:

4′ – FCR holder “skydetelt” – der afsluttes i flere omgange, og bolden hopper og danse nærmest på stregen – den lægges til sidste tilbage til Simon Richter der fladt smækker den fladt i kassen. Super start!

12′ – Schram må ud i en flot fodparade, for at afværge en scoring.

14′ – Brabrand stikker en god old i dybden, og angriberen forsøger at loppe den over tårnhøje Schram, men han kan gribe det ud, uden problemer.

18′ – Hjørnespark til Brabrand. Bolden kommer over stregen, men målet annulleres, da der laves frispark på Schram.

30′ – Mathias Gehrt lopper over målmanden, der er kommet lidt for langt ud af sit mål, men den lander i nettaget.

36′ – Brabrand udligner til 1-1 efter hjørnespark. Bolden lander i klumspil, FCR-forsvaret ser passivt ud, og Halse noteres for et selvmål.

42′ – FCR slutter 1, halvleg godt af. Valon sender en god afslutning mon mål, men desværre lige på keeperen.

PAUSE

48′ – Stenderup sender en flot bold i dybden til Lindberg, der går på mål, men bliver væltet omkuld i straffesparksfeltet. Dommeren peger på 11-meterpletten. Lindberg sparker selv. Målmanden får hånden på bolden, men kan ikke afværge 2-1 føringen.

58′ – Brabrand har et nærgående fint fladt langskud, der sniger sig lige forbi mål.

66′ – Brabrand bringer igen balance i regnskabet. Der afsluttes udefra – bolden rettes af og lander lidt tilfældigt hos indskiftede Anton Søjberg, der effektivt sender bolden i mål.

69′ – Brabrand er igen farlige – Schram må give hjørnespark på et langskud.

75′ – Brabrand sender et hovedstød lige forbi mål.

92′ – I dommerens tillægstid lægger Emil bolden af til Gehrt, der bryder igennem – han afslutter i helt fri position, men desværre lige på målmanden.

93′ – I kampens allersidste sekund sender FCR en lang bold frem – Emil tager den til sig og afslutter. Det er som om tiden står stille og alt foregår i slow-motion. Bolden tager stolpen og – helt vidunderligt – går den i mål. En alt for spændende og helt forrygende afslutning på en ellers ikke 100% medrivende kamp.

Men det var tre dejlige og tiltrængte point, der til sidst kunne sættes ind på kontoen, og selv om spillet ikke var prangende, giver det selvtillid og der er noget at bygge videre på i forsøget på at klatre op i tabellen.

Simon Richter og Frederik Schram rejser nu med henholdsvis Gambias- og Islands landhold, så næste weekends kamp ude mod FC Fredericia er som bekendt udsat.

Næste opgave for Ørnene er derfor hjemmekampen mod Nykøbing FC, der spilles Skærtorsdag, den 29. marts 2018, kl. 13:45.

Simon Richter 4'
1-0
Kristian Lindberg 48'
2-0
Simon Richter 75'
3-0
Emil Nielsen 90'
4-0
Dommer: Kasper Madsen