næstved-fcr

Næstved boldklub vs FC Roskilde 21-01-2023

I dag spillede FC Roskilde årets første testkamp. Turen gik til Maglemølle Hallen i Næstved, hvor top 3-holdet fra NordicBet Ligaen tog i mod. Det endte med en absolut godkendt 1-2 sejr til de lyseblå.

Kampen blev spillet i et fint tempo, så gutterne fik både nogle værdifulde meter og noget tempo i benene.

Begge hold skiftede en del ud i pausen, hvilket viste sig at give Næstved lidt større udfordringer end FC Roskilde.

I 1. halvleg stod der Næstved på det meste – de spillede hurtigt kombinationsspil og lagde et hårdt pres. Det var dog ikke fordi de producerede mange store chancer.

Hjemmeholdet bragte sig foran, da der korrekt blev fløjtet for “hands” i straffesparksfeltet. Tidligere FCR-spiller, Souheib Dhaflaoui scorede sikkert fra 11 meter-pletten, uden chance for vores nytilkomne keeper, Marco Brylov.

Inden pausen begyndte FC Roskilde at vise tænder, og fik udlignet til 1-1. Et frispark bliver sendt mod mål fra højre side – tidligere FCR-kepper, Nicklas Dannevang, måtte give en retur – Monday var klar og bankede bolden i mål via overliggeren.

I 2. halvleg fik FC Roskilde langt bedre fat i spillet og havde i store periode klart overtaget. Sejrsmålet blev sat ind af unge Mads Skøtt, der igen imponerede og viste gode aktioner med et stort overblik og et dejligt fighter-hjerte. Det var et rigtigt “energi-mål” – han afsluttede en gang – bolden blev blokeret – han kom i høj fart og snuppede bolden igen – trak ud i højre side og sendte bolden i mål via stolpen i modsatte side. Stærkt aktion!

Start 11’eren: Brylov, Solongo, Juul, Hermansen, Montell (C), Qvarnstrøm, Skøtt, Holden, Monday, Riisgaard, Baskaya.

Bænk: Wedege, Brodersen, Martinsen, Karoli, Minshall, Voie-Andersen, Juel-Nielsen, Trkulja.

1 - 2
Fuld Tid

Næstved vs FC Roskilde

FC Roskilde spillede træningskamp i Maglemølle Storhallen i Næstved mod 2. divisions-kollegaerne fra Næstved.IF.

Kampstart var kl. 13:00 og der var lukket for tilskuere.

Det blev to helt forskellige halvlege i den iskolde hal.

1. halvleg sad FC Roskilde forholdsvist overbevisende på spillet. Der blev spillet i et højt tempo, og når der blev blæst til pres, var det velkoordineret, tempofyldt og effektivt. Der var tilbud til flere scoringer – blandt andet et par stykket til Andreas Maarup helt oppe i front. Det enlige mål blev da også scoret af netop Maarup, der som de fleste andre gjorde en rigtig god figur.

Bolden bliver spillet ind foran mål fra højre side, hvor Næstved-keeper, Nicklas Dannevang, kommer stormende frem for at sparke bolden langt væk. Maarup er dog for hurtig og kommer først på bolden – han lopper den elegant over Dannevang og ind i det tomme mål.

En solid og velspillende start-11’er: Frederik Vang, Mehmet Coskun, Andreas Hermansen (anfører), Victor Guldbrandsen, Casper Neerborg, Philip Rasmussen, Jakob Skovgaard, Sebastian Elvang, Jannik Skov, Monday Etim, Andreas Maarup.

I pausen skifter cheftræner Michael Jørgensen, en del af holdet ud, hvilket helt naturligt giver “grus i maskineriet”. De indskiftede består af de yngre spillere, U/19-spiller og prøvespillere. Mange af disse har ikke spillet sammen før, og flere har ikke spillet så mange kampe på dette niveau. Men det jo præcis det, træningskampene også er til. Efter en times tid kommer de sidste udskiftninger.

I 2. halvleg spillede Conrad Kromann, Oliver Juul, Mattheo Cliford, Andreas Chabert, Oliver Lauritsen, Henrik Ravensbeck, Marc Nybye, Magnus Krogh, Ali Shah, Magnus Bondehøj (prøvespiller), Andreas Jørgensen (prøvespiller). Næstved skiftede også en del ud, og de fik tilkæmpet sig overtag i spil og chancer.
Conrad Kromann viste en fin prøve på sit talent med en flot redning, hvor han fik bokset til hjørnespark. Udligningen til 1-1 kom efter indlæg fra højre side. Her kommer Capser Neerborg ind og tackler, men bolden går i mål. Lidt svært at se, hvem der har sidste fod på bolden.FC Roskilde får annulleret et mål efter en situation, hvor Magnus fint sætter sin mand i feltet og spiller bolden på tværs i feltet, hvor Neerborg er med fremme. Han sender bolden fortjent i mål – men på forunderlig vis underkender dommeren målet, da der dømmes frispark begået af Magnus. Den var godt nok ikke nem at få øje på.Næstved får målet til 2-1 lidt for let – gennembrud i venstre side og et indlæg til bagerste stolpe, hvor den nemt kunne sparkes i kassen. Her var FC Roskildes markeringer ikke afstemt.

Alt i alt en rigtig fornuftig træningskamp, hvor spillerne fik noget kamptræning på et fint niveau. Michael Jørgensen fik set en masse som han kan bruge i den videre træning med gutterne.

2 - 1
Fuld Tid
næstved-fcr

Næstved vs FC Roskilde 08-05-2019

Til ugens tidlige midtuge kamp var der rigeligt på spil for begge hold. Hjemmeholdet fra Næstved skulle have så mange point som muligt for at holde liv i drømmen om en eventuel playoff-plads, mens Ørnene fra Roskilde har alt på spil i den anden ende af tabellen.

Banen i det sydsjællandske var flot og veltrimmet og vejret næsten upåklageligt. Spillerne var tydeligt tændte fra starten af kampen, der skulle vise sig at blive en noget pauver omgang. Første og anden halvleg blev to forskellige oplevelser. I den første var det en noget lige kamp, som ikke bød på de helt store muligheder andet end en enkel scoring til hjemmeholdet, der kom lidt ud af det blå.

I anden halvleg var der ikke mange muligheder, der hverken blev udnyttet eller skabt af Ørnene. Vi sad på det meste af spillet, men transitionen fra særligt fase to til fase tre gav intet. Derimod udnyttede værterne sådan cirka alle af de få muligheder, de kom frem til. Så man må bare sige, at det var kynismen, der blev afgørende på dagen.

I weekenden venter en umanerligt spændende kamp, hvor Lyngby kommer på besøg på hjemmebane. Der skal både bruges point og opbakning.

Højdepunkter:

6’ Emil Nielsen får en mulighed, da han modtager en lang, fremadrettet bold. På venstreside af forsvarskæden tager han nemt kuglen til sig med en lækker tæmning. Herfra sender han et fint spark afsted, der ikke har nok spind til at ramme målet.

13’ Med et par hurtige træk og god boldkontrol sætter Vallys sin nærmeste stopper på mållinjen, inden han sender et cutback afsted mod Thygesen, der på kanten af straffesparksfeltet hugger til bolden første gang med en kontrolleret inderside. Desværre går forsøget kun en smule forbi mål, men målmanden var helt sikkert ikke klar på forsøget.

24’ Vi får et hjørnespark, der bliver sikkert eksekveret af Anders ”Nille” Nielsen. Bolden ender inde omkring målfeltet, hvor Næstveds målmand Petersen noget overmodigt hopper ud og bokser væk midt i en klump af spillere. I første omgang får han ikke det ønskede træf på den, så den falder ned igen. I anden omgang bliver den bokset godt væk.

26’ Et tidligt indlæg bliver slået mod bagerste stolpe, hvor bolden i første omgang bliver afvist. Men den falder ned ved Stenderup og Næstveds nye frontspids Ibrahim Laar, der på en eller anden måde formår at hoppe højest og får et heldigt træf på bolden, der i en stor bue passere Schram. En frustrerende måde at indkassere kampens første mål til 0-1.

33’ På en omstilling viser Nicolai Vallys og Jeppe Illum lidt lækkerier frem. De spiller på skift hinanden fri og krydret med et par krydsløb kommer Ilum ned på siden af målfeltet, hvorfra han sender en sukkerbold indtil Vallys, der slet ikke får det ønskede træf på bolden. I stedet kan han se den gå nogle meter over mål.

40’ Frederik Schram trækker endnu en flot redning op af hatten, da værternes Boateng kommer igennem. Men Schram klarer den sikkert og nupper den tredje store redning.

53’ Værternes Munksgaard opfanger en nedfaldsbold og kan relativt ubesværet curler bolden ind i højre side af målet. Et trods alt flot spark, der drejer lige som det skal

58’ Efter en clearing, der ikke sender et indlæg langt nok væk, får Næstveds Ahmed Hassan bolden serveret perfekt i fødderne mellem Stenderup og Hansen. I første omgang lykkedes det ham ikke, at få noget ud af muligheden. Men på mærkværdig vis får han pludseligt vendt og sparket i samme sekvens. Han kan derefter se bolden gå fladt ind i et modsatte målhjørne til 0-3.

80’ Efter en kamp, hvor han har brændt mange store chancer får værternes Boateng bolden i kassen, der han på højre side af feltet modtager en bold og med et hurtigt træk kommer fri af Kyles opdækning. Han hamrer bolden ind i modsatte målhjørne og sætter stillingen til 0-4.

90’ Som et lille og ubetydeligt plaster på såret får Younes Bakiz reduceret, da han afslutter et flot angreb med hjælp fra en forsvarsspiller, der afrettet Bakiz’ skud. Den snyder keeperen og går ind til 1-4. Men lige lidt hjælper det.

4 - 1
Fuld Tid
næstved-fcr

Næstved vs FC Roskilde 01-09-2018

Efter en god og velspillet første halvleg, hvor der var masser af chancer i begge ender af banen gik vi til pause med en føring på 1-0. Målet var aldeles velspillet og seværdigt, da Emil Nielsen blev spillet helt fri foran mål af en uselvist Mikkel Thygesen.

I pausen lød beskeden, at vi skulle følge op på de gode takter og sikrer os den sejr, der umiddelbart lå og lurede 45 minutter længere fremme. Som anden halvleg startede så alt ud til, at det skulle lykkedes. Værterne bød ikke just op til dans efter pausen, hvor de det første kvarter må betegnes som aldeles tamme. Men på blot 15 minutter fik de tændt op i ProfaGroup Park, da de scorede hele tre mål. Hvad der lignede en god og skyfri lørdag eftermiddag blev så mere og mere grå i takt med, at skyerne trak ind over Sydsjælland.

Således ligger vi stadig nederst i NordicBet LIGA og mangler endnu sæsonens første sejr.

24’: Fremragende. Intet mindre! Mikkel Thygesen bliver flot smidt i dybden, og det der ligner en chance alene med målmanden bliver udvekslet til meget mere, da han spiller Emil Nielsen FULDSTÆNDIG fri på tværs af straffesparksfeltet.

28’: Emil Nielsen bliver sendt godt i gennem, og i forsøget på at gengælde Thyges store gestus, spiller han bolden på tværs af straffesparksfeltet til Gundelach, der får den forbi målmanden – men ikke i mål, da en forsvarsspiller kommer i vejen.

34’: Nøhr dribler sig til en stor chance, da Emil Nielsen – efter flot forarbejde fra Gundelach – finder ham. Med et driblinger bag om hælen får Nøhr muligheden for at afslutte, men Pryts er desværre på plads i målet.

56’: Et fremragende indlæg fra Gundelach er lige ved at være skyld i et selvmål, fordi Næstveds Nikolaj Hansen ikke kan styre bolden og næsten sparker den i eget net. Vi snakker centimeter fra (selv)mål!

76’: Efter selv at have sat en kontramulighed op, får Christensen selv muligheden. Finnur Justinussen spiller ham fri midt for målet, hvor han fanger Schram i ubalance og hamrer bolden op i trekanten.

79’: Efter et tørt hug et stykke ude fra feltet, som Schram i første omgang får afværget, når den nyslåede færøske landsholdsspiller Justinussen bolden, som han sparker ind i første forsøg.