fremad Amager-Fc Roskilde

Fremad Amager vs FC Roskilde 01-09-2023

Eneste kamp i 2. division her fredag aften blev spillet i Sundby Idrætspark, hvor nedrykkerne fra Fremad Amager tog imod FC Roskilde.

Hjemmeholdet havde stor og højlydt støtte fra deres trofaste hjemmepublikum. 1405 tilskuere var mødt op og det kunne mærkes og høres. Det er bare herligt, når der er så god stemning på stadion.

De til lejligheden hvid-klædte FC Roskildespillere var klar fra start og man kunne mærke, at de havde “noget på hjerte” her til aften. Der var bare spillet 10 minutter, da Emil Nielsen blev spillet fri i venstre side, hvor han kom alene med Fremad-keeper, Mikkel Andersen, der dog vandt duellen.

Fem minutter senere, sendte Selim et direkte frispark uden om muren, men desværre også lige uden om målet. Kort tid efter var Maarup på spil med en friløber – men igen kom Mikkel Andersen og reddede hjemmeholdet.

Få minutter senere blev Maarup sendt afsted med en dyb stikning – denne gang måtte Mikkel Andersen tage ureglementerede metoder i brug og dommer, Benjamin Svedborg, fløjtede og pegede på 11 meter-pletten. Maarup tog sig selv af straffesparket som dog blev uden nok fart og var heller ikke særligt velplaceret – så det store tilbud blev desværre misbrugt.

FC Roskilde burde havde ført med et par mål, hvis man kiggede på spil og chancer, men pausestillingen var 0-0.

Fra 2. halvlegs start var Fremad Amager mere offensive og forsøgte at lægge en større pres på FC Roskilde. Nyerhvervelsen hos hjemmeholdet, målfarlige Martin Lauritsen, der netop var kommet til fra Holstebro, havde et godt forsøg efter en times spil, som dog gik lige over mål. Efter 77 minutters spil sendte hjemmeholdet et frispark i feltet fra venstre side – FC Roskilde-forsvaret forsøgte at afvise, men det endte med, at bolden heades mod eget mål – her var Brylov dog klar med en flot redning.

Kampens ene mål blev sat ind i det 82. minut. Matchvinder blev den altid hårdtarbejdende midtbanedynamo, Mads Skøtt. Roni Arabaci sender et hjørnespark i feltet til modsatte stolpe – bolden heades tilbage mod forreste stolpe, hvor Skøtt stiger til vejrs og header bolden i netmaskerne bag en chanceløs Mikkel Andersen.

Roni Arabaci havde kort efter en fint langskud, men travle Andersen var på plads og måtte give hjørnespark.

Fremad Amager har haft gang i svingdøren her de sidste dage af “transfer-vinduet”. Man kunne sagtens se, at deres hold indeholder mange gode spillere – men det var som om, at spillet ikke rigtig hang sammen for dem. De prøvede, men kunne ikke rigtig lykkes.

FC Roskilde leverede en gedigen indsats, og spillede med tålmodighed og overblik og var gode til at forsvare sig. De byggede spillet fint op, og spillede sig frem til flere gode chancer. På en god dag, kunne sejren godt have været et mål eller to større.

Det endte altså med en smal sejr, men spillet var faktisk til mere. Nu kan gutterne gå på weekend med tre dejlige og velfortjente point. Det der med at vinde en vigtig fredagskamp på en svær udebane kan altså bare noget helt særligt.

0 - 1
Fuld Tid
fcr-kolding

FC Roskilde vs Kolding IF 06-03-2020

Inden FC Roskildes “hjemmekamp” i Sundby Idrætspark i dag kl. 15:00, var det officielt blev meldt ud, at Superliga- og 1. divisionskampe skulle afvikles uden tilskuere.

Så der var en lidt speciel stemning i dag, da FC Roskilde tog i mod NordicBet Ligaens nummer fire, Kolding IF.

Bussen med de medrejsende Kolding-fans var dog allerede på vej til Sudby, da meldingen var Divisionsforeningen blev offentliggjort – så de omkring 50 Kolding supportere fik lov til at overvære kampen.

Første halvleg blev en lidt rodet forestilling, hvor FC Roskilde ikke havde held med at få skabt noget kontinuerligt etableret angrebsspil – men levede mest på omstillinger. Kolding havde ikke meget mere held i sprøjten, men de havde dog bolden mere end FC Roskilde.

I 1. halvlegs sidste aktion viste Kolding dog tænder, da Christian Kudsk fra distancen bankede bolden på stolpen. hvorfra den igen sprang i spil.

Inden da (efter godt en halv times spil) havde Andreas Hermansen været med fremme i gæsternes felt – fra en fri position afsluttede med venstre inderside – bolden fik ikke helt fart nok på til at være farlig.

Pausestillingen var 0-0.

Efter 53 minutters spil kommer kampens eneste scoring – det forløsende mål for FC Roskilde. Mouritsen sender et indlæg i feltet fra venstre side – Kolding-forsvaret får ikke clearet situationen, men bolden falder i stedet ned lige for fødderne af Younes Bakiz, der resolut flugter bolden i netmaskerne. 1-0 til FC Roskilde og en forløsende stemning udløses hos gutterne på banen.

Efter godt en times tid af kampen, sender Rejnhold en dejlig tværaflevering ind til modsatte stolpe – Czajkowski dukker op i fri position, men i stedet for at sparke bolden i kassen, falder han samtidig med, at han får taget farten af bolden og nærmest får den “lagt død”. Umiddelbart efter tæsker Younes på mål, men Kolding-keeper, Frederik Ipsen, trækker en klasseredning op af hatten. I forlængelse heraf løfter Halse bolden ind i udkanten af feltet i venstre side, hvor Czajkowski adræt kaster sig ind i bolden og halvt liggende flugter på mål med et fint træf på bolden. Desværre for FC Roskilde var Ipsen på plads.

Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid, sender Kolding et hjørnespark ind i det lille felt – Vang kan ikke rigtig komme til, så han kommer for langt ud og får ikke rigtig fat i bolden. I det efterfølgende klumpspil får Kolding sendt bolden på overliggeren – men heldigvis var det “stolpe ud” for gæsterne. Det ville også være ærgerligt at smide sejren så tæt på mållinjen.

Der blev lagt fire miutter til. Efter 93 minutters spil suser indskiftede “AB” i dybden og sender bolden hård ind på tværs – Koldings Jakob Kiilerich er tæt på at lave selvmål, da han sparker bolden væk.

Endelig lyder det forløsende sidste dommerfløjt – sejren er en kendsgerning og de tre point er hjemme. Glæden hos de lyseblå var til at få øje på.

Det var en absolut godkendt indsats i dag – man glæder sig allerede til næste søndag, når turen går til Nykøbing FC.

1 - 0
Fuld Tid
frema-fcr

Fremad Amager vs FC Roskilde 22-02-2020

Den sidste testkamp, inden NordicBet Ligaen, for FC Roskildes vedkommende, begynder igen på søndag, blev i dag spillet i Sundby Idrætspark mod Fremad Amager.

Det blev en lidt speciel generalprøve, hvor vejret kom til at spille en stor rolle. Hele formiddagen havde regnen styrtet ned og der var et kraftigt blæsevejr. Kort før kampstart stilnede det hele lidt af og solen kiggede sågar også frem. Som kampen skred frem tog blæsten til og et stykke inde i 2. halvleg blev det mørkere og mørkere.

Efter ca. 75 minutters spil kom der et voldsomt haglvejr, så spillere og dommere løb i læ uden for banen. Alle kom dog tilbage på banen igen kort efter, men så tog haglvejret for alvor til igen – det piskede ned med hagl på størrelse med pinocchiokugler. Efter 76 minutters spil, måtte dommeren se sig nødsaget til at fløjte kampen af. Det gav ingen mening at fortsætte.

Inden da havde det været en kamp, hvor FC Roskilde havde leveret en ganske tilfredsstillende 1. halvleg. FC Roskilde havde et par gode tilbud – samtidig med at hjemmeholdet blev holdt væk fra at producere nævneværdige chancer.

Efter 10 minutters spil sendes et hjørnespark ind i feltet – Monday snitter videre og bolden hopper og danser foran Fremad Amagers mål. Bolden vil dog ikke ind, og hopper til sidste videre forbi målet og ud i spil igen.

Der var spillet 35 minutter, da FC Roskilde igen fik et godt tilbud. En dødbold løftes ind i feltet, hvor FC Roskilde et stærke i luftrummet – bolden ender i venstre side hos Souheib, der sætter sin mand af og går til baglinjen, hvorfra han slår et hårdt fladt indlæg – desværre er der ingen på plads, så bolden suser forbi. Havde vi haft en mand en meter fra målstregen var det ellers lige til at sætte en inderside på.

0-0 ved pausen.

I 2 halvleg kommer Fremad Amager mere med i spillet. 52 minutter er spillet, da de sender en farlig tværaflevering ind foran mål, hvor Frederik Vang hive en flot redning frem. Godt 5 minutter senere sender hjemmeholdet en dyb stik ned mellem FC Roskildes midterforsvar – En Fremad Amager-angriber er alene med Vang, men igen viser Vang klasse og vinder den direkte duel.

FC Roskilde skifter Casper Grening ind og kort tid efter bliver han sendt alene afsted – det unge talent ser ud til at komme lidt i tvivl, da han er alene med Fremad Amager-målmand, Nicklas Dannevang, og han får overplaceret bolden, der smutter lige forbi stolpen.

Få minutter efter slutter kampen, som nævnt. Tilbage står en godkendt 1. halvleg, og en 2. halvleg, hvor Fremad Amager kommer for meget med i kampen. FC Roskilde holder “clean sheet” men misbruger også et par gode tilbud, der altså skal sættes i ind, når turneringen går i gang.

Søndag går det løs når der igen spilles om livsvigtige point i NordicBet Ligaen. FC Roskilde lægger ud med en svær udekamp i den nordjyske, hvor Vendsyssel FF tager i mod kl. 15:00.

0 - 0
Fuld Tid
frema-fcr

Fremad Amager vs FC Roskilde 10-03-2019

Det var en råkold Sundby Idrætspark, der lagde (kunst)græs til dagens kamp, der som bekendt oprindeligt skulle have været spillet i Roskilde Idrætspark.

Fremad Amager var, ganske som Ørnene, kommet skidt fra start i foråret, med et nederlag (0-2 til Nykøbing FC). Derfor havde begge hold brug for en sejr, for at komme på sporet igen – Fremad Amager skulle bruge point for at få fat i “sub-toppen”, og FCR skulle naturligvis væk fra sidstepladsen.

FCR sad solidt på 1. halvleg og leverede en virklig robust indsats, hvor Lønstrups “game plan” blev fuldt – og var da også fortjent foran ved 2-0 ved pausen. FCR’s mål blev sat ind af Nicolai Vallys og Emil Nielsen.

I 2. halvleg var det dog imidlertid et forvandlet hjemmehold, der fra starten viste, at de ikke var slået endnu. Du kæmpede med alt, hvad de havde – og FCR blev presset tilbage på banen, for at forsvare føringen (den velkendte “verdens farligste føring”. Fremad fik da også udlignet og i kampens sidste 10 minutter havde hjemmeholdet også heldet med sig, da Daniel Stenderup uheldigt kom til at lave selvmål.

Derfor endte det med “en deler” i Sundbu Idrætspark – hvert hold havde en halvleg hver. FCR burde have lukket af og kørt de tre point ind på kontoen, men som kampen udviklede sig, var en pointdeling vel egentlig rimelig nok.

Højdepunkter:

8′ – Nicloai Vallys viser sin farlighed og sender et landskud lige forbi mål.

22′ – Anders Nielsen sender et hjørnespark perfekt ind over – Stenderup snitter bolden og fikserer hjemmeholdets forsvar – Vallys stiger til vejrs og header bloden flot i nettet til 0-1.

30′ – Fremad laver en forsvarsfejl, som Emil opsnapper, han beskytter bolden fint og sender den på tværs til Mikkel Nøhr – Nøhr tager en dribling og kommer i en fri position, hvorfra han afslutter – desværre lige på Fremad-keeper Nicklas Dannevang, der i øvrigt stod en fin kamp.

35′ – Pierre Larsen (også tidligere FCR, ganske som Dannevang og Valon Ljuti) tæsker et flot fladt langskud mod mål, men Frederik Schram er på plads med en fin redning og må give hjørnespark.

45′ – Nøhr viser utrolig kampvilje, da han jagter en løs bold over en halv banelængde. Han henter ind på Valon Ljuti, der dog kommer først på bolden – men han er presset og tilbagelægningen til Dannevang fra en spids vinkel bliver ikke godt nok, så Emil Nielsen har forudset situationen og sprinter ind og når præcis at tackle Dannevang, så bolden går i mål til pause stililngen 0-2. Et virkelig energimål af fineste kvalitet.

Pause

46′ – 2. halvleg er få sekunder gammel, da FCR bryder igennem i højre side – bolden ender foran mål hos Emil Nielsen, der afslutter fint, men Dannevang klarer med en fodparade.

52′ – Pierre Larsen er på spil igen – han afslutter fladt, men igen er Schram på palds.

62′ – Igen driller Pierre Larsen – han bryder igennem i højre side og afslutter hårdt, men endnu engang viser Shcram klasse og placeringsevne, og får raget kastanjerne ud af ilden.

65′ – Fremad sender et hjørnespark ind i feltet, hvor tårnhøje Nemanja Cavnic stiger i luften og pander bolden i netmaskerne til reducering 1-2.

77′ – Vallys tæsker på kassen fra kanten af feltet – Dannevand må ud i fuld  længde for at klare den.

81′ – Fremad sender et indlæg fra højre side går helt over til modsatte stolpe – bolden drejes ind foran mål forbi Schram, og desværre kommer Stenderup uforvarende til at vælte bolden i over stregen til 2-2. Ærgerligt, men det sker i kampens hede.

Efter 3 minutters tillægstid fløjter dommer, Jesper Nielsen, kampen af. FCR leverede en rigtig god 1. halvleg, og havde Fremad Amager helt nede i sækken – men formåede så desværre ikke at snørre sækken til, imens tid var. Derfor ender kampen 2-2.

FCR ligger stadig sidst, men med kun to point op til 9. pladsen. Det er ingen overdrivelse at sige, at de næste tre kampen er nøglekampe. Her skal Ørnene møde Hvidovre, Thisted og FC Helsingør – og det er præcis de tre hold, der ligger på 9., 10. og 11.-pladsen i tabellen.