Fuld Tid

Kamp referat

Hvidovre vs FC Roskilde 17-03-2019

Kæmpernes Arena i Hvidovre, og den udmærkede græsbane, var rammerne for FC Roskildes vigtige kamp for at komme væk fra sidstepladsen i NordicBet Ligaen.

Fra seneste startopstilling sad Mikkel Thygesen, Nicolai Vallys og Mikkel Nøhr Christensen ude med skader. De spillere, der overtog pladserne, viste rigtig fine takter.

Ganske som de første to kampe i foråret leverede FCR en solid 1. halvleg, og det var da også her chancerne bød sig og begge mål blev sat ind.

Stefan Hansen gjorde det onde mod sin tidligere klub, med en hurtig scoring. Emil Nielsen stod for den anden scoring.

Det meste af 2. halvleg forsvarede FCR klogt føringen, så det ikke gik som mod Fremad Amager i søndags. Hvidovre kom længere frem på banen, for at fremtvinge en reducering, men de blev aldrig farlige – det meste af spillet foregik midt på banen.

Sidst i kampen, hvor Hvidovre var ved at miste troen og nok også var blevet fysisk møre, kom FCR længere frem på banen igen og havde opløb til målchancer, men koncentrationen svigtede i de afgørende øjeblikke, og det løb ud i sandet. Det var reelt en begivenhedsløs 2. halvleg, hvilket så ud til at passe FCR godt – for “den skulle bare holdes hjem”, så de tre livsvigtige point kunne sættes ind på kontoen. Derfor heller ingen højdepunkter i 2. halvleg.

Men 1. halvleg var godt nok rigtig god. Kan vi spille sådan i begge halvlege, bør vi spille med i den modsatte ende af tabellen.

Men én ting ligger helt fast: i dag leverede gutterne en mandfolkeindsats og sejren var fortjent.

Højdepunkter:

5′ – Anders Nielsen sender hjørnespark ind i feltet, hvor Stefan Hansen dukker op og header bolden i netmaskerne. 0-1 og en super start for Ørnene.

19′ – Efter hjørnespark, igen tumult i Hvidovre-feltet – FCR har flere forsøg tæt på stregen, men HIF-forsvaret kæmper bravt for at forsvare sig, og får reddet stormen af.

22′ – HIF sender indlæg i feltet – Lazarevic header på mål, men Schram viser fin form og klarer forsøget flot.

25′ – Flot indlæg af Bruus fra højrekanten – Emil og Morten kommer lige en postgang for sent – ellers havde det været en stor chance.

33′ – Forsvarsfejl af HIF’s højre back, Emil Vatani, bolden ender hos Emil, der løber fra alle og sikkert udplacerer keep, Filip Djukic til 0-2.

36′ – Da Silva er i nærkamp, falder til jorden og tager med hånd. Dommeren peger på 11 meter-pletten. Aabech misbruger den store chance for reducering og sparker straffesparket på stolpen – bolden springer i spil igen, men mere sker der ikke.

38′ – FCR spiller flot i højre side – Da Silva driver bolden på tværs og den lander hos Anders Nielsen i en fin position, der desværre banker over mål.

42′ – HIF anfører taber bolden – Morten Nielsen snubber den og afslutter resolut – dog langt ud og bolden går lige forbi mål.