hbkøge-fcr

HB Køge vs FC Roskilde 20-10-2019

HB Køge vs FC Roskilde 20-10-2019

FC Roskilde havde en længere liste af skadede spillede til dagens bundgyser mod HB Køge. Hele ni spillere var ikke meldt kampklar og Ørnene havde derfor kun seks spillere på bænken.

FC Roskilde var mest på bolden og spillede bolden fornuftigt rundt, uden dog at komme frem til specielt mange og store chancer. Unge Casper Grening, der havde fået chancen fra start i front, havde det svært.

Det blev ikke en udpræget seværdig kamp, da det meste af spillet foregik mellem de to felter uden de store begivenhedsriget situationer. HB Køge var mest effektive foran mål og satte to scoringer ind. FC Roskilde fik pyntet på resultatet i overtiden.

Ærgerligt at måtte indkassere endnu en smalt nederlag – et enkelt point havde lunet lidt i dag.

Højdepunkter:

13′ – HBK sender en lang bold ind fra højre – bolden bliver nået på stregen og sender ind foran mål, hvor Mathias Høst dukker op og får foden på bolden og prikker den i mål.

41′ – Direkte frispark – Younes Bakiz sender bolden mod mål – hårdt og præcist helt nede ved stolpen, men målmand, Kevin Medoza var på plads.

Pause

49′ – Fint FCR-opspil – bolden ender hos Lee Rochester i feltets højre side – han tackles desværre i skudøjeblikket.

52′ – HBK laver fin frisparkskombination – Briggs afslutter flot, men Vang leverer en fantomredning. Martin Koch Hedsted afslutter fra spids vinkel – bolden suser på tværs stort set på stregen.

69′ – Dobbelt chance til HBK – Koch Hedsted afslutter, men igen er Vang klar med en fin præstation.

77′ – Flot FCR-opspil midt i banen – Younes vender på sin markeringsspiller og vrister sig fri – han afslutter med venstre ben, men banker bolden over mål.

82′ – Younes tordner et flot langskud afsted på mål, men bolden suser lige over.

85′ – Igen fint opspil af FCR – bolden ender hos Lee, der banker på mål – men igen suser den over.

91′ – Mouritsen tæsker fladt frispark direkte på mål – keeperen skubber til hjørnespark

92′ – Hjørneparket sendes ind foran mål blandet venner og fjender – Halse får sidste fod på bolden.

2 - 1
Fuld Tid
hbkøge-fcr

HB Køge vs FC Roskilde 25-05-2019

HB Køge vs FC Roskilde 25-05-2019

FC Roskilde spillede i sidste kamp i NordicBet LIGA 2018/2019.
Ørnene kom foran 0-1, og leverede en fin indsats, men endte alligevel med at tabe 3-1. FCR havde to fantastiske afslutninger på træværket – men det var desværre, som mange gange tidligere i sæsonen, “stolpe ud”, i stedet for “stolpe ind”. Og netop det faktum beskriver vel meget godt, hvordan sæsonen – på mange måder – har været for FC Roskilde.
De hårdt prøvede spillere, og den sportslige stab, holder nu en velfortjent sommerferie, hvorefter træningen genoptages om tre uger. Her skal man spille endnu en sæson i NordicBet LIGA’en.
Bliver næste sæson lige så spændingsmættet som 2018/2019, vil der skulle udkæmpes mange drabelige kampe, hvor spillerne er under stort pres og supporterne sidder på lægterne med nerverne uden på de lyseblå trøjer med ørnen placeret der, hvor hjertet sidder.
FCR klarede sidste søndag frisag, men der var spænding – både i top og bund – helt frem til sidste spilledag. FCR endte, efter de 33 kampe, som nummer 9, med samme antal point som Hvidovre, men med et sølle mål i bedre målforskel.
Hvad mere kan man ønske sig i forhold til spænding og dramatik?Sæsonens anstrengelser endte med at sende Silkeborg direkte op i Superligaen, og FC Helsingør og Thisted ned i 2. division. Viborg endte som nummer 2 og spiller dermed playoff-kamp om en plads i Superligaen.Modstanderen er Hobro.
I sidste spillerunde smuttede Lyngby forbi Fremad Amager (tabte 4-0 til Viborg) og Næstved (uafgjort 1-1 mod Thisted) og endte på 3. pladsen. Lyngby var ellers bagud mod FC Helsingør (der længe var sikret overlevelse) men med scoringer i 83′ og 90′ minut, vendte Lyngby det til en sejr. Spændingen var altså på bristepunktet helt frem til det sidste. Lyngby møder Vendsyssel FF i deres playoff-kamp om en plads i Danmarks bedste række.For FC Roskildes vedkommende bliver det en sommerpause, der byder på heftig aktivitet for ledelsen da flere ændringer står for døren. Ændringerne, der løbende bliver meldt ud her på hjemmesiden, er nødvendige for at skabe et bæredygtigt fundament, så klubben fremadrettet kan drives og udvikle sig på en ansvarlig måde.Alle I og omkring FC Roskilde ønsker supportere, sponsorer og Roskilde en rigtig god sommer!

Højdepunkter:

7’ Andreas Bruus får en god mulighed omkring 30 meter ude, efter Emil Nielsen er blevet nedlagt. Han får et godt spark på bolden, som HAMRER direkte ind i sammenfoldningen mellem overliggeren og stolpen. Uha, uha et godt spark!

27’ Uha, det var en lige lovlig stor mulighed til hjemmeholdet, hvis Liam Jordan ud af det blå havde meget plads og var næsten alene igennem med Frederik Vang. Bolden blev chippet over Vang, men ramte så også stolpen – hvorfor det heldigvis ikke lykkedes.

49’ Fra mållinjen forsøger Andreas Bruus sig mod mål – trods en noget skæv vinkel. Men målmanden snupper forsøget i en vild refleksredning. Og det var i den grad også nødvendigt på så godt et skud.

62’ Fra mållinjen får Vallys noget heldigt – men flot – skovlet bolden ind mod mål. HB Køges målmand Andreas Hansen får på mystisk vis formøblet boldkontrollen og Mikkel Thygesen kan i en glidende tackling skovle den ind i målet. Bravo!

70’ På et straffespark begået af Mark Gundelach, løber HB Køges Martin Koch Helsted frem, stopper og fuldfører så sit løb ved at banke bolden ind i højre side af målet. Frederik Vang går til venstre, og ja. Så går bolden ind.

73’ En lang bold ind i vores straffesparksfelt bliver headet ned til en mere eller mindre fri Liam Jordan, der fra relativt tæt hold får prikket kuglen ind ved siden af en prisgivet Frederik Vang, der blev solgt i situationen

81’ Efter en god aflevering i dybden fra Emil Nielsen trykker Robert Larsen på mål fra kanten af straffesparksfeltet. Bolden ryger ind i overliggeren – men går ikke ind..

82’ Efter Roberts forsøg på overliggeren smider værterne en lang bold afsted mod vores mål. Først står Liam Jordan tydeligt offside, men står også helt stille. De fleste troede, at den ville blive dømt, men i stedet nupper Martin Koch Helsted bolden og smækker den på tværs til Adedeji, der kan prikke den ind helt ubesværet.

3 - 1
Fuld Tid
hbkøge-fcr

HB Køge vs FC Roskilde 29-07-2018

HB Køge vs FC Roskilde 29-07-2018

Sæsonpremieren blev spillet i stegende hede på Capelli Sport Stadion, hvor HB Køge tog i mod. Banen var fin og der var egentlig lagt op til et brag af et lokalopgør – en spændende kamp, der gerne skulle have kastet point af sig til Ørnene.

Det blev dog aldrig den helt store kamp, og HB Køge kom desværre hurtigt foran, hvilket gjorde at FC Roskilde hele tiden måtte jagte for at komme tilbage i kampen – det var faktisk lidt op af bakke, og de to gange, hvor FCR var ved at komme tilbage i kampen, for at hente det ene point, scorede hjemmeholdet ganske kort tid efter.

FCR pressede hele tiden på, men til sidst løb tiden ud og FCR måtte konstatere en kedelig gang smæk. Det blev slet ikke den start på den nye sæson, som alle havde håbet på, og cheftræner Rasmus Monnerup var tydeligvis overhovedet ikke tilfreds med indsatsen i dag.

Så søndag skal der tages revanche, når FC Fredericia kommer på besøg i Roskilde Idrætspark.

Højdepunkter:

8′ – Stenderup taber et skridt, da han vi føre bolden frem, og mister bolden, der springer over til Alexander Bah. Bah tager den til sig og afslutter flad ude ved stolpen – Schram er ude i fuld længde, men kan ikke nå bolden. HB Køge er foran 1-0. Ikke lige den ønskede start for FCR.

47′ – 1. halvleg er gået i overtiden, da HBK sender en dyb bold ned i FCR’s forsvarszone. Uheldigivs bliver der gået lidt for hårdt til den i duellen af Anders Nielsen, så dommer Svedborg peger på straffesparkspletten. Martin Koch lokker Schram til den ene side og sender den sikkert i netmaskerne i den modsatte side.

Pause

50′ – Der bliver begået frispark mod Mikkel Nøhr lidt uden for feltet. Han sparker selv og på fornem vis løfter han den over muren og i kassen til 2-1, hvor keeper Andreas Hansen stod som forstenet – fanget på det forkerte ben.

58′ – Schram leverer en flot dobbltredning – først et hovedstød af Liam Jordan og derefter en hård afslutning af Martin Jensen. Schram må give hjørnespark.

59′ – På dette hjørnespark stiger store stærke Jean Claude Bozga til vejrs og header bolden i mål til 3-1.

78′ – Indskiftede Nicolai Vallys kom ind med ny energi og kom forrest på et fint indlæg fra højre af den nybagte far, Mark Gundelach – Vallys snittede bolden med hovedet og bolden strøg ind ved modsatte stolpe.

79′ – Bolden blev givet op – Ricki Olsen slår fra sin højre back en lang bold, som Martin Koch, der ellers lige har været nede med krampe, løber op, hvorefter han udplacerer Schram til 4-2 og bliver dobbelt målscorer.

83′ – Gundelach trækker ind i banen og banker på mål, men den suser lige forbi trekantssammenføjningen.

95′ – Martin “Polle” Christensen lukke kampen. Han får bolden lidt uden for feltet – han får tid til at hoppe lidt over bolden, inden han fra stående løfter bolden over i modsatte målhjørne.

5 - 2
Fuld Tid
hbkøge-fcr

HB Køge vs FC Roskilde 27-05-2017

HB Køge vs FC Roskilde 27-05-2017

Det var et kogende varm Castus Park i Herfølge, og en knasende tør bane, der skabte rammerne for denne vigtige kamp for FC Roskilde. HB Køge havde alene æren at spille for. Det skulle vise sig, at det var nok for hjemmeholdet, der løb med sejren over et FC Roskildehold, der aldrig rigtig kom i gang. Der var optræk til gode ting, men der manglede hele tiden det sidste, når den afgørende afslutning skulle sættes ind.

Højdepunkter:

6′ – Langt indkast fra Mouritsen til Emil, der vender på Alexander Ludwig – Emil stikker af, forsøger at spille på tværs til Mark L, men en forsvarsspiller kommer lige præcis imellem og sparker til hjørnespark.

16′ – Høj bold spilles frem i det lille felt – Schram tøver med at gå frem til den, og Kristian Andersen, kan afslutte – den bliver dog uden saft og kraft og dermed helt ufarlig.

18′ – Mark Rochester (der for nylig blev solgt til Silkeborg) afslutter udefra, men forbi mål.

22′ – Mark Leth suser afsted på højrekanten – han sender et fint indlæg ind, hvor Thygesen dukker op. Han får dog ikke rigtig træf på bolden, så den bliver nem af pille ned for HB Køge-keeper, Andreas Hansen.

1. halvleg blev uden de helt store chancer. Der var indlagt drikkepauser og varmen så også ud til at præge spillet lidt. Det var som om, at der blev økonomiseret med kræfterne fra begge mandskabers side. Så det blev 45 relativ begivenhedsløse minutter, som det også fremgår af nedenstående “kampfakta” – men det ER også svært både at skulle træde på speederen og bremseren samtidig, og det var en nødvendighed for FC Roskilde i dag.

PAUSE

52′ – Hjørnespark af Nøhr, der afsluttes, med HB Køge får afværget.

53′ – Thygesen har bolden i mål, men der fløjtes for frispark forinden.

55′ – Målmanden sparker et dårligt udspark – Emil opsnapper den og driver bolden frem – han spille ud til Lindberg i en god position. Lindberg forsøger en svær “first timer” langt over mål.

59′ – Kristian Andersen afslutter – Qvist kommer imellem og bolden ender i sidenettet.

61′ – Igen er HB Køge farlige – en tværbold som går hele vejen igennem og til modsatte side.

75′ – FC Roskilde fastholder pres – Indlæst til Nøhr, der slår et fint indlæg til forreste stolpe. Emil kommer desværre lige en postgang for sent.

77′ – HB Køge bryder igennem i Roskildes venstre side – ingen går rigtig til indskiftede Marco Larsen, der udplacerer en chanceløs Schram til 1-0.

85′ – Fin aktion fra Nøhr, der slår et indlæg – ingen når rigtig op til den, så den snittes kun lige akkurat og bliver ufarlig.

92′ – Mikkel Wohlgemuth har bolden i FCR-målet, men der er vinket og fløjtet for offside.

Vores eget resultat viste sig ikke at være så afgørende, da det kom til stykket. FC Helsingør vandt 1-0 hjemme over Næstved, og løber dermed med den 3. plads, som FC Roskilde jagtede hele foråret, og som giver en playoff-kamp om oprykning til Superligaen. Men vi skal nok se indad, for vi har haft en del muligheder i foråret for at bringe os i en gunstig position – men vi formåede ikke at gribe de mange chancer, da de bød sig.

For FC Roskildes vedkommende står den nu på sommerferie for spillere og stab – Ledelsen har en vigtig opgave foran sig, for der skal findes en ny cheftræner, der gerne skal stå klar, når sæson 2017/2018 starer.

Tak til alle, der fulgte holdet – og spillere og stab ønsker alle en rigtig god sommer og på gensyn i det kommende sæson.

1 - 0
Fuld Tid