Hillerød Fodbold

Hillerød Fodbold

Hillerød Fodbold er stiftet den 11. januar 1937 i det vestlige Hillerød som Ullerød GF, inden man i 1968 tog navneforandring til Hillerød GI – en stor flerstrenget idrætsforening.Klubben befandt sig i de lavere serier i mange år, men i 70’erne kom man op ad rangstigen. 1977 stod der Sjællandsserien på visitkortet og i 1992 kom man for første gang i Danmarksserien for herrer. Dameholdet har i samme periode mange gange været blandt de allerbedste i Danmark.I 2009 ”brød” herrefodbolden uf af HGI og blev til ”Hillerød Fodbold”. Samtidig fik ungdomshold (sammen med KBK Hillerød, Gadevang og Ålholm) samme navn og den nye spilledragt: Orange trøjer, sorte bukser.I november 2015 kom alle hold under Hillerød Fodbold og væk var for evigt den gamle spilledragt: Gul/blå.

Banemæssigt startede man på en bane ved Grundtvigs Højskole, senere på Birgitte Gøyesvej, en bane kaldet ”skråningen” da den hældte bravt ned mod Pøle å. Kommunen var herefter velvillige og byggede Selskov Stadion tilklubens mange medlemmer. Selve stadion havde atletikbaner, der også blev brugt til speedwaystævner, men man lukkede for det i 1990 af sikkerhedsgrunde, da den nye bane i Slangerup var klar.

HGI stod ellers i mange år i skyggen af FIF, Hillerød, der specielt i 1910’erne og 20’erne var en magtfaktor i både sjællandsk og dansk fodbold. I mange år var FIF en af RB’s værste modstandere, mens hverken RB 1906 eller FCR nogensinde før har mødt Hillerød GI/Hillerød Fodbold i 1. holdsregi.

Til sidst skal det nævnes at Maksym Vadymovych Fitel i efteråret 2018 spillede to kampe for FCR, inden han blev løst fra kontrakten, og nu er at finde i Hillerød Fodbold.

Leagues
2.division, Træningskampe
Sæsoner
2020-21
Hjemme