Træner John Tune Kristiansen

Nationalitet
denDanmark
Current Team
FC Roskilde

John Tune Kristiansen

Pr. 1. januar 2005 har John ”Tune” Kristiansen overtaget cheftræn erhvervet i FCR.

Da FCR i efteråret kontaktede Tune mhp. en trænerpost kendte han ikke meget til projektet FC Roskilde. John var lige blevet ”gået” i Køge i forlængelse af ejerskiftet og indførsel af ny britisk fodboldkultur, og i forlængelse af en sejrs række, der ikke tidligere er set i Køge!
Tune og hans spiller- og trænerkolleger havde i årenes løb ofte undret sig over, hvorfor der ikke skete mere på fodboldfronten i Roskilde.
Som den ambitiøse person Tune er, blev han glad over henvendelsen fra FCR. I den nydannede Roskilde klub ser han muligheder for at være med til at skabe noget, der i løbet af nogle år virkelig kan blive til noget på det danske fodboldlandkort. Med Tunes egne ord ”vil Roskilde nu endelig noget med fodbolden”.
John har i efteråret set flere af FCRs kampe og han ser en ”en flok unge, sultne spillere med stor vilje og energi”. I Johns øjne har det ”gamle” trænerteam med Lars Buesø i spidsen gjort et kanon stykke arbejde under meget vanskelige vilkår.
Det er Johns stil at spille angrebsfodbold, på linie med den spillestil FCR hidtil har stået for. Vi vil derfor i foråret se et FCR hold, der følger og videreudvikler den hidtidige spillestil.
John ser det som sine egne styrker at skabe en sammentømret trup med vilje og energi. ”Mandskabspleje” er den første styrke John selv nævner. Mandskabsplejen er vigtig for at skabe et sammenhold om et fælles mål. Især de, der ikke lige er på holdet i weekenden har behov for at indse, at man ikke er ude fordi men ikke lige er med en enkelt gang.
I Johns filosofi er det allervigtigste, at være klar på dagen – hvis man er klar og modstanderen mindre klar har man et forspring allerede inden kampen går i gang.
Johns optimistiske syn på opgaven afspejler sig også i at ”der 45 points at spille om i foråret – så må vi se, hvad det rækker til”. Det er en klar ambition allerede næste år at være med helt i toppen af 2. division. Foråret 2005 ser Tune som en vigtig forberedelse til en stor sæson 2005-06.

Tunes spillerkarriere
Tunes barndomsklub var Skjold på Østerbro. Her spillede han fra han var 6 til han var 14 år. Herfra gik det til Frem, hvor han spillede til han blev 20. Efter flytningen til Tune spillede han en sæson i Tune, hvorfra det i 1977 gik til Køge, hvor han spillede 3 sæsoner. I perioden 1977-79 var Køge på toppen af dansk fodbold og det blev til både Europa cup og TOTO cup deltagelse. Herefter fik både FREM og igen Køge i en enkelt sæson glæde af Tune, hvorefter det blev til 5 sæsoner (1982-86) i Herfølge. I 1987 hed klubben Ringsted, der på dette tidspunkt var på vej frem i dansk fodbold og spillede i den daværende 3. div. Tune rykkede tilbage til Køge en enkelt sæson, hvorefter den aktive karriere sluttede med 2 sæsoner på Herfølges 1. divisionshold – den sidste som spillende assistenttræner for Jørgen E. Larsen.

I alt har Tune spillet mere end 350 divisionskampe på stort set alle pladser på banen.

Tunes trænerkarriere
I forlængelse af karrieren i Herfølge var Tune i 1990-93 træner for Herfølges 2. hold, der i perioden rykkede fra Sjællandsserien til et suverænt tophold i Danmarksserien.
1994-95 hed klubben Strøby.
I 1996-98 var Tune i FREM, som han førte fra 2. til 1. division og i 1998-2000 i Haslev.
I 2001-2004 var Tune træner i Køge – en del af perioden som assistent for Henrik Jensen i superligaen.

Det er i trænerkarrieren blevet til 8 oprykninger og 2 nedrykninger.

Tune privat
John er født i 1955 i Brumleby på Østerbro og boede på Østerbro indtil han som 20 årig flyttede til Tune – deraf navnet ”Tune”.
John har siden 1983 været gift med Charlotte. Sammen har de børnene Helle på 20 og Claus på 18.
John og Charlotte bor på Frederiksberg. De flyttede til Frederiksberg i efteråret. Indtil da boede de i Terslev ved Køge.
Tune er lagerarbejder hos VW i Glostrup og Charlotte ordner regnskaber i Herstedvester Fængsel, hvor hun bl.a. administrerer de indsattes lommepenge.